De kliniek

Schaamlipcorrectie

Belemmert de grootte van uw schaamlippen u in uw dagelijkse bezigheden? Een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als de labiacorrectie, is dan een zeer dankbare ingreep!

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Een schaamlipverkleining kan een mooie oplossing bieden wanneer u last heeft van lange of ‘te grote’ schaamlippen. Te grote schaamlippen is een relatief begrip, omdat deze er bij iedere vrouw anders uitzien. Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen ook groter dan de buitenste schaamlippen. Wij spreken van te grote schaamlippen, wanneer ze uw belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan pijn fietsen of paardrijden, schaamtegevoelens of remmingen in het seksuele leven.

De operatie

Er zijn verschillende ingrepen mogelijk wanneer u een schaamlip operatie overweegt. U kunt kiezen voor een correctie van de binnenste schaamlippen, de buitenste schaamlippen, maar ook een vagina verjonging of clitoriskapcorrectie zijn mogelijkheden. Hieronder vertellen wij u graag meer over deze behandelingen.

Binnenste schaamlippen (labia minora)

De binnenste schaamlippen worden ook vaak de labia minora genoemd. Vaak zijn deze groter dan de buitenste schaamlippen. Dit is vrij normaal. Wanneer ze ‘te groot’ zijn, kan dit hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en biedt een binnenste schaamlipcorrectie een mooie oplossing. De correctie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling kunt u ook gewoon weer naar huis voor het herstel van de behandeling. Zorg er wel voor dat u voldoende blijft koelen om zwelling te voorkomen.

Labia majora (buitenste schaamlippen)

De labia majora zijn de buitenste schaamlippen. Ook deze kunnen we corrigeren met een ingreep. Wanneer u hier last heeft van een huidoverschot, kan dit voor u zelf erg storend zijn. Bij sommige vrouwen komt het voor dat de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn wanneer u een strakke broek draagt of wanneer u in uw zwemkleding loopt. Ook kunnen de buitenste schaamlippen zorgen voor pijn bij het dragen van strakke kleding. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg en assistente zullen u tijdens de behandeling op de hoogte houden van wat er gebeurt. Na de ingreep kunt u weer gewoon naar huis voor het herstel.

Vagina verjonging

Na een bevalling heeft de vagina onder grote stress gestaan. Het uitrekken van de vagina herstelt vaak vanzelf, maar soms kan de vaginawand wat verslapt blijven. Een vaginale verjonging kan dan een mooie oplossing bieden. Een vaginavernauwing kan indien gewenst in dezelfde operatie plaatsvinden als een correctie van de binnenste of buitenste schaamlippen. Een combinatie van de ingrepen vindt vaak plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg vertelt u hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Clitoriskapcorrectie

Ook een clitoriskapcorrectie is een mogelijkheid. Vaak wordt er bij deze behandeling wat huid over de clitoris ‘bijgetrimd’. Wanneer uw clitoris te gevoelig is, kan deze tijdens een correctie juist meer bedekt worden om de gevoeligheid tegen te gaan. De clitorisoperatie is een relatief kleine behandeling die wordt uitgevoerd onder lokale verdoving.

Ervaringen schaamlipcorrectie

Al veel cliënten zijn u voorgegaan voor deze ingreep. Velen van hen hebben op kliniekervaringen hun ervaring gedeeld met de schaamlipcorrectie. Onze plastisch chirurgen die de behandeling uitvoeren zijn gespecialiseerd in de schaamlipcorrectie en zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar voor en na foto’s van de schaamlipcorrectie. Omdat dit een delicate zone betreft, hebben wij besloten om hier geen foto’s van op onze website te plaatsen.

Schaamlipcorrectie kosten

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te geven over de kosten van de schaamlipcorrectie. Het consultgesprek vindt plaats in Breda en is geheel vrijblijvend. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg met u bekijken wat voor u de beste behandeling is en geeft hij u de exacte prijs van de behandeling.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdoving1.700
Algehele verdovingvanaf2.200
Meer informatie

Vergoeding schaamlipcorrectie

Helaas wordt een schaamlipcorrectie bijna niet vergoed. Wanneer deze wel vergoed wordt, is er sprake van ernstige misvorming door verminking. De fysieke klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen zijn helaas geen redenen om de ingreep vergoed te krijgen. Toch raden wij u altijd aan om contact op te nemen met uw verzekeraar wanneer u twijfel heeft over eventuele vergoeding.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars.

Het herstel na de operatie

Wij raden u altijd aan om de nazorg die u meekrijgt na uw behandeling goed op te volgen om het herstel van uw behandeling te bevorderen. In de eerste dagen na uw schaamlipcorrectie kunt u last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om dit ongemak te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is het eindresultaat zichtbaar. Ook sporten en seksuele activiteit is dan weer mogelijk. De risico’s van de ingreep worden met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Gratis en vrijblijvend consultgesprek

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze gespecialiseerde en zeer ervaren plastisch chirurg luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van de rimpels of het volumeverlies en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Ook maakt de arts een behandelplan als u dat wenst. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online.

Online inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult