e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Labiaplastie

Wanneer we het hebben over labiaplastie, spreken we over de schaamlipcorrectie. Wij werken met ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Hier leest u meer over deze behandeling.

Wat is labiaplastie?

Labiaplastie, ook wel bekend als de schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining, wordt gedaan wanneer u hinder ondervindt van de grootte van uw schaamlippen. De grootte van uw schaamlippen kan zorgen voor klachten zoals pijn bij het fietsen of paardrijden, zichtbaarheid in strakke kleding of remmingen in het seksuele leven. Tijdens de ingreep wordt overtollig weefsel bij de lange of uitstekende schaamlippen kundig en veilig verwijderd door een ervaren (vrouwelijk) plastisch chirurg.

labiaplastie

De operatie

Voordat de operatie begint, zal de plastisch chirurg bekijken hoeveel weefsel er verwijderd dient te worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Met een steriele stift worden de schaamlippen afgetekend om de gewenste vorm en grootte te bereiken.

Nadat het overtollig weefsel is verwijderd start de plastisch chirurg met hechten. Enige tijd na uw ingreep kunt u weer naar huis om daar te herstellen. Houd er wel rekening mee dat u niet zelf kunt rijden.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

FAQ’s labiaplastie (video)

Meer FAQ video's

Ervaringen labiaplastie

Al veel vrouwen zijn u voorgegaan voor een ingreep. Wij horen vaak dat de behandeling erg mee is gevallen. Via kliniekervaringen.nl of Zorgkaart Nederland kunt u ervaringen lezen van vrouwen die u voor zijn gegaan.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Voor en na foto’s

Omdat het om een delicate zone gaat, hebben wij besloten om geen voor en na foto’s op onze website te plaatsen. Tijdens het gratis consult heeft u de mogelijkheid om voor en na foto’s van de behandeling te bekijken.

Labiaplastie kosten

Een consultgesprek is altijd noodzakelijk om de kosten vast te stellen. Tijdens dit gratis consult staat de (vrouwelijke) plastisch chirurg stil bij al uw vragen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na afloop ontvangt u de offerte van uw behandeling. In onderstaand overzicht vindt u een overzicht van de tarieven die wij hanteren.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-
Bekijk prijzen

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over deze ingreep? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met één van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens dit consult staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. U kunt uw consult online inplannen of door ons persoonlijk te bellen via 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wat is de beste leeftijd om een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een cosmetische behandeling te mogen ondergaan. Echter, wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden. Dan valt het echter onder de verzekerde zorg en zal de behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd worden.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als je wilt kan het ook onder algehele verdoving (narcose), maar dat is nodig. Bovendien word je dan in het ziekenhuis behandeld en zal de ingreep duurder zijn.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Ja, het littekentje valt aan de binnenzijde van de schaamlippen en dus zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend ook op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na een schaamlipcorrectie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online