e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Annemarie Wassink - Cosmetisch arts
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annemarie Wassink

Spanningshoofdpijn en Botox

Heeft u last van hoofdpijn en is de pijn heftiger dan bij andere soorten hoofdpijn, dan spreken we vaak van spanningshoofdpijn of migraine. Botox kan dan een mooie oplossing bieden!

Spanningshoofdpijn behandelen we met Botox

Spanningshoofdpijn is iets anders dan migraine. Bij spanningshoofdpijn is er geen sprake van misselijkheid en de klachten zijn vaak minder hevig. Zowel migraine als spanningshoofdpijn kunnen behandeld worden met Botox.

De pijn ontstaat vaak door het onwillekeurig aanspannen van spieren. Door Azzalure, Alluzience of Botox aan te brengen in de spiertjes bij het hoofd, zal de spanning grotendeels verdwijnen en zal de hoofdpijn weg blijven. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat uw eventuele fronsrimpel en eventueel de voorhoofdsrimpel worden verminderd of verwijderd. Voor veel mensen is Botox het laatste redmiddel om van die hinderlijke hoofdpijn af te komen.

Hoe gaat een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

Verschillende delen van het gezicht en de nek kunnen worden behandeld met Botox, onder andere het voorhoofd, de bovenkant van de nek, het achterhoofd en de slapen. Door Botox in het voorhoofd te injecteren worden de spieren slapper en zal er veel spanning in uw hoofd, nek en schouders verdwijnen. De hoofdpijn zal nooit helemaal verdwijnen, maar het vermindert de heftigheid van de pijn en het aantal (migraine) aanvallen.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Het effect van de Botox-behandeling is na twee tot zes dagen voelbaar. Omdat de spieren in het voorhoofd ontspannen, zal de hoofdpijn wegblijven of verminderen. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. De behandeling kan probleemloos herhaald worden.

Wat kost een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de behandeling die het beste voor u is. Velen hebben al baat bij het behandelen van de fronsrimpel omdat deze spieren voor veel klachten zorgen.

We zullen u altijd een consult aanbevelen bij de arts voor een behandelplan, omdat een goede analyse zeer belangrijk is. De specialist moet u namelijk gezien hebben voor een goed advies. Tijdens een consult worden uw wensen en verwachtingen besproken en adviseren wij u graag. Ook heeft u tijdens dit consult alle tijd om vragen te stellen.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Spanningshoofdpijnvanaf€149,-

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen spanningshoofdpijn?

Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Zitten er risico’s aan een behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van Botox kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren cosmetisch arts.

Vrijblijvend consult spanningshoofdpijn?

Wilt u weten of Botox iets voor uw spanningshoofdpijn kan doen? Onze cosmetisch artsen (KNMG) informeren u graag over de behandeling van migraine met Botox, Azzalure of Alluzience. Bel 076 – 542 31 54 voor een gratis en vrijblijvende afspraak met de arts of vul het contactformulier in.

Online inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online