Totaal
9.0
1008 reviews

Labia minora verkleining

De labia minora worden in de volksmond ook wel de binnenste schaamlippen genoemd. Wanneer u last heeft door de grootte van de labia, kan een schaamlipcorrectie helpen.

Labia minora verkleining – Binnenste schaamlippen verkleinen

Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Wanneer u last heeft van de grootte van uw schaamlippen, kan een labia minora verkleining (schaamlipcorrectie) een mooie en dankbare oplossing bieden. Dit wordt vaak gedaan bij vrouwen die last hebben met fietsen, paardrijden of seksuele remmingen. Ook vrouwen die onzeker worden door de grootte van de binnenste schaamlippen kiezen vaak voor een schaamlipverkleining. Klachten door de schaamlippen komen vaker voor dan u zelf denkt. Het is daarom ook niets om u voor te schamen.

Schaamlipcorrectie - labiacorrectie - Labia minora verkleining - schaamlipverkleining - labiaplastie

De behandeling

Bij de behandeling worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit gebeurt door het overtollige vetweefsel te verwijderen. De littekens die achterblijven zijn niet of nauwelijks zichtbaar en uw binnenste schaamlippen zijn weer in balans met uw buitenste schaamlippen. Omdat de behandeling onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, kunt u na de behandeling gewoon naar huis om daar verder te herstellen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - Labia minora verkleining

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - Labia minora verkleining

FAQ’s labia minora verkleining

Bekijk meer FAQ video's

Reviews van labia minora verkleiningen

Veel vrouwen zijn voor hun behandeling op zoek naar ervaringen van anderen met de labia minora verkleining. Omdat het een delicaat onderwerp is en veel vrouwen zich er nog voor schamen, is het lastig om in contact te komen met anderen die de behandeling hebben ondergaan. Op kliniekervaringen of Zorgkaart Nederland vindt u ervaringen van anderen.Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen van een labia minora verkleining. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg foto’s tonen.

Labia minora verkleining kosten

De kosten van een labia minora verkleining kunnen per persoon verschillen. Wij raden u daarom aan om eerst op consultgesprek te komen bij een van onze plastisch chirurgen. Zij vertellen u graag meer over de ingreep en de kosten.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Vergoeding

Helaas wordt een schaamlipcorrectie maar in enkele gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mogelijk bij misvorming als gevolg van een aandoening, ziekte, ongeval of verminking. Klachten zoals remmingen in het seksuele leven of fietsen vallen niet onder verminking.

Het herstel na de operatie

Na een schaamlipcorrectie kunt u last hebben van napijn en zwelling. U kunt gewoon pijnstilling innemen om de pijn te onderdrukken. Zwelling kunt u zo veel mogelijk tegengaan door enkele dagen goed te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden en droog te deppen wanneer u zich gewassen heeft. Wij raden u altijd aan om onze adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen voor een voorspoedig herstel. Onze plastisch chirurgen vertellen u tijdens het consult graag meer over de risico’s van de ingreep.

Lees meer over het herstel

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de behandeling? U kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Tijdens dit consult vertelt de plastisch chirurg u meer over de behandeling en het herstel. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. Een afspraak kunt u online inplannen of door ons te bellen via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is natuurlijk ook mogelijk.

Gratis consult inplannen?
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Gratis consult