e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Buikwandcorrectie herstel

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar het herstel van een buikwandcorrectie. Op deze pagina vertellen wij u hier graag meer over.

Herstel na een buikwandcorrectie

De eerste dagen na de ingreep zult u last hebben van zwelling en blauwe plekken. Dit is normaal en u hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Na enige tijd neemt dit weer af en bent u ook weer wat vrijer in uw beweging. Probeer de buik in het begin zoveel mogelijk te ontlasten en te zorgen dat er niet te veel spanning op komt te staan. Dit doet u door licht gebogen te lopen en te zitten.

Daarnaast raden wij u aan om in ieder geval vier tot zes weken een buikband of ondersteunende kleding te dragen. Dit zorgt ervoor dat de buik voldoende steun en de rust krijgt om te herstellen. De sauna, het zwembad, persen, roken of sporten raden we in ieder geval de eerste zes weken af. U kunt met uw behandelend plastisch chirurg overleggen wanneer u deze bezigheden weer volledig op kunt pakken.

Resultaten buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een zeer dankbare ingreep en zorgt voor mooie en spectaculaire resultaten. U heeft weer een platte buik en uw huidoverschot, inclusief de eventuele klachten die hieruit voortkomen, zijn definitief verdwenen. Toch kan het nog enige tijd duren voordat het eindresultaat zichtbaar is. Dit wordt met u besproken tijdens het consultgesprek.

Buikwandcorrectie voor en na

Om u een goed beeld te geven van het resultaat van de buikwandcorrectie hebben enkele van onze cliënten hun foto’s beschikbaar gesteld. Hieronder vindt u voor en na foto’s van cliënten die u voor zijn gegaan met deze ingreep.

buikwandcorrectie Jorna voor
Voor
buikwandcorrectie Jorna na
Na
buikwandcorrectie voor 3
Voor
buikwandcorrectie na 3
Na
Bekijk meer foto's

Nazorg buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is niet niks. Het is een uitgebreide operatie die een flinke herstelperiode van u vraagt. Door de nazorg goed op te volgen, herstelt u sneller en kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer spoedig hervatten. Wij geven u graag enkele tips mee voor de eerste periode na de ingreep:

 • Zorg dat u niet alleen naar huis gaat na de ingreep
 • Het is prettig wanneer er iemand thuis is om u te ondersteunen
 • Neem voldoende rust
 • Probeer spanning op de wond te beperken. Loop het liefst licht gebogen
 • Beperk lopen, maar zit ook niet te veel stil om uw bloedsomloop goed op gang te houden
 • Vermijd in ieder geval de eerste zes weken lichamelijke inspanning of sporten

Complicaties na de behandeling

Zoals bij iedere operatie, bestaat er bij de buikwandcorrectie ook de kans op complicaties. Denk hierbij aan een nabloeding of een infectie. Enkele complicaties die zich voor kunnen doen na een operatie zijn:

 • Infecties
 • Nabloeding
 • Een ophoping van wondvocht
 • Gevoelloosheid in het behandelde gebied
 • Vertraagd herstel van de operatiewond

Mocht u na de ingreep twijfelen over uw herstel of klachten, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de behandelend plastisch chirurg in het ziekenhuis.

De kans op littekens

De eerste periode zijn de littekens nog erg rood en gezwollen. Dit wordt vaak na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken enige tijd nodig heeft om volledig te herstellen en dat het een jaar tot anderhalf jaar kan duren. U doet er verstandig aan om de littekens goed in te smeren na een littekencrème en ze goed uit de zon te houden om het herstel te bevorderen.

Het litteken van een buikwandcorrectie zal nooit helemaal verdwijnen, maar zal wel mooi vervagen. Gelukkig valt het litteken ook in de bikinilijn, waardoor deze dus niet zichtbaar is wanneer u een bikini of zwembroek draagt.

Plan een vrijblijvend consult

Wilt u meer weten over de buikwandcorrectie of wilt u een consultgesprek inplannen? U kunt een afspraak met de behandelend plastisch chirurg inplannen door te bellen naar 076-542 31 54 of direct online via onze website.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er zichtbare littekens achter na een buikwandcorrectie?

Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.

Is het resultaat van een buikwandcorrectie blijvend?

Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.

Wanneer mag ik weer buikspieroefeningen doen na een buikwandcorrectie?

Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Je komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie wanneer je minimaal achttien jaar oud bent, je graag van de overtollige huid bij je buik af wilt én je een BMI van 30 of minder hebt. Verder behoort een stabiel gewicht ook tot de voorwaarden, omdat het resultaat dan na de ingreep niet verdwijnt.

Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?

Bij een buikwandcorrectie wordt er voornamelijk overtollig huid weggehaald en krijg je een litteken. Bij liposuctie wordt er overtollig vet verwijderd en zijn er minimale littekens.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online