De kliniek

Schaamlipcorrectie

Wilt u geen pijn meer?

Belemmert de grootte van uw schaamlippen u in uw dagelijkse bezigheden? Fietsen, sex of paardrijden bijvoorbeeld, kunnen hierdoor een pijnlijke aangelegenheid worden. Een schaamlipcorrectie is dan een zeer dankbare ingreep!

Een schaamlipcorrectie bij grote schaamlippen

Fietsen en paardrijden kunnen erg pijnlijk zijn wanneer u last heeft van grote schaamlippen. Niet alleen de dagelijkse bezigheden kunnen belemmerd worden door de grootte van uw schaamlippen, maar ook remmingen in het seksuele leven komen veel voor.

Heeft u hier last van en wilt u een mooie en natuurlijke oplossing? Overweeg dan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een labiacorrectie.

Kosten schaamlipcorrectie

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te geven over de kosten van een schaamlip operatie. Daarvoor moet de plastisch chirurg u gezien hebben. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdoving€1700,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Vergoeding bij een schaamlipcorrectie

Deze behandeling kan in enkele gevallen vergoed worden. Een vergoeding is echter afhankelijk van de noodzaak. Bij een medische noodzaak, zoals pijn of irritatie, kan de correctie vergoed worden. Wij raden u altijd aan om contact op te nemen met uw verzekering wanneer u twijfelt of de ingreep vergoed wordt.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Een ingreep zal bij ons dus nooit vergoed worden.

Schaamlipcorrectie behandeling

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij een schaamlipcorrectie. Welke behandeling voor u geschikt is, is geheel afhankelijk van de klachten die u heeft. Hieronder geven wij u een uitleg van de verschillende behandelingen.

Binnenste schaamlipcorrectie

Wanneer de binnenste schaamlippen erg uitsteken, kan dit ervoor zorgen dat dit uw dagelijkse bezigheden belemmert. Met behulp van een binnenste schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een schaamlipverkleining, kunt u weer genieten van uw dagelijkse bezigheden zonder dat uw labia in de weg zitten. Deze correctie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat met kleinere binnenste schaamlippen.

Buitenste schaamlipcorrectie

Met het ouder worden kan het vet uit de grote schaamlippen verdwijnen. Wanneer u zich hieraan stoort, bestaat de mogelijkheid om dit vet opnieuw in te brengen of het teveel aan huid te verwijderen door middel van een buitenste schaamlipcorrectie. Dit gebeurt met aandacht voor symmetrie en de juiste plaatsing van de littekens.

Vaginaplastie (vaginale verjonging of vaginavernauwing)

Na een bevalling kan de vagina onder grote stress hebben gestaan. Het uitrekken van de vagina herstelt vaak vanzelf, maar soms kan de vaginawand slap blijven. Wanneer u hier hinder aan ondervindt, kan een vaginale verjonging een goed oplossing bieden. Een vaginavernauwing kan indien gewenst, in dezelfde operatie plaatsvinden als een correctie van de binnenste of buitenste schaamlippen. Een vaginavernauwing in combinatie met een correctie van de schaamlippen vindt plaats onder algehele narcose.

Clitoral hood reduction

Tijdens een correctie van de schaamlippen kan ook de huid over de clitoris ‘bijgetrimd’ worden. Sommige vrouwen vragen daarentegen om de clitoris juist iets meer te bedekken omdat deze te gevoelig is.

Schaamlipcorrectie voor en na

In verband met privacy plaatsen wij geen voor- en na foto’s van de schaamlipcorrecties op onze website.

Herstel van een schaamlipcorrectie

Na het herstel heeft u een mooi en natuurlijk resultaat. In de dagen na de behandeling kunt u wel last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om dit ongemak te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is het eindresultaat zichtbaar. Ook seksuele activiteit is weer mogelijk.

Schaamlipcorrectie ervaringen

Op www.kliniekervaringen.nl zijn ervaringen te vinden van cliënten die deze behandeling hebben ondergaan. Omdat een de ingreep een erg persoonlijke aangelegenheid is, zijn er niet veel ervaringen geschreven. Onze plastisch chirurgen die de ingreep uitvoeren zijn echter gespecialiseerd in deze behandeling en zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Kan ik nog op natuurlijke wijze bevallen na een schaamlipcorrectie?

Dit is nog steeds mogelijk na een schaamlipcorrectie. Natuurlijk bestaat bij elke bevalling de mogelijk dat de vrouw ingeknipt moet worden (episiotomie). Dit is echter geen reden om met een schaamlipverkleining te wachten als je hinder ondervindt van de vergrote schaamlippen of deze esthetisch niet mooi vindt.

Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult