Totaal
9.0
860 reviews

Schaamlipcorrectie (labiacorrectie)

Te grote schaamlippen kunnen u in uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Wanneer u hier last van heeft kan een labiacorrectie, beter bekend als de schaamlipcorrectie, een mooie oplossing bieden. Behandeling door ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen.

Wat is een labiacorrectie?

Sommige vrouwen hebben tijdens hun dagelijkse bezigheden last van de grootte van hun schaamlippen (labia). Problemen die vaak gepaard gaan met grote schaamlippen zijn onder andere schaamtegevoelens, pijn met fietsen, pijn met paardrijden of remmingen in het seksuele leven. Deze problemen kunnen al langere tijd aanwezig zijn, maar kunnen ook op latere leeftijd ontstaan na bijvoorbeeld een bevalling.

Wanneer u last heeft van de grootte van uw schaamlippen, kan een labiacorrectie een mooie en dankbare oplossing bieden. Voor niet iedereen is duidelijk wat een labiacorrectie is. Tijdens een labiacorrectie wordt het uitstekende deel van de labia verwijderd om de schaamlippen te verkleinen.

Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen op het gebied van vorm en grootte. Het is gebruikelijk dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Helemaal niks om je voor te schamen; er zijn namelijk geen normale schaamlippen. Hierom hoeft u ook niet bang te zijn dat u afwijkt van anderen.

Bij ABC Clinic spreken we van te grote schaamlippen of lange schaamlippen wanneer u hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens sporten, remmingen bij seksuele activiteit of klachten als schaamte en onzekerheid.

Wanneer u last heeft van voorgenoemde klachten kan een schaamlip verkleining een mooie oplossing bieden. Na het herstel van de operatie heeft u geen last meer van uw dagelijkse activiteiten en zijn uw uitstekende schaamlippen verdwenen.

Consult en operatie

Een operatie aan de schaamlippen volgt altijd op een gratis en vrijblijvend consult. Dit consultgesprek is verplicht omdat de (vrouwelijke) plastisch chirurg wil weten waar u precies tegenaan loopt en wat hij of zij voor u kan betekenen. Tijdens dit consultgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Binnenste schaamlippen (labia minora)

De binnenste schaamlippen worden ook vaak de labia minora genoemd. Vaak zijn de kleine schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. Dit is vrij normaal. Wanneer ze ‘te groot’ zijn, kan dit hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en biedt een binnenste schaamlipcorrectie (labia minora verkleining) een mooie oplossing. De correctie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kunt u ook gewoon weer naar huis voor het herstel van de behandeling. Zorg er wel voor dat u voldoende blijft koelen om zwelling te voorkomen.

Labia majora (buitenste schaamlippen)

De labia majora zijn de buitenste schaamlippen. Ook deze kunnen we corrigeren met een ingreep. Wanneer u hier last heeft van een huidoverschot, kan dit voor u zelf erg storend zijn. Bij sommige vrouwen komt het voor dat de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn wanneer ze een strakke broek of zwemkleding dragen. Ook kunnen de buitenste schaamlippen zorgen voor pijn bij het dragen van strakke kleding. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg en assistente zullen u tijdens de behandeling op de hoogte houden van wat er gebeurt. Na de ingreep kunt u weer gewoon naar huis voor het herstel.

Ervaringen met de schaamlipcorrectie

Al veel cliënten zijn u voorgegaan voor deze ingreep. Velen van hen hebben op kliniekervaringen hun ervaring gedeeld met de schaamlipcorrectie. Onze plastisch chirurgen die de behandeling uitvoeren zijn gespecialiseerd in de schaamlipcorrectie en zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ook enkele cliënten hebben gedeeld hoe ze het herstel van de labiacorrectie hebben ervaren.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar voor en na foto’s van de schaamlipcorrectie. Omdat dit een delicate zone betreft, hebben wij besloten om geen foto’s van de labiacorrectie op onze website te plaatsen.

Schaamlipcorrectie kosten

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te geven over de kosten van de labiacorrectie. Het consultgesprek vindt plaats in Breda en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg met u bekijken wat voor u de beste behandeling is en geeft hij u de exacte prijs van de schaamlipcorrectie. Veel vrouwen wensen een consult met een vrouwelijke chirurg. Dat is bij ons ook mogelijk. Plastisch chirurgen Inge van Doorn-Hoevenaren en Marjolijn van Abeelen voeren bij ons de schaamlipcorrecties uit.

Vergoeding labiacorrectie

Helaas wordt een schaamlipcorrectie bijna niet vergoed. Wanneer deze wel vergoed wordt, is er sprake van ernstige misvorming door verminking. De fysieke klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen zijn helaas geen redenen om de ingreep vergoed te krijgen. Toch raden wij u altijd aan om contact op te nemen met uw verzekeraar wanneer u twijfel heeft over eventuele vergoeding van de labiacorrectie.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. U moet de behandeling bij ons dus zelf betalen.

Bekijk onze prijzen

Het herstel na de operatie

Wij raden u altijd aan om de nazorg die u meekrijgt na uw labiacorrectie goed op te volgen om de genezing van uw labiacorrectie te bevorderen. Omdat de schaamlippen goed doorbloed zijn, zal het herstel van uw labiacorrectie snel verlopen. In de eerste dagen na uw schaamlipcorrectie kunt u last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om dit ongemak te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is het eindresultaat zichtbaar. Ook sporten en seksuele activiteit is dan weer mogelijk. De risico’s van de ingreep worden met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Lees meer over het herstel

Risico’s

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee, zo ook een labiacorrectie. ABC Clinic vindt het belangrijk dat uw behandeling goed gebeurd, daarom werken wij enkel met ervaren plastisch chirurgen. Wanneer u de richtlijnen voor de nazorg goed opvolgt, verkleint u de kans op complicaties aanzienlijk. De risico’s die met een labiacorrectie gepaard gaan zijn:

  • Een nabloeding
  • Wondinfecties
  • Storingen in de wondgenezing

Gratis consult bij ABC Clinic

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Veel vrouwen hebben de voorkeur voor een consult met een vrouwelijke chirurg. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54. U kunt ook het contactformulier invullen of uw afspraak online inplannen.

Afspraak inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Gratis consult