e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Schaamlipcorrectie herstel

Overweegt u een schaamlipcorrectie en bent u benieuwd naar het herstel. Op deze pagina vertellen wij u meer over het herstel na een schaamlipcorrectie.

Het verloop na een schaamlipcorrectie

Omdat er oplosbare hechtingen gebruikt worden bij een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining, hoeft u niet terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen. De dag na de ingreep wordt u gebeld door een van onze collega’s om te vragen hoe het met u gaat. Tijdens dit gesprek heeft u nogmaals de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen over het genezingsproces. Ook wordt er een afspraak ingepland voor de nacontrole na drie maanden. Indien u twijfels heeft over uw herstel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Omdat de schaamlippen goed doorbloed zijn, zal het behandelde gebied snel herstellen na uw ingreep. Gemiddeld zal de genezing van de schaamlippen twee weken in beslag nemen. Intensief sporten en seksuele activiteit zijn na zes weken mogelijk. Wij raden u aan om het behandelde gebied na de ingreep goed te koelen om zwelling zoveel mogelijk te beperken. De eerste periode zal het nog wel wat blauw en gezwollen zijn. Dit is een normale reactie en trekt vanzelf weg. Ook zal het litteken in het begin nog vurig van kleur zijn. Het litteken zal op den duur vervagen en minder zichtbaar worden.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - te grote schaamlippen

Alles over schaamlipcorrecties

De nazorg

Wanneer u een schaamlipcorrectie heeft ondergaan, is het belangrijk om de richtlijnen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen. Dit bevordert het herstel en zorgt voor een mooie wondgenezing. Uitgebreide richtlijnen met betrekking tot de nazorg ontvangt u voor de ingreep per mail en na de ingreep op papier.

Als eerste reactie zal het behandelde gebied wat blauw kleuren en gezwollen zijn. Dit trekt vanzelf weer weg. Postoperatieve pijn na een schaamlipverkleining of -correctie kan goed bestreden worden met Ibuprofen en Paracetamol. Tot twee weken na de behandeling kan het behandelde gebied wat strak en gespannen aanvoelen. Daarna kan het ook wat gaan jeuken. Dit is een normale reactie en betekent dat het aan het genezen is.

Enkele tips voor de nazorg bij een schaamlipcorrectie:

 • Plassen of toiletbezoek

  Wanneer u na het toilet bent geweest is het belangrijk om het behandelde gebied goed af te spoelen met lauw water en het daarna goed droog te deppen.

 • Sporten en zwaar tillen

  Wij raden u aan om in ieder geval drie weken niet te zwaar te tillen of te veel kracht te zetten. Wandelen en bewegen is geen probleem, maar probeer druk zetten écht te vermijden. Zes weken na de behandeling kunt u weer sporten zoals u gewend bent en kunt u weer starten met fietsen. Ook seksuele activiteiten zijn dan weer mogelijk.

 • Douchen

  Na uw ingreep kunt u in principe gewoon douchen. Hierbij is het wel belangrijk om er goed op te letten dat het water niet direct op het behandelde gebied komt en dat het water niet te warm is. Na het douchen is het verstandig om het behandelde gebied goed droog te deppen.

 • Roken

  Wij adviseren bij iedere chirurgische ingreep om enkele weken voor én na een ingreep te stoppen met roken. Roken belemmert het herstel na een behandeling en staat het geneesproces in de weg. Helemaal stoppen is natuurlijk altijd beter.

 • Kleding

  Strakke broeken kunnen zorgen voor druk op het behandelde gebied en zitten hierdoor het genezingsproces in de weg. Draag in het begin wijde kleding om het herstel te bevorderen.

FAQ’s schaamlipcorrectie herstel

Meer FAQ video's

Schaamlipcorrectie ervaringen

Wanneer u kiest voor een ingreep zoals een schaamlipcorrectie, labiacorrectie of schaamlipverkleining is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic, schaamlipcorrectie herstel ervaringen reviews

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, schaamlipcorrectie herstel ervaringen reviews

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen van schaamlipcorrecties. Tijdens het gratis consult kan de plastisch chirurg foto’s tonen.

