De kliniek
Informatie

Wil jij van je gummy smile af?

Soms heb je wanneer je lacht blootliggend tandvlees. Dit kan best charmant zijn, maar misschien stoor jij je wel aan je gummy smile, ook wel tandvleeslach genoemd, of durf je bijna niet meer te lachen.  Zonde, want een tandvleeslach is eenvoudig te behandelen met Botox.

Consult

Gratis consult voor een behandeling tegen een gummy smile?

Elke injectable-behandeling start met een vrijblijvend en kosteloos consult. Dit consult is erg belangrijk. Onze artsen luisteren naar je persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kun je daarna direct worden behandeld aan je tandvleeslach.

Meer weten over het verwijderen van je gummy smile? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak, vul het contactformulier in of plan je afspraak online. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar. Het consult vindt plaats in onze kliniek in Breda.

De behandeling

Hoe gaat een behandeling tegen een gummy smile?

De arts injecteert met een zeer dun naaldje een Botuline toxine in de spier van je bovenlip. De injecties met Botox voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kun je je werkzaamheden direct hervatten. Je huid kan na de prikjes wel wat rood worden en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan helpen.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg van een behandeling tegen een tandvleeslach?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat je niet teveel aan het behandelde gebied komt en je tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Risico's en complicaties

Zitten er risico’s aan een behandeling tegen een tandvleeslach?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer je je laat behandelen door een ervaren arts.

Resultaat

Wat is het resultaat van een behandeling tegen een tandvleeslach?

Het effect van de behandeling is na twee tot zes dagen zichtbaar, je zult dan van je gummy smile af zijn omdat je door de Botox je bovenlip met minder kracht naar boven kunt trekken. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Het resultaat houdt ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan je de behandeling veilig herhalen.

Prijzen

Wat kost een behandeling van een gummy smile?

Behandeling Prijs
Consult€ 0,-
Behandeling tandvleeslachvanaf€ 95,-

*Dit is afhankelijk van de injectable die gebruikt wordt en de te gebruiken hoeveelheid.

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de arts je gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 voor een afspraak, plan je afspraak online of klik hier voor een aanvraag per mail.

Gratis consult