Labiaplastie

Wanneer we het hebben over labiaplastie, spreken we over de schaamlipcorrectie. Wij werken met ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Hier leest u meer over deze behandeling.

Wat is labiaplastie?

Labiaplastie, ook wel bekend als de schaamlipcorrectie, wordt gedaan wanneer u hinder ondervindt van de grootte van uw schaamlippen. De grootte van uw schaamlippen kan zorgen voor klachten zoals pijn bij het fietsen of paardrijden, zichtbaarheid in strakke kleding of remmingen in het seksuele leven. Tijdens de labiaplastie wordt overtollig weefsel bij de schaamlippen kundig en veilig verwijderd door een ervaren plastisch chirurg.

De operatie

Voordat de operatie begint, zal de plastisch chirurg bekijken hoeveel weefsel er verwijderd dient te worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Met een steriele stift worden de schaamlippen afgetekend om de gewenste vorm en grootte te bereiken.

Nadat het overtollig weefsel is verwijderd start de plastisch chirurg met hechten. Enige tijd na uw ingreep kunt u weer naar huis om daar te herstellen. Houd er wel rekening mee dat u niet zelf kunt rijden.

Ervaringen met labiaplastie

Al veel vrouwen zijn u voorgegaan voor de labiaplastie. Wij horen vaak dat de behandeling erg mee is gevallen. Via kliniekervaringen.nl kunt u ervaringen lezen van vrouwen die u voor zijn gegaan.

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen.

Labiaplastie kosten

Een consultgesprek is altijd noodzakelijk om de kosten van uw labiaplastie vast te stellen. Tijdens dit consult staat de (vrouwelijke) plastisch chirurg stil bij al uw vragen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na afloop ontvangt u de offerte van uw behandeling. In onderstaand overzicht vindt u een overzicht van de tarieven die wij hanteren.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-
Bekijk prijzen

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over deze ingreep? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met één van onze plastisch chirurgen. Marjolijn van Abeelen is als vrouwelijke plastisch chirurg gespecialiseerd in deze ingreep. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens dit consult staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. U kunt uw consult online inplannen of door ons persoonlijk te bellen via 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Afspraak inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Maak een afspraak