e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Te grote schaamlippen?

Sommige vrouwen hebben last van hun te grote schaamlippen. Op deze pagina leest u hier meer over en vertellen wij wat de behandelmogelijkheden zijn.

Wat zijn ‘normale’ schaamlippen?

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen, deze zijn nooit hetzelfde. Wat zijn nu te grote schaamlippen? Vaak zien we dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Niks om je voor te schamen: er zijn geen normale schaamlippen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je afwijkt van anderen wanneer het om jouw schaamlippen gaat. We spreken alleen van te grote schaamlippen wanneer je hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens de seks, seksuele remmingen of klachten als schaamte en onzekerheid.

te grote schaamlippen

Oorzaken van te grote schaamlippen

Hoe jouw vagina eruitziet is erfelijk bepaald. Je hebt dus zelf géén invloed op hoe jouw schaamlippen zich ontwikkelen. Wel kunnen de hormonen tijdens de zwangerschap of de bevalling invloed hebben op het uiterlijk van de schaamlippen en zorgen voor een blijvende verandering. Ook kunnen de schaamlippen groter worden door ontstekingen, irritatie of gezwellen aan de vagina. Dit is allemaal eenvoudig te behandelen met een schaamlipcorrectie, labiacorrectie of schaamlipverkleining.

Klachten bij te grote schaamlippen

Pas op het moment dat je écht last hebt van te grote schaamlippen, zullen wij een ingreep aanraden. Er zijn verschillende klachten die vrouwen kunnen ervaren. Zoals hiervoor genoemd zullen deze klachten het dagelijks leven kunnen beïnvloeden op het gebied van sport, seksuele activiteit of schaamte en onzekerheid. Toch zijn er ook nog andere klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen.

Veelgehoorde klacht

Door de grootte van uw schaamlippen, kan het voorkomen dat de binnenste schaamlippen uitpuilen en hierdoor tegen de stof van uw kleding aan schuren. Dit kan zorgen voor een brandend gevoel, geïrriteerde of zelfs bloedende schaamlippen.

Lange of uitstekende schaamlippen corrigeren met een correctie

Heb je last van terugkerende klachten omdat je lange en uitstekende schaamlippen hebt? Dan kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een labiacorrectie of schaamlipverkleining, een mooie en definitieve oplossing bieden voor jouw probleem. Tijdens deze ingreep wordt het overtollige vetweefsel en de overtollige huid permanent verwijderd. De schaamlippen zijn weer in verhouding met de buitenste schaamlippen en jouw klachten zijn spoedig verdwenen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Meer over het herstel

Schaamlipcorrectie ervaringen

Wanneer je kiest voor een ingreep zoals een schaamlipcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kun je op jouw gemak ervaringen lezen.

te grote schaamlippen

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wil je meer weten over deze behandeling? Je kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Zij vertellen je graag meer over de behandeling en zij luisteren goed naar jouw wensen en verwachtingen. Daarnaast kun je tijdens het gesprek al jouw vragen kwijt. Een afspraak kun je eenvoudig online inplannen of je belt ons persoonlijk via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Ja, het littekentje valt aan de binnenzijde van de schaamlippen en dus zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend ook op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als je wilt kan het ook onder algehele verdoving (narcose), maar dat is nodig. Bovendien word je dan in het ziekenhuis behandeld en zal de ingreep duurder zijn.

Wat is de beste leeftijd om een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een cosmetische behandeling te mogen ondergaan. Echter, wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden. Dan valt het echter onder de verzekerde zorg en zal de behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd worden.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na een schaamlipcorrectie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Waarom kiezen voor ABC Clinic voor een schaamlip- of labiacorrectie?

ABC Clinic is een gespecialiseerde privékliniek voor o.a. schaamlipcorrecties. Dat betekent dus dat wij veel correcties uitvoeren bij vrouwen die last hebben van hun te grote schaamlippen. De behandelingen worden daarbij uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. In dit geval is het ook mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg behandeld te worden als dat voor jou iets uitmaakt.

Waarom zou je kiezen voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een correctie aan de schaamlippen. Redenen kunnen functioneel zijn of cosmetisch. Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van hun schaamlippen. Zij voelen zich niet zelfverzekerd of ongemakkelijk over het uiterlijk. Echter, de grootste groep vrouwen heeft functionele klachten. Zij ervaren pijn of ongemak tijdens het fietsen, paardrijden of sporten als gevolg van overtollig weefsel van de labia, ofwel schaamlippen.  Een schaamlipcorrectie helpt dan om het zelfvertrouwen te verbeteren.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online