Ooglidcorrectie mannen

Bijna iedere man krijgt vroeg of laat te maken met hangende oogleden of wallen onder de ogen. Dan biedt een ooglidcorrectie een mooie en dankbare oplossing.

Ook mannen krijgen hangende oogleden of wallen

Teveel huid rondom de ogen is een veel voorkomende klacht bij mannen die richting de 40 of 50 gaan. Het gevolg zijn hangende oogleden, laaghangende wenkbrauwen of  wallen onder de ogen. Hierdoor kunt u er vermoeid, verdrietig of niet uitgeslapen uitzien. Een ooglidcorrectie is dan een mooie oplossing. Het verhelpt de klachten en geeft uw frisse blik weer terug. Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in ooglidcorrecties en hebben al duizenden mannen geholpen aan hun ogen. Wij werken hiervoor enkel met gespecialiseerde plastisch chirurgen.

Voor de ingreep

Ooglidcorrectie na 1 week

Ooglidcorrectie na 1 maand

Ooglidcorrectie na 2 maanden

Ooglidcorrectie na 3 maanden

Het resultaat van een ooglidcorrectie bij mannen

Het resultaat van een ooglidcorrectie is snel zichtbaar. Wanneer na een week de hechtingen worden verwijderd ziet u al een goed verschil. Ook zijn de eerste ongemakken na deze periode al verdwenen. Na 3 maanden zijn uw ogen volledig hersteld van de ooglidcorrectie en is het definitieve resultaat bereikt. U kijkt weer fris uit uw ogen.

Ooglidcorrectie en wenkbrauwlift voor Gido
Ooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Bovenooglidcorrectie na - Gido
Na
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Na
Ooglidcorrectie Breda voor - Jeroen
Onderooglidcorrectie voor
Ooglidcorrectie Breda na - Jeroen na
Na
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie na
Na
Bovenooglidcorrectie bij Gido - voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Ooglidcorrectie na - Gido
Na
Bovenooglidcorrectie voor - Gido
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Hangende oogleden na Gido
Na
Bovenooglidcorrectie man Edwin voorfoto
Bovenooglidcorrectie voor
Bovenooglidcorrectie man Edwin nafoto
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Bovenooglidcorrectie voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na

Wat kost een ooglidcorrectie voor mannen?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Onderooglidcorrectie€1695,-
Chirurgische wenkbrauwlift€1850,-
Boven- en onderooglidcorrectie€2595,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de ooglidcorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

Hoe gaat een ooglidcorrectie voor mannen?

Voordat u de ooglidcorrectie ondergaat tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid rondom uw ogen nauwkeurig af. Daarna gaat u naar de behandelkamer en begint de daadwerkelijke ingreep nadat er een time-out procedure heeft plaatsgevonden. U wordt daarna plaatselijk verdoofd en de plastisch chirurg zal van start gaan. Het huidoverschot en het eventuele overtollig vet- en spierweefsel wordt uiterst precies weggehaald.

U hoeft niet bang te zijn voor littekens, want bij een bovenooglidcorrectie zullen de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt worden. Bij een onderooglidcorrectie vallen de incisies aan de binnenzijde van de ogen. Na het hechten van de sneetjes verblijft u nog 20 minuten in een rustruimte. Daarna mag u alweer naar huis.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties worden bij ons uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is daarom erg belangrijk. Het komt regelmatig voor dat een bovenooglidcorrectie niet tot het mooiste en beste resultaat zal leiden. Tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg blijkt dat een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift tot een beter resultaat zal leiden in verband met de stand van de wenkbrauwen. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ook de anatomie van ieder mens is nooit gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Tenslotte is de plastisch chirurg ook de juiste medisch specialist die in staat is om eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een ooglidcorrectie.

Hoe ziet de nazorg eruit?

Na afloop van de ooglidcorrectie kunt u last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Geen zorgen, deze zullen in de loop van de week langzaam verdwijnen. Dan zal het eerste resultaat ook zichtbaar zijn. Na zes tot acht dagen worden de hechtingen verwijderd en drie maanden later zijn uw ogen helemaal hersteld.

Drie maanden na de ooglidcorrectie komt u naar ABC Clinic voor de eindcontrole.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt het herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede:

  • Vermijd druk op het hoofd gedurende de eerste twee weken.
  • Laat de wonden niet nat worden.
  • Geen lichamelijke inspanning gedurende de eerste twee weken.
  • Mocht u pijn hebben dan mag u paracetamol gebruiken.

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Gratis consult inplannen
Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Hoe lang duurt de zwelling na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder persoon herstelt op een andere manier. Hoe lang de zwelling duurt na een ooglidcorrectie verschilt per persoon. Zwelling kan na een week weg zijn, soms duurt het twee weken voordat de zwelling afneemt. Na het verwijderen van de hechtingen is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Kan ik praten tijdens mijn ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie kunt u gewoon praten. U krijgt een plaatselijke verdoving, enkel het gebied waar behandeld wordt is verdoofd.

Relevante blogs

Gratis consult