Totaal
9.0
1008 reviews

Schaamlipcorrectie (labiacorrectie)

Te grote schaamlippen kunnen belemmerend zijn in jouw dagelijkse activiteiten. Wanneer je hier last van hebt kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als de labiacorrectie of schaamlipverkleining, een mooie en dankbare oplossing bieden.

Wat is een schaamlipcorrectie (labiacorrectie)?

Sommige vrouwen hebben tijdens hun dagelijkse bezigheden last van de grootte van hun schaamlippen (labia). Problemen die vaak gepaard gaan met grote schaamlippen zijn onder andere schaamtegevoelens, pijn met fietsen, pijn met paardrijden of remmingen in het seksuele leven. Deze problemen kunnen al langere tijd aanwezig zijn, maar kunnen ook op latere leeftijd ontstaan na bijvoorbeeld een of meerdere bevallingen of gewichtsverlies.

Wanneer je last hebt van de grootte van jouw schaamlippen, kan een labiacorrectie een mooie en dankbare oplossing bieden. Voor niet iedereen is duidelijk wat een schaamlipcorrectie, schaamlipverkleining of labiacorrectie is. Tijdens een schaamlipcorrectie wordt het uitstekende deel van de labia plastisch chirurgisch verwijderd om de schaamlippen te verkleinen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie

Wanneer kun  je een schaamlipcorrectie laten uitvoeren?

Overweeg vooral een schaamlipcorrectie als je er last van hebt. Verreweg de meeste vrouwen in onze kliniek ondergaan een correctie aan hun schaamlippen omdat ze er last van hebben in hun dagelijks leven. Daarbij kan voor velen natuurlijk ook het esthetische aspect een rol spelen om een behandeling te ondergaan. Dit wordt tijdens het gesprek met de plastisch chirurg besproken.

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen (labia) op het gebied van vorm en grootte. Het is gebruikelijk dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Helemaal niks om je voor te schamen; er zijn namelijk geen normale schaamlippen. Hierom hoef je ook niet bang te zijn dat je afwijkt van anderen.

Bij ABC Clinic spreken we van te grote schaamlippen of lange schaamlippen wanneer je hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens sporten, remmingen bij seksuele activiteit of klachten als schaamte en onzekerheid.

Wanneer je last hebt van voorgenoemde klachten kan een schaamlipcorrectie of -verkleining een mooie oplossing bieden. Na het herstel van de operatie heb je geen last meer van jouw dagelijkse activiteiten en zijn je uitstekende schaamlippen verdwenen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Meer over te grote schaamlippen

Schaamlipcorrectie consult en operatie

Een operatie aan de schaamlippen volgt altijd op een gratis en vrijblijvend consult. Dit consultgesprek is verplicht omdat de (vrouwelijke) plastisch chirurg wil weten waar je precies tegenaan loopt en wat hij of zij voor jou kan betekenen. Tijdens dit consultgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Binnenste schaamlippen (labia minora)

De binnenste schaamlippen worden ook vaak de labia minora genoemd. Vaak zijn de kleine schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. Dit is vrij normaal. Wanneer ze ‘te groot’ zijn, kan dit hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en biedt een binnenste schaamlipcorrectie (labia minora verkleining) een mooie oplossing. De correctie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kun je ook gewoon weer naar huis voor het herstel van de behandeling. Zorg er wel voor dat je voldoende blijft koelen om zwelling te voorkomen.

Labia majora (buitenste schaamlippen)

De labia majora zijn de buitenste schaamlippen. Ook deze kunnen we corrigeren met een ingreep. Wanneer je last hebt van een huidoverschot, kan dit voor jou zelf erg storend zijn. Bij sommige vrouwen komt het voor dat de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn wanneer ze een strakke broek of zwemkleding dragen. Ook kunnen de buitenste schaamlippen zorgen voor pijn bij het dragen van strakke kleding. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg en OK-assistente zullen je tijdens de behandeling op de hoogte houden van wat er gebeurt. Na de ingreep kun je weer gewoon naar huis voor het herstel.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit bij ABC Clinic?

