Halslift

Ziet uw gezicht er fris uit, maar verraadt uw hals uw ware leeftijd? Naarmate u ouder wordt, zakt de huid wat uit, komen rimpels en plooien tevoorschijn en wordt de hals slapper.

Een halslift voor een strakke hals

Zo’n beginnend kalkoennekje is niet leuk. Als u zich hier aan stoort, kunt u een halslift laten uitvoeren. Uw hals wordt zo weer strakker, waardoor u er weer jonger en frisser uitziet.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt een halslift eigenlijk altijd in combinatie met een  facelift (MACS-lift) uitgevoerd. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren u graag over de juiste aanpak.

Wat is het resultaat van een halslift?

Nadat u bent hersteld van de behandeling zorgt een halslift voor een mooi en natuurlijk resultaat. De huid in uw hals ziet er weer een stuk jonger uit. Als na een week het drukverband en ook de hechtingen verwijderd worden, kunt u het eerste effect van de behandeling al zien. Na ongeveer een maand is uw hals helemaal hersteld en zijn de nieuwe contouren blijvend gevormd. Een halslift wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een MACS-lift.

Wat kost een halslift?

Behandeling Prijs
Consult€35,-
Halslift (i.c.m. facelift)vanaf€4500,-

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een halslift?

Afhankelijk van de behandeling vindt een halslift onder lokale of algehele narcose plaats. De plastisch chirurg maakt een incisie vlak onder de kin en verwijdert het teveel aan huid. Nadat ook de halsspier is aangetrokken zal de plastisch chirurg het sneetje hechten en een drukverband aanbrengen.

Nazorg en herstel bij een halslift

Er kunnen na de behandeling wat blauwe plekjes en zwellingen optreden, maar deze zullen snel wegtrekken. Als u pijn heeft, mag u paracetamol gebruiken. U zult een tijdje rustig aan moeten doen. Na een week mag het drukverband eraf en worden de hechtingen verwijderd. Hierna is het eerste resultaat zichtbaar.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt het herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee u een consult heeft. In onderstaand schema vindt u de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia ZH Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare
Hoe lang mag ik niet autorijden na een halslift?

Wij raden je aan om de eerste week na de behandeling geen auto te rijden. Je moet in deze week namelijk een drukmasker dragen.

Hoe lang mag ik niet in de zon of zwemmen na een halslift?

Je mag zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Bij het zwemmen kunnen de wondjes week worden.

Moet ik stoppen met roken voor een halslift?

Roken heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. De plastisch chirurgen van ABC Clinic adviseren om enkele weken voor en na de behandeling niet te roken. Het beste is om helemaal te stoppen met roken.

Waar komen de littekens van de halslift?

Bij een halslift bevindt het litteken zich in of net achter de plooi onder de kin. Als er ook huid moet worden weggehaald, zitten er ook littekens in de plooi achter het oor. De littekens zijn meestal drie tot vier centimeter lang, maar zullen niet zichtbaar zijn.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een halslift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastische chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een halslift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, kan er een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid van de hals veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle halslift.

Relevante blogs

Vrijblijvend consult halslift?

Omdat een goede analyse van uw klachten belangrijk is, start een halslift altijd met een vrijblijvend consult. Tijdens dit consult staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen, hij legt uit wat de mogelijkheden zijn van een halslift en beantwoordt eventuele vragen.

Meer weten over het uitvoeren van een halslift? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook online eenvoudig uw afspraak met de plastisch chirurg inplannen.

Online inplannen
Maak een afspraak