e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Filler complicaties

Net zoals bij iedere andere behandeling kunnen er ook complicaties ontstaan bij een filler-behandeling.  Op deze pagina leest u meer over de complicaties die zich voor kunnen doen.

Soorten complicaties bij fillers

Er zijn verschillende reacties die zich voor kunnen doen na een filler behandeling en die geen kwaad kunnen. Denk hierbij aan roodheid, zwelling, blauwe plekken en napijn. Deze reacties zijn normaal en trekken binnen enkele uren/dagen weer weg. U kunt het behandelde gebied koelen wanneer u hier last van heeft. Er zijn ook andere risico’s verbonden aan een behandeling met fillers die zelden voorkomen. Denk hierbij aan een infectie, een beknelling van een bloedvat of knobbeltjes in de lippen.

Infectie

Een infectie na een filler behandeling kan een enkele keer ontstaan, maar komt zelden voor. Het behandelde gebied wordt rood en warm en voelt pijnlijk aan. Een infectie is eenvoudig te behandelen door middel van een antibioticakuur.

Beknelling bloedvat

Beknelling van een bloedvat zien we eigenlijk nooit. Door een beknelling kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen of volledig gestopt worden. Deze complicatie kan opgelost worden door hyaluronidase te injecteren en deze moet zo snel mogelijk toegediend worden. De artsen van ABC Clinic werken zoveel mogelijk met een echo om deze complicatie te voorkomen.

Knobbels in de lippen

Knobbeltjes in de lippen kunnen ontstaan door inkapseling door het lichaam. Dit komt voornamelijk voor bij een slechte kwaliteit fillers of behandeling door een onervaren arts. ABC Clinic maakt enkel gebruik van Restylane fillers. Deze zijn uitgebreid getest en kunnen veilig gebruikt worden, mits geïnjecteerd door een ervaren arts.

Het gebruik van hyaluronidase

In onze kliniek maken we gebruik van hyaluronidase, een enzym dat hyaluronzuur afbreekt, als er te veel filler is geïnjecteerd of bij complicaties. Deze oplossing biedt een effectieve manier om overtollige of ongewenste filler op te lossen en helpt bij het herstellen van natuurlijke contouren. Hyaluronidase kan snel reageren en de filler afbreken, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het corrigeren van ongewenste resultaten of complicaties die kunnen optreden na een fillerbehandeling.

Het gebruik van echo apparatuur

Daarnaast beschikken we over echoapparatuur waarmee de artsen nauwkeurig kunnen zien waar de filler zich bevindt. Deze geavanceerde technologie stelt ons in staat om de exacte locatie van de filler te bepalen, wat essentieel is voor een gerichte en nauwkeurige behandeling. Door gebruik te maken van echoapparatuur kunnen we eventuele complicaties snel detecteren en adequaat reageren, waardoor we de veiligheid en tevredenheid van onze cliënten kunnen waarborgen.

Bekijk de ervaringen met onze filler-behandelingen

Veel cliënten zijn u voorgegaan voor een behandeling. Een groot deel van onze cliënten heeft zijn/haar ervaring met een filler-behandeling met ons gedeeld via onze website. Ook op onze voor- en na foto’s ziet u het mooie resultaat dat we kunnen behalen met onze behandelingen.

Bekijk meer ervaringen

Fillers cijfers bij ABC Clinic

Onze cliënten beoordelen ons op zeer goed op reviews sitesd als Kliniekervaringen, Google Reviews, of Zorgkaart Nederland. Dit is op basis van duizenden ervaringen die zijn gedeeld.

Filler complicaties

complicaties fillers

Een gratis consult bij ABC Clinic

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om een afspraak in te plannen na het lezen van bovenstaande informatie. Om al uw vragen te beantwoorden kunt u het beste een gratis consult inplannen met de behandelend arts. Hij of zij vertelt u tijdens dit consultgesprek alles over de behandeling en het resultaat dat we kunnen behalen. Het consult is geheel gratis en vrijblijvend. U kunt uw consult online inplannen of bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online