e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Labia minora verkleining

De labia minora worden in de volksmond ook wel de binnenste schaamlippen genoemd. Wanneer u last heeft door de grootte van de labia, kan een schaamlipcorrectie helpen.

Labia minora verkleining – Binnenste schaamlippen verkleinen

Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Wanneer u last heeft van de grootte van uw schaamlippen, kan een labia minora verkleining (schaamlipcorrectie) een mooie en dankbare oplossing bieden. Dit wordt vaak gedaan bij vrouwen die last hebben met fietsen, paardrijden of seksuele remmingen. Ook vrouwen die onzeker worden door de grootte van de binnenste schaamlippen kiezen vaak voor een schaamlipverkleining. Klachten door de schaamlippen komen vaker voor dan u zelf denkt. Het is daarom ook niets om u voor te schamen.

Labia minora verkleining

De behandeling

Bij de behandeling worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit gebeurt door het overtollige vetweefsel te verwijderen. De littekens die achterblijven zijn niet of nauwelijks zichtbaar en uw binnenste schaamlippen zijn weer in balans met uw buitenste schaamlippen. Omdat de behandeling onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, kunt u na de behandeling gewoon naar huis om daar verder te herstellen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - Labia minora verkleining

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - Labia minora verkleining

Meer over schaamlipcorrecties

FAQ’s labia minora verkleining

Meer FAQ video's

Reviews labia minora verkleiningen

Veel vrouwen zijn voor hun behandeling op zoek naar ervaringen van anderen met de labia minora verkleining. Omdat het een delicaat onderwerp is en veel vrouwen zich er nog voor schamen, is het lastig om in contact te komen met anderen die de behandeling hebben ondergaan. Op kliniekervaringen of Zorgkaart Nederland vindt u ervaringen van anderen.Kliniekervaringen ABC Clinic, labia minora

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, labia minora

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen van een labia minora verkleining. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg foto’s tonen.

Labia minora verkleining kosten

De kosten van een labia minora verkleining kunnen per persoon verschillen. Wij raden u daarom aan om eerst op consultgesprek te komen bij een van onze plastisch chirurgen. Zij vertellen u graag meer over de ingreep en de kosten.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Vergoeding

Helaas wordt een schaamlipcorrectie maar in enkele gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mogelijk bij misvorming als gevolg van een aandoening, ziekte, ongeval of verminking. Klachten zoals remmingen in het seksuele leven of fietsen vallen niet onder verminking.

Het herstel na de operatie

Na een schaamlipcorrectie kunt u last hebben van napijn en zwelling. U kunt gewoon pijnstilling innemen om de pijn te onderdrukken. Zwelling kunt u zo veel mogelijk tegengaan door enkele dagen goed te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden en droog te deppen wanneer u zich gewassen heeft. Wij raden u altijd aan om onze adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen voor een voorspoedig herstel. Onze plastisch chirurgen vertellen u tijdens het consult graag meer over de risico’s van de ingreep.

Meer over herstel

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de behandeling? U kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Tijdens dit consult vertelt de plastisch chirurg u meer over de behandeling en het herstel. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. Een afspraak kunt u online inplannen of door ons te bellen via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is natuurlijk ook mogelijk.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wat is de beste leeftijd om een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een cosmetische behandeling te mogen ondergaan. Echter, wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden. Dan valt het echter onder de verzekerde zorg en zal de behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd worden.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als je wilt kan het ook onder algehele verdoving (narcose), maar dat is nodig. Bovendien word je dan in het ziekenhuis behandeld en zal de ingreep duurder zijn.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Ja, het littekentje valt aan de binnenzijde van de schaamlippen en dus zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend ook op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na een schaamlipcorrectie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Kan een labiacorrectie, labiaplasty of schaamlipcorrectie uitgevoerd worden als ik ongesteld ben?

Ja hoor, dat is in principe geen probleem. Na de schaamlipcorrectie of labiaplastie mag je de eerste weken alleen geen tampon dragen, maar maandverband of inlegkruisjes. Een tampon kan trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen irritaties of zelfs infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep.

Mag ik een tampon dragen na de schaamlipcorrectie

Wij raden de eerste weken na de schaamlipcorrectie af om een tampon te dragen. Het inbrengen van een tampon kan irriteren of trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep. Gebruik maandverband of inlegkruisjes zolang de plastisch chirurg zegt dat dit nodig is om dit te voorkomen. Wanneer de wond goed genezen is kun je weer tampons dragen als je ongesteld bent.

Waarom kiezen voor ABC Clinic voor een schaamlip- of labiacorrectie?

ABC Clinic is een gespecialiseerde privékliniek voor o.a. schaamlipcorrecties. Dat betekent dus dat wij veel correcties uitvoeren bij vrouwen die last hebben van hun te grote schaamlippen. De behandelingen worden daarbij uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. In dit geval is het ook mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg behandeld te worden als dat voor jou iets uitmaakt.

Waarom zou je kiezen voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een correctie aan de schaamlippen. Redenen kunnen functioneel zijn of cosmetisch. Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van hun schaamlippen. Zij voelen zich niet zelfverzekerd of ongemakkelijk over het uiterlijk. Echter, de grootste groep vrouwen heeft functionele klachten. Zij ervaren pijn of ongemak tijdens het fietsen, paardrijden of sporten als gevolg van overtollig weefsel van de labia, ofwel schaamlippen.  Een schaamlipcorrectie helpt dan om het zelfvertrouwen te verbeteren.

Wanneer mag ik weer sex hebben na mijn schaamlipcorrectie

Sex of geslachtsgemeenschap is na 6 weken weer mogelijk na de schaamlipcorrectie.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht na een schaamlipcorrectie?

Na de ingreep ontvang je een huisartsenbrief. Echter, deze brief geven we aan jou mee. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of je jouw huisarts op de hoogte brengt van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie (labiaplastie) die je ondergaan hebt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult