e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Hyaluronidase

Hyaluronidase wordt gebruikt door artsen om complicaties op te lossen die voortkomen uit het gebruik van fillers met hyaluronzuur.

Wat is hyaluronidase?

Hyaluronidase is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die vaak wordt gebruikt in fillers om rimpels op te vullen en volume toe te voegen aan het gezicht, lippen of handen. Hyaluronidase wordt veel gebruikt in cosmetische klinieken om complicaties die voortkomen uit het gebruik van hyaluronzuurfillers op te lossen.

Werking van Hyaluronidase

Hyaluronidase werkt door de polysacharideketens van hyaluronzuur te hydrolyseren, wat leidt tot de afbraak van de gelstructuur van de filler. Dit proces maakt de HA-filler meer vloeibaar, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden geabsorbeerd en uitgescheiden.

Hyaluronidase is dus een waardevol hulpmiddel in de esthetische geneeskunde voor het aanpakken van complicaties die kunnen optreden bij het gebruik van hyaluronzuurfillers. Het zorgt ervoor dat behandelingen met fillers veiliger en beter beheersbaar zijn.

Toepassingen van Hyaluronidase bij fillers

Hyaluronidase is een zeer belangrijk hulpmiddel in de esthetische geneeskunde, vooral bij het corrigeren van complicaties die kunnen optreden na behandelingen met hyaluronzuurfillers. Hier zijn enkele belangrijke toepassingen van hyaluronidase:

 • Corrigeren van Overcorrecties
  Soms kan een behandeling met fillers resulteren in een ongewenste hoeveelheid volume of asymmetrie. Hyaluronidase kan in deze gevallen worden geïnjecteerd om het overtollige hyaluronzuur af te breken en de resultaten te corrigeren.
 • Oplossen van knobbels of onregelmatigheden
  Na een fillerbehandeling kunnen er knobbels of andere onregelmatigheden ontstaan. Hyaluronidase kan helpen om deze gebieden glad te maken door het hyaluronzuur gelijkmatiger te verdelen of gedeeltelijk af te breken.
 • Behandeling van Vasculaire Complicaties
  In zeldzame gevallen kunnen fillers in bloedvaten worden geïnjecteerd, wat kan leiden tot blokkades en mogelijk necrose (weefselafsterving). Hyaluronidase kan snel worden ingezet om de HA op te lossen en de bloeddoorstroming te herstellen, waardoor ernstige complicaties worden voorkomen.
 • Allergische reacties
  Hoewel zeldzaam, kunnen sommige cliënten allergisch reageren op hyaluronzuurfillers. Hyaluronidase kan helpen om de reactie te verminderen door het hyaluronzuur snel af te breken.

Veelgestelde vragen hyaluronidase

Hoe snel werkt hyaluronidase?

Hyaluronidase begint vrijwel direct te werken, met merkbare effecten binnen enkele minuten tot uren na de injectie.

Is het gebruik van hyaluronidase veilig?

Ja, wanneer het wordt toegediend door een ervaren professional. Allergische reacties zijn zeldzaam, maar een allergietest kan worden uitgevoerd om dit risico te minimaliseren.

Kan hyaluronidase alle soorten fillers oplossen?

Nee, hyaluronidase werkt specifiek op de betere hyaluronzuurfillers en heeft geen effect op andere soorten fillers zoals calciumhydroxylapatiet (Radiesse) of poly-L-melkzuur (Sculptra). Let op: ook de goedkopere hyaluronzuurfillers kunnen vaak niet goed of slechts erg traag opgelost worden.

Wanneer wordt hyaluronidase gebruikt bij fillers?

Het wordt gebruikt om overcorrecties, knobbels, onregelmatigheden, vasculaire complicaties en allergische reacties op hyaluronzuurfillers te corrigeren.

Wat is hyaluronidase?

Hyaluronidase is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt. Het wordt gebruikt om complicaties te behandelen die optreden na het gebruik van hyaluronzuurfillers.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online