Armlift

Zwabberarmen of slappen bovenarmen kunnen erg storend zijn wanneer u hier last van heeft. Een armlift biedt dan een mooie oplossing.

Een armlift voor strakke armen

Ook door gewichtsverlies kunt u slappere bovenarmen krijgen. Heel storend, want u durft nauwelijks meer een kort mouwtje aan of uw arm in de lucht te steken. Een armlift biedt dan een goede oplossing. Het teveel aan huid wordt weggenomen en uw armen krijgen hun mooie en stevige contouren weer terug.

Wat is het resultaat van een armlift?

Een armlift zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat:  Uw armen krijgen hun jonge en stevige uitstraling weer terug. Wel moet u er rekening mee houden dat een litteken zichtbaar blijft na deze ingreep. De plastisch chirurg zorgt er wel voor dat dit zoveel mogelijk in de armplooi verdwijnt.  Soms kan een liposuctie-behandeling een betere optie zijn. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren u graag tijdens uw vrijblijvend consult.

Armlift voor en na

Natuurlijk bent u nieuwsgierig naar de voor en na foto’s van een armlift. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder lijf is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Vandaar dat het consultgesprek met de plastisch chirurg zo belangrijk is.

Armlift voor
Armlift voor
Armlift na
Armlift na

Wat kost een armlift?

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Armlift€5000,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend en kost € 50,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een armlift?

De ingreep kan onder lokale of algehele narcose plaatsvinden en duurt maximaal twee uur. De plastisch chirurg tekent nauwkeurig af hoeveel huid hij moet wegnemen en maakt een incisie aan de onderkant van de arm. Vervolgens wordt de huid losgemaakt van de onderliggende spier- en vetlagen, waarna het teveel aan huid en vet wordt weggesneden. De behandeling eindigt met