e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Oorcorrectie

Ben je ontevreden over de stand, grootte of de vorm van jouw oren? Een oorcorrectie biedt een mooie en natuurlijke oplossing. Je leest er hier meer over.

Mogelijkheden om flaporen te verhelpen

Tijdens deze zogenoemde flaporen operatie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie achter het oor om toegang te krijgen tot het kraakbeen van het oor. Het kraakbeen wordt dan gevormd en gecorrigeerd om de oren dichter bij het hoofd te brengen. Oorcorrecties zijn ook een goed middel om de functionaliteit van de oren te verbeteren. Denk aan het dragen van een gehoorapparaat.

Het verhelpen van flaporen moet door een erkend en ervaren plastisch chirurg gebeuren. Een flaporen correctie wordt beschouwd als een relatief moeilijke operatie. Waarom? Vanwege de complexiteit van de oorschelpstructuur en de delicaatheid van het oorgebied. Bij ABC Clinic werken we enkel met ervaren plastisch chirurgen.

Na de Oorcorrectie zal er een zwelling ontstaan met blauwe plekken wat normaal is en geleidelijk zal verdwijnen.

Het resultaat na een behandeling

Het oorcorrectie resultaat is heel mooi en duidelijk. De oren staan dichter bij het hoofd en vallen minder op. Er is dus geen enkele reden meer om de oren te bedekken of te verbergen. Het resultaat is natuurlijk en blijvend. Om dit blijvend resultaat te behouden, is het belangrijk dat de instructies van de plastisch chirurg worden opgevolgd. Elke persoon is uniek en het resultaat van een oorcorrectie dus ook. Flaporen opereren is één, maar de nazorg en je goed houden aan de instructies is ook erg belangrijk.

Oorcorrectie voor en na foto’s

Tijdens het consultgesprek kan de plastisch chirurg voor en na foto’s tonen van de oorcorrectie.

FAQ’s oorcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Oorcorrectie reviews

Al veel cliënten zijn je voorgegaan met een oorcorrectie. Wij horen achteraf van veel van onze cliënten dat ze ontzettend tevreden zijn met het resultaat en dit veel eerder hadden moeten doen. Onder andere op kliniekervaringen.nl en Zorgkaart Nederland lees je ervaringen van cliënten die jou voor zijn gegaan met een oorcorrectie.

Kliniekervaringen ABC Clinic, oorcorrectie

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, oorcorrectie

De behandeling

Een oorcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: het consult

Voorafgaand aan een ingreep, worden alle mogelijkheden en wensen besproken in een gratis consult met de plastisch chirurg.

Stap 2: het maken van foto’s en aftekenen

Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt er door de chirurg afgetekend wat hij of zij gaat doen.

Stap 3: de plaatselijke verdoving

Na de foto’s, het aftekenen en een time-out procedure met het behandelteam volgt de daadwerkelijke ingreep. Die begint met enkele prikjes voor de plaatselijk verdoving. Wanneer de verdoving werkt start de daadwerkelijke behandeling.

Stap 4: de correctie van de oren

De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de achterzijde van de oren. De stand van oren wordt aangepast door kraakbeen te verwijderen.

Stap 5: hechten van het wondje

De behandeling wordt afgesloten met het hechten van de incisies. Deze bevinden zich in de natuurlijke plooi van de huid. Littekens worden goed verborgen waardoor ze niet zichtbaar zijn. Nadat de incisies gehecht begeleidt de assistent je naar een relaxstoel om de oren te koelen. Daar kun je nog even genieten van een kop thee of koffie en worden de raadgevingen met je doorgenomen. Daarna kun je de kliniek verlaten.

Stap 6: aanbrengen hoofdband

Na de ingreep krijg je een verband (tulband) om de oren aangebracht. Dit moet een week blijven zitten. Douchen is dus een week niet mogelijk.

Stap 7: hechtingen verwijderen en nacontroles

Na één week kom je naar de kliniek voor het verwijderen van de hechtingen. Na 3 maanden heb je vervolgens een afspraak voor de eindcontrole. Tussentijds kun je vaker langskomen voor een controle als daar behoefte voor is.

Oorcorrectie kosten

Wij krijgen vaak de vraag gesteld: wat kost een oorcorrectie? Een oorcorrectie van beide oren is al  mogelijk voor 1800 euro. Tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg worden de kosten van een oorcorrectie met je besproken. De oorcorrectie kosten zijn inclusief het consult en de verschillende nazorgmomenten.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Oorcorrectie eenzijdig
Lokale verdoving€1100,-
Algehele verdoving€1700,-
Oorcorrectie tweezijdig
Lokale verdoving€1800,-
Algehele verdoving€2200,-

Vergoeding oorcorrectie kosten

Een oorcorrectie wordt alleen vergoed voor mannen en vrouwen t/m 18 jaar. Daarna wordt de ingreep niet vergoed. De oorcorrectie kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding na je 18e verjaardag. De kosten van de operatie dien je dan dus zelf te betalen.

Oorcorrectie herstel

Het herstelproces duurt 7 tot 14 dagen en ziet er als volgt uit:

  • Na de operatie: gezwollen oren die beurs kunnen aanvoelen en blauw zijn.
  • Kort na de operatie: de oren kunnen nog wat gevoelig zijn.
  • Littekens: in het begin zijn ze nog rood en gezwollen maar dit trekt weg.
  • Advies: Houd de oren in het eerste jaar na de operatie uit de zon en smeer ze in met een hoge beschermingsfactor zonnecrème.

Risico’s van de behandeling

Risico’s bij een cosmetische ingreep kun je niet uitsluiten. Na de oorcorrectie kun je last krijgen van een nabloeding of een infectie. Ook allergische reacties kunnen optreden, maar daarvoor is het belangrijk dat je tijdens het gratis consult je allergieën vertelt aan de plastisch chirurg. Uiteraard worden de risico’s van een oorcorrectie ook besproken tijdens het gesprek.

Oorcorrectie mislukt

De kans dat een oorcorrectie mislukt zijn zeer klein wanneer je behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg. Let er wel op dat je je houdt aan de nazorginstructies, aangezien deze ook erg belangrijk zijn voor een goed herstel en resultaat.

 

Een gratis en vrijblijvend (video)-consult bij ABC Clinic

Wil je meer informatie over een oorcorrectie? Een consultgesprek met een van onze plastisch chirurgen is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek vertelt de plastisch chirurg je meer over de ingreep en heb je de kans om al jouw vragen te stellen. Je kunt jouw afspraak online inplannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik gaan werken na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?

Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult