De kliniek

Hangende wenkbrauwen

Van die vermoeide uitstraling af?

Ziet u er moe en afgetobd uit terwijl u zo fit als een hoentje bent? Vragen mensen steeds aan u of u een zware nacht heeft gehad, terwijl u altijd op tijd gaat slapen?

Wat is de beste oplossing tegen hangende wenkbrauwen?

Hangende wenkbrauwen kunnen ontstaan wanneer uw wenkbrauwen te zwaar op de ogen drukken. Zo kijkt u altijd een beetje nors en vermoeid. Bovendien raakt het zicht er ook nog vaak door belemmerd. Een wenkbrauwlift kan dan voor een goede en langdurige oplossing zorgen.

Wel is het belangrijk eerst naar de precieze oorzaak van uw klachten te kijken. Soms wordt een behandeling tegen hangende wenkbrauwen gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren u graag over de juiste behandeling bij hangende wenkbrauwen.

Wat is het resultaat van een behandeling van hangende wenkbrauwen

Een wenkbrauwlift met injectables zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat. Wanneer u met Radiesse of een hyaluronzuur, zoals Restylane behandeld wordt, dan is dit resultaat direct zichtbaar en zal het gemiddeld zo’n twaalf maanden aanhouden. Kiest u voor bijvoorbeeld Botox of Azzalure dan laat het effect enkele dagen langer op zich wachten. Het uiteindelijke resultaat van een wenkbrauwlift houdt drie tot zes maanden aan.

In het geval van een chirurgische wenkbrauwlift zal u in de loop van de eerste week na de behandeling de eerste resultaten zien. De behandeling zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen ontstaan. Na ongeveer twee maanden is het definitieve effect bereikt.

Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Na

Wat kost een behandeling van hangende wenkbrauwen?

Behandeling Prijs
Consult injectablesGratis
Consult plastische chirurgie€ 35,-
Wenkbrauwlift met injectables
Botox of Azzalurevanaf€ 95,-
Fillersvanaf€ 325,-
Chirurgische wenkbrauwlift€ 1.850,-
Bovenooglidcorrectie€ 995,-

Vrijblijvend consult bij hangende wenkbrauwen?

Elke behandeling start bij ABC Clinic met een vrijblijvend consult. Onze arts luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u na het consult direct aan uw wenkbrauwen behandeld worden.

Een chirurgische behandeling bij hangende wenkbrauwen start altijd met een vrijblijvend consult bij de plastisch chirurg. Hij staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen.

Hoe gaat een behandeling van hangende wenkbrauwen?

Voorafgaand aan de behandeling maken we enkele foto’s. Zo kunnen we achteraf goed zien wat de resultaten zijn van de wenkbrauwlift. Aansluitend injecteert de arts de vloeistof inclusief een verdovingsmiddel voorzichtig in de huid. Dit gebeurt met een heel dun naaldje of canule. De behandeling duurt maximaal 30 minuten. Na afloop van de behandeling kan de huid wat rood zien maar na enkele uren is dit ongemak verdwenen.

Een chirurgische wenkbrauwlift wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De plastisch chirurg neemt bij de wenkbrauw en/of tegen de haargrens een reepje huid weg. Daarna wordt de huid opgetrokken en worden de incisies gehecht. Na de behandeling kunt u de kliniek verlaten. De eerste dagen na de behandeling zult u wat rustig aan moeten doen.

Loyaliteitskorting fillers

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten (Restylane en Azzalure), wordt u door zeer ervaren en gespecialiseerde artsen behandeld én hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor fillers profiteert u van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma FillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Hoe gaat het na een behandeling van hangende wenkbrauwen?

Chirurgisch

Na een chirurgische behandeling tegen hangende wenkbrauwen krijgt u een hoofdband om. Deze hoeft meestal slechts 24 uur te blijven zitten. De hechtingen worden na een tot twee weken verwijderd.  Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan, vooral op de bovenoogleden. Deze trekken vanzelf weer weg. U mag paracetamol nemen tegen de pijn en moet een tijdje rustig aan doen. Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

Botox-behandeling

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Filler-behandeling

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste.

Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Vrijblijvend consult