Totaal
8.9
1109 reviews

Schaamlipcorrectie (labiacorrectie)

Te grote schaamlippen kunnen voor vrouwen belemmerend zijn. Wanneer je hier last van hebt kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als de labiacorrectie of schaamlipverkleining, een mooie en zeer dankbare oplossing bieden.

Wat is een schaamlipcorrectie (labiacorrectie)?

Sommige vrouwen hebben tijdens hun dagelijkse bezigheden last van de grootte van hun schaamlippen (labia). Problemen die vaak gepaard gaan met grote schaamlippen of uitstekende schaamlippen zijn onder andere schaamtegevoelens, pijn met fietsen, pijn met paardrijden of remmingen in het seksuele leven. Deze problemen kunnen al langere tijd aanwezig zijn, maar kunnen ook op latere leeftijd ontstaan na bijvoorbeeld een of meerdere bevallingen of gewichtsverlies.

Wanneer je last hebt van de grootte van jouw schaamlippen, kan een labiacorrectie een mooie en dankbare oplossing bieden. Voor niet iedereen is duidelijk wat een schaamlipcorrectie of labiacorrectie is. Tijdens een schaamlipcorrectie wordt het uitstekende deel van de labia plastisch chirurgisch verwijderd om de schaamlippen te verkleinen.

Schaamlipverkleining

Schaamlipverkleining is een synoniem voor de schaamlipcorrectie. Eigenlijk is de term schaamlipverkleining beter dan de term schaamlipcorrectie. De term “correctie” kan een negatieve ondertoon hebben, alsof er een afwijking of probleem gecorrigeerd zou moeten worden. Dit kan de indruk wekken dat de natuurlijke variatie in de grootte en vorm van de schaamlippen als ongewenst of abnormaal wordt beschouwd. Door te kiezen voor de term “verkleining” wordt ook meer nadruk gelegd op het cosmetische aspect van de chirurgische ingreep.

De termen “schaamlipverkleining” en “schaamlipcorrectie” kunnen variëren, afhankelijk van de context en de voorkeur van de client en de plastisch chirurg. Wij gebruiken de termen door elkaar, maar gebruiken wat vaker de term correctie. Dat komt ook omdat de meerderheid van de vrouwen toch deze term gebruikt.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie, labiaplastie, labia minora

Wanneer kun  je een schaamlipcorrectie laten uitvoeren?

Overweeg vooral een schaamlipcorrectie als je er last van hebt. Verreweg de meeste vrouwen in onze kliniek ondergaan een correctie of verkleining aan hun schaamlippen omdat ze er last van hebben in hun dagelijks leven. Daarbij kan voor velen natuurlijk ook het esthetische aspect een rol spelen om een behandeling te ondergaan. Dit wordt tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg besproken.

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen op het gebied van vorm en grootte. Het is gebruikelijk dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Helemaal niks om je voor te schamen; er zijn namelijk geen normale schaamlippen. Hierom hoef je ook niet bang te zijn dat je afwijkt van anderen.

Bij ABC Clinic spreken we van te grote schaamlippen, lange schaamlippen of uitstekende schaamlippen wanneer je hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens sporten, remmingen bij seksuele activiteit of klachten als schaamte en onzekerheid.

Wanneer je last hebt van voorgenoemde klachten kan een schaamlipcorrectie of -verkleining een mooie oplossing bieden. Na het herstel van de operatie heb je geen last meer van jouw dagelijkse activiteiten en zijn je uitstekende schaamlippen verdwenen.

Schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiacorrectie, labiaplastie,

Schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining, labiacorrectie, labiaplastie, labia minora

Te grote schaamlippen

Schaamlipcorrectie consult en operatie

Een operatie aan de schaamlippen volgt altijd op een gratis en vrijblijvend consult. Dit consultgesprek is verplicht omdat de (vrouwelijke) plastisch chirurg wil weten waar je precies tegenaan loopt en wat hij of zij voor jou kan betekenen. Tijdens dit consultgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Binnenste schaamlippen (labia minora)

De binnenste schaamlippen worden ook vaak de labia minora genoemd. Vaak zijn de kleine schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. Dit is vrij normaal. Wanneer ze ‘te groot’ zijn, kan dit hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en biedt een binnenste schaamlipcorrectie (labia minora verkleining) een mooie oplossing. De correctie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kun je ook gewoon weer naar huis voor het herstel van de behandeling. Zorg er wel voor dat je voldoende blijft koelen om zwelling te voorkomen.