Sinds 2010 worden bij ons de schaamlipcorrecties en schaamlipverkleiningen alléén uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van schaamlip- en labiacorrecties groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een schaamlipcorrectie is geen eenvoudige ingreep. Er zijn plastisch chirurgische technieken voor nodig om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Iedere vrouw is anders en ook de anatomie van de schaamlippen is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een schaamlipcorrectie.

FAQ’s schaamlipcorrectie en labiacorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Schaamlipcorrectie reviews en ervaringen

Al veel cliënten zijn je voorgegaan voor deze ingreep. Velen van hen hebben op reviewsites als Kliniekervaringen, Zorgkaart Nederland of Google reviews hun ervaring gedeeld. Onze plastisch chirurgen die de behandeling uitvoeren zijn gespecialiseerd in de schaamlipcorrectie en zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ook enkele cliënten hebben gedeeld hoe ze het herstel van de labiacorrectie hebben ervaren.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Voor en na foto’s

Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar voor en na foto’s van de schaamlipcorrectie. Omdat dit een delicate zone betreft, hebben wij besloten om geen foto’s van de labiacorrectie op onze website te plaatsen. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg foto’s tonen.

Ervaringen

Schaamlipcorrectie kosten

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te geven over de kosten van de labiacorrectie. Het consultgesprek vindt plaats in Breda en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg met je bekijken wat voor jou de beste behandeling is en geeft hij of zij de exacte prijs van de schaamlipcorrectie. Veel vrouwen wensen een consult met een vrouwelijke chirurg. Dat is bij ons ook mogelijk. Plastisch chirurgen Inge van Doorn-Hoevenaren en Marjolijn van Abeelen voeren bij ons de schaamlipcorrecties uit. Daarnaast werken we ook met 2 ervaren mannelijke plastisch chirurgen voor de ingreep.

Vergoeding labiacorrectie

Helaas wordt een schaamlipcorrectie bijna niet meer vergoed. Wanneer deze wel vergoed wordt, is er sprake van ernstige misvorming door verminking. De fysieke klachten die kunnen ontstaan door de grootte van de schaamlippen zijn helaas geen redenen om de ingreep vergoed te krijgen.

Meer over prijzen

Het herstel na de labiacorrectie

Wij raden je altijd aan om de nazorg die je meekrijgt na jouw labiacorrectie goed op te volgen om de schaamlipcorrectie genezing te bevorderen. Omdat de schaamlippen goed doorbloed zijn, zal het labiacorrectie herstel snel verlopen. In de eerste dagen na de schaamlipcorrectie kun je last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om dit ongemak te verminderen. Na enkele dagen kun je jouw werkzaamheden weer oppakken. Na 6 weken ben je volledig hersteld en is het eindresultaat zichtbaar. Ook sporten en seksuele activiteit is dan weer mogelijk. De risico’s van de ingreep worden besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Meer over het herstel

Risico’s schaamlipcorrectie

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee, zo ook een labiacorrectie of schaamlipcorrectie. ABC Clinic vindt het belangrijk dat de behandeling goed gebeurt, daarom werken wij enkel met ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Wanneer je de richtlijnen voor de nazorg goed opvolgt, verklein je de kans op complicaties aanzienlijk. De risico’s die met een schaamlipcorrectie of labiacorrectie gepaard gaan zijn:

  • Een nabloeding;
  • Wondinfecties;
  • Storingen in de wondgenezing.

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen luisteren naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Sommige vrouwen hebben de voorkeur voor een consult met een vrouwelijke plastisch chirurg, dat is mogelijk. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54. Je kunt ook het contactformulier invullen of een afspraak online inplannen.

Gratis consult inplannen?
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Gratis consult