Totaal
8.9
1109 reviews

Botox medisch

Botuline toxine wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het kan ook worden gebruikt om verschillende medische indicaties te verhelpen, zoals zweten of migraine. U leest er meer over op deze pagina.

Medische toepassingen van Botuline toxine (Botox)

Botox wordt vaak door mensen geassocieerd met cosmetische behandelingen. Wat vaak niet bekend is, is dat Botox ook bij verschillende medische indicaties kan worden toegepast. Het is een ideale behandeling bij klachten als tandenknarsen en overmatig transpireren. Ook migraine en spanningshoofdpijn kunnen met Botox worden behandeld. Botox zorgt vaak voor verlichting van de pijn, maar kan er ook voor zorgen dat de klachten in zijn geheel verdwijnen.

De medische indicaties van Botox

Wanneer we het hebben over Botox, bedoelen we eigenlijk de stof Botuline toxine. Dit eiwit vermindert de activiteit van de spieren en wordt vaak gebruikt om spiergerelateerde rimpels te behandelen. Zoals eerder vermeld kan Botox ook een mooie oplossing bieden bij verschillende medische klachten. Wij vertellen u graag meer over de werking van Botox bij migraine, tandenknarsen en overmatige transpiratie.

Botox bij migraine

Wanneer uw migraine of spanningshoofdpijn ontstaat door het aanspannen van de spieren in uw gezicht, kan er een druk in het hoofd ontstaan. Deze druk zorgt voor heftige hoofdpijnklachten waardoor u mogelijk niet meer kunt functioneren. Wanneer Botox op de juiste plaatsten geïnjecteerd wordt, kunnen uw klachten worden verholpen en kan uw hoofdpijn verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Botox bij tandenknarsen

Tandenknarsen gebeurt vaak ’s nachts en ontstaat door kauwspieren die overactief zijn. Door tandenknarsen kan het gebit ernstige schade oplopen. Ook kunt u spierpijn in uw kaken ervaren en last krijgen van hoofdpijn. Door Botox te injecteren in de kauwspieren, zal het tandenknarsen verminderen of zelfs geheel verdwijnen. De behandeling is iedere drie tot zes maanden veilig te herhalen.

Botox tegen overmatig transpireren

Overmatige transpiratie kan ontzettend vervelend zijn en komt voornamelijk voor bij de oksels. Botox in de oksels zorgt ervoor dat de zweetproductie tijdelijk geblokkeerd raakt. Na ongeveer twee weken bent u verlost van overmatig transpireren. Het effect van de behandeling houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan en is na deze periode weer veilig te herhalen.

Botox tegen overmatig zweten

Prijzen Botox medisch

De prijzen van uw behandeling zijn geheel afhankelijk van de klachten die u ervaart. Onze cosmetisch artsen kijken graag met u samen naar uw probleem en bespreken de beste oplossing. Na het consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en zijn de kosten van uw behandeling definitief. Indien er voldoende tijd is kunt u direct worden behandeld.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
MigraineFronsvanaf€149,-
Temporaalvanaf€200,-
Achterhoofdvanaf€149,-
Nek en schoudersvanaf€200,-
BehandelingPrijs
ConsultGratis
Overmatig zweten (oksels)250 eenheden Azzalure€495,-
BehandelingPrijs
ConsultGratis
Behandeling tandenknarsen of kaakklemmenvanaf€300,-

Gratis consult met de cosmetisch arts?

Heeft u interesse in een consult om uw klachten te bespreken en te kijken wat Botox op medisch gebied voor u kan betekenen? Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om u zekerheid te geven over de prijs van de behandeling. Het is daarom belangrijk dat de arts u gezien heeft. U kunt eenvoudig een afspraak online inplannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.

 

 

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, een Botox behandeling doet geenpijn. Een verdoving is ook niet nodig.

Hoe lang blijft Botox zitten?

Botox en Azzalure blijven 3 tot 6 maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Voor de behandeling van overmatig zweten werkt Botox wat langer, 6 tot 12 maanden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Gratis consult