Mogelijke complicaties in het herstelproces

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee, zo ook een schaamlipcorrectie. ABC Clinic werkt enkel met ervaren plastisch chirurgen, ook op het gebied van de schaamlipcorrectie. Wanneer u onze richtlijnen voor de nazorg goed opvolgt, verkleint u de kans op complicaties aanzienlijk. Deze ingreep heeft dezelfde algemene risico’s als iedere andere ingreep:

 • Een nabloeding;
 • Wondinfecties;
 • Storingen in de wondgenezing.

Een andere risico bij een schaamlipcorrectie is het opengaan van de wond. Dit kan gebeuren wanneer er te veel spanning op de hechtingen komt te staan. Wanneer u rookt heeft u een grotere kans op een storing in de wondgenezing en het ontstaan van een ontsteking bij het behandelde gebied. Dit kunt u voorkomen door vóór uw ingreep en tijdens het genezingsproces te stoppen met roken. Ook symmetrie is niet 100% te garanderen na een schaamlipcorrectie. Dit komt mede doordat de startsituatie vaak al niet symmetrisch is.

Wanneer u onze adviezen voor de nazorg goed opvolgt verkleint u de kans op de verschillende risico’s en complicaties die vastzitten aan de ingreep.

Alles over schaamlipcorrecties

Gratis consult met een (vrouwelijk) plastisch chirurg?

Omdat iedereen anders is, is een consultgesprek bij een schaamlipcorrectie of -verkleining erg belangrijk. Tijdens dit consult staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Veel vrouwen wensen een consult met een vrouwelijke chirurg. Dat is mogelijk. U kunt een afspraak inplannen via onze website of door te bellen naar 076 – 542 31 54. Ook kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik weer werken na een schaamlipcorrectie?

Afhankelijk van het soort werk wat je doet kun je na enkele dagen alweer aan het werk. Wij raden aan om de eerste dagen rustig aan te doen. Luister goed naar het lichaam en ga pas weer werken als het goed voelt. Dit zal na enkele dagen het geval zijn. Zware inspanningen verrichten of het tillen van baby’s of jonge kinderen mag de eerste 3 weken niet. Het herstel van een schaamlipcorrectie neemt in totaal ongeveer 6 weken in beslag.

Mag ik een tampon dragen na de schaamlipcorrectie

Wij raden de eerste weken na de schaamlipcorrectie af om een tampon te dragen. Het inbrengen van een tampon kan irriteren of trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep. Gebruik maandverband of inlegkruisjes zolang de plastisch chirurg zegt dat dit nodig is om dit te voorkomen. Wanneer de wond goed genezen is kun je weer tampons dragen als je ongesteld bent.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Wanneer mag ik weer sex hebben na mijn schaamlipcorrectie

Sex of geslachtsgemeenschap is na 6 weken weer mogelijk na de schaamlipcorrectie.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Wat is de ideale leeftijd voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Cosmetisch chirurgische correcties mogen in principe pas vanaf 18 jaar uitgevoerd en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden.

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt door een arts aanbevolen wanneer vrouwen problemen ondervinden aan hun schaamlippen als gevolg van te grote of niet-symmetrische schaamlippen. Klachten die hierbij horen zijn pijn tijdens sporten, fietsen of seks of een ongemakkelijk gevoel bij het dragen van kleding. Maar ook psychisch leiden en onzekerheid zijn redenen voor een vrouw om een behandeling te ondergaan. Aanbevolen wordt om een consultgesprek in te plannen met een plastisch chirurg of gespecialiseerd gynaecoloog om jouw situatie te bespreken en te bepalen of een schaamlipcorrectie een geschikte oplossing is.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht na een schaamlipcorrectie?

Na de ingreep ontvang je een huisartsenbrief. Echter, deze brief geven we aan jou mee. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of je jouw huisarts op de hoogte brengt van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie (labiaplastie) die je ondergaan hebt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult