Minilift

Ouder worden is fijn, er ouder uitzien niet. Bij het ouder worden verslapt de huid en ontstaan de eerste rimpels en plooien. Daarna ontstaat volumeverlies, waardoor delen van de huid gaan verzakken.

Een minilift voor een minder ingrijpende facelift

De marionetlijnen verschijnen, de neus-lippenplooi wordt dieper, de hamsterwangen ontstaan en de kaaklijn verliest stevigheid. Een minilift is een behandeling die geschikt is voor mannen en vrouwen die last krijgen van de eerste verouderingsverschijnselen in het wanggedeelte. De minilift doet verder weinig aan de hals, kaaklijn of hamsterwangen. De PDO-draadlift, MACS-liftS-lift of hals-facelift zijn dan een beter alternatief.

Het resultaat van een minilift

Ongeveer een week na de behandeling zullen de eerste resultaten van de minilift al zichtbaar worden. Daarna zal het nog een paar maanden duren voor die nieuwe, verjongde uitstraling volledig bereikt is. Uw gezicht heeft namelijk tijd nodig om helemaal te herstellen.

Wat kost een minilift?

Omdat er op voorhand niet aan te geven is wat voor behandeling er noodzakelijk is, kunnen we geen prijzen noemen. Een consult is echt noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de minilift of andere methode. Daarvoor moet de behandelend plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €35,-. Consulten voor de PDO-draadlift zijn gratis.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een minilift?

De plastisch chirurg start met het aftekenen van uw gezicht conform het operatieplan. De operatie kan onder lokale verdoving of algehele narcose uitgevoerd worden. Vervolgens maakt de plastisch chirurg een kleine incisie in de behaarde hoofdhuid bij het oor.

Nadat een deel van de huid is losgemaakt van het onderliggende weefsel, wordt de huid richting het oor getrokken. Aansluitend wordt de overtollige huid weggesneden en wordt de wond gehecht. De behandeling duurt anderhalf tot twee uur en na de behandeling mag u weer naar huis.

Herstel en nazorg van een minilift

Vlak na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn en gespannen aanvoelen. Ook zult u last hebben van zwellingen. U mag paracetamol nemen tegen de pijn en moet een tijdje rustig aan doen. Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de plastisch chirurg in Breda.

Minilift

Waar vindt de minilift plaats?

Op het gebied van de minilift werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare
Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een minilift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen na de ingreep heb je een verband rondom het gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.

Wat is het verschil tussen een facelift en een minilift?

Bij een facelift wordt het hele gezicht gelift. Bij een minilift wordt alleen het wanggedeelte gelift. Een minilift biedt dus enkel een oplossing bij verslapping van de huid in het wanggedeelte.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een minilift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een minilift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle minilift.

Zijn de littekens van een minilift zichtbaar?

De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen in de plooi voor het oor. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.

Relevante blogs

Vrijblijvend consult minilift?

Omdat een goede analyse van uw gezicht heel belangrijk is, start een behandeling altijd met een vrijblijvend consult in de kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en beantwoordt graag uw vragen.

Meer weten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier  in. U kunt ook eenvoudig online uw afspraak inplannen.

Ik wil een consult inplannen
Maak een afspraak