Labia majora (buitenste schaamlippen)

De labia majora zijn de buitenste schaamlippen. Ook deze kunnen we corrigeren met een ingreep. Wanneer je last hebt van een huidoverschot, kan dit voor jou zelf erg storend zijn. Bij sommige vrouwen komt het voor dat de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn wanneer ze een strakke broek of zwemkleding dragen. Ook kunnen de buitenste schaamlippen zorgen voor pijn bij het dragen van strakke kleding. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg en OK-assistente zullen je tijdens de behandeling op de hoogte houden van wat er gebeurt. Na de ingreep kun je weer gewoon naar huis voor het herstel.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit bij ABC Clinic?

Sinds 2010 worden bij ons de schaamlipcorrecties en schaamlipverkleiningen alléén uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van schaamlip- en labiacorrecties groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een schaamlipcorrectie is geen eenvoudige ingreep. Er zijn plastisch chirurgische technieken voor nodig om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Iedere vrouw is anders en ook de anatomie van de schaamlippen is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een schaamlipcorrectie.

FAQ’s schaamlipcorrectie en labiacorrectie

Meer FAQ video's

Schaamlipcorrectie reviews en ervaringen

Al veel cliënten zijn je voorgegaan voor deze ingreep. Velen van hen hebben op reviewsites als Kliniekervaringen, Zorgkaart Nederland of Google reviews hun ervaring gedeeld. Onze plastisch chirurgen die de behandeling uitvoeren zijn gespecialiseerd in de schaamlipcorrectie en zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ook enkele cliënten hebben gedeeld hoe ze het herstel van de labiacorrectie hebben ervaren.

Kliniekervaringen ABC Clinic, schaamlipcorrectie

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, schaamlipcorrectie

Voor en na foto’s

Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar voor en na foto’s van de schaamlipcorrectie. Omdat dit een delicate zone betreft, hebben wij besloten om geen foto’s van de labiacorrectie op onze website te plaatsen. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg foto’s tonen.

Schaamlipcorrectie kosten

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te geven over de kosten van de labiacorrectie. Het consultgesprek vindt plaats in Breda en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg met je bekijken wat voor jou de beste behandeling is en geeft hij of zij de exacte prijs van de schaamlipcorrectie. Veel vrouwen wensen een consult met een vrouwelijke chirurg. Dat is bij ons ook mogelijk. Plastisch chirurgen Inge van Doorn-Hoevenaren en Marjolijn van Abeelen voeren bij ons de schaamlipcorrecties uit. Daarnaast werken we ook met 2 ervaren mannelijke plastisch chirurgen voor de ingreep.

Vergoeding labiacorrectie

Helaas wordt een schaamlipcorrectie bijna niet meer vergoed. Wanneer deze wel vergoed wordt, is er sprake van ernstige misvorming door verminking. De fysieke klachten die kunnen ontstaan door de grootte van de schaamlippen zijn helaas geen redenen om de ingreep vergoed te krijgen.

Meer over prijzen

Het herstel na de labiacorrectie

Wij raden je altijd aan om de nazorg die je meekrijgt na jouw labiacorrectie goed op te volgen om de schaamlipcorrectie genezing te bevorderen. Omdat de schaamlippen goed doorbloed zijn, zal het labiacorrectie herstel snel verlopen. In de eerste dagen na de schaamlipcorrectie kun je last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om dit ongemak te verminderen. Na enkele dagen kun je jouw werkzaamheden weer oppakken. Na 6 weken ben je volledig hersteld en is het eindresultaat zichtbaar. Ook sporten en seksuele activiteit is dan weer mogelijk. De risico’s van de ingreep worden besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Meer over herstel

Risico’s schaamlipcorrectie

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee, zo ook een labiacorrectie of schaamlipcorrectie. ABC Clinic vindt het belangrijk dat de behandeling goed gebeurt, daarom werken wij enkel met ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Wanneer je de richtlijnen voor de nazorg goed opvolgt, verklein je de kans op complicaties aanzienlijk. De risico’s die met een schaamlipcorrectie of labiacorrectie gepaard gaan zijn:

  • Een nabloeding;
  • Wondinfecties;
  • Storingen in de wondgenezing.

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen luisteren naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Sommige vrouwen hebben de voorkeur voor een consult met een vrouwelijke plastisch chirurg, dat is mogelijk. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54. Je kunt ook het contactformulier invullen of een afspraak online inplannen.

Gratis consult?

Wat is de ideale leeftijd voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Cosmetisch chirurgische correcties mogen in principe pas vanaf 18 jaar uitgevoerd en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden.

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt door een arts aanbevolen wanneer vrouwen problemen ondervinden aan hun schaamlippen als gevolg van te grote of niet-symmetrische schaamlippen. Klachten die hierbij horen zijn pijn tijdens sporten, fietsen of seks of een ongemakkelijk gevoel bij het dragen van kleding. Maar ook psychisch leiden en onzekerheid zijn redenen voor een vrouw om een behandeling te ondergaan. Aanbevolen wordt om een consultgesprek in te plannen met een plastisch chirurg of gespecialiseerd gynaecoloog om jouw situatie te bespreken en te bepalen of een schaamlipcorrectie een geschikte oplossing is.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Tenzij er niet veel veranderd na jouw ingreep zal het resultaat van een schaamlipcorrectie een leven lang zichtbaar zijn. Het resultaat is dus voor altijd. Wanneer je tussendoor nog zwanger raakt en bevalt kan het uiterlijk natuurlijk veranderen.

Mag ik een tampon dragen na de schaamlipcorrectie

Wij raden de eerste weken na de schaamlipcorrectie af om een tampon te dragen. Het inbrengen van een tampon kan irriteren of trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep. Gebruik maandverband of inlegkruisjes zolang de plastisch chirurg zegt dat dit nodig is om dit te voorkomen. Wanneer de wond goed genezen is kun je weer tampons dragen als je ongesteld bent.

Waarom kiezen voor ABC Clinic voor een schaamlip- of labiacorrectie?

ABC Clinic is een gespecialiseerde privékliniek voor o.a. schaamlipcorrecties. Dat betekent dus dat wij veel correcties uitvoeren bij vrouwen die last hebben van hun te grote schaamlippen. De behandelingen worden daarbij uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. In dit geval is het ook mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg behandeld te worden als dat voor jou iets uitmaakt.

Waarom zou je kiezen voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een correctie aan de schaamlippen. Redenen kunnen functioneel zijn of cosmetisch. Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van hun schaamlippen. Zij voelen zich niet zelfverzekerd of ongemakkelijk over het uiterlijk. Echter, de grootste groep vrouwen heeft functionele klachten. Zij ervaren pijn of ongemak tijdens het fietsen, paardrijden of sporten als gevolg van overtollig weefsel van de labia, ofwel schaamlippen.  Een schaamlipcorrectie helpt dan om het zelfvertrouwen te verbeteren.

Wanneer mag ik weer sex hebben na mijn schaamlipcorrectie

Sex of geslachtsgemeenschap is na 6 weken weer mogelijk na de schaamlipcorrectie.

Wanneer mag ik weer werken na een schaamlipcorrectie?

Afhankelijk van het soort werk wat je doet kun je na enkele dagen alweer aan het werk. Wij raden aan om de eerste dagen rustig aan te doen. Luister goed naar het lichaam en ga pas weer werken als het goed voelt. Dit zal na enkele dagen het geval zijn. Zware inspanningen verrichten of het tillen van baby’s of jonge kinderen mag de eerste 3 weken niet. Het herstel van een schaamlipcorrectie neemt in totaal ongeveer 6 weken in beslag.

Wordt een schaamlipcorrectie of labiacorrectie vergoed door de verzekering?

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de verzekeraar. Enkel bij een medische indicatie zal de correctie vergoed worden door de zorgverzekeraar. Dit is het geval wanneer je last hebt van ernstige misvorming van de schaamlippen. Dit dient veroorzaakt te zijn door verminking, ziekte of een ongeval. Helaas is dit vrijwel nooit het geval.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht na een schaamlipcorrectie?

Na de ingreep ontvang je een huisartsenbrief. Echter, deze brief geven we aan jou mee. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of je jouw huisarts op de hoogte brengt van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie (labiaplastie) die je ondergaan hebt.

Kan een labiacorrectie, labiaplasty of schaamlipcorrectie uitgevoerd worden als ik ongesteld ben?

Ja hoor, dat is in principe geen probleem. Na de schaamlipcorrectie of labiaplastie mag je de eerste weken alleen geen tampon dragen, maar maandverband of inlegkruisjes. Een tampon kan trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen irritaties of zelfs infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep.

Gratis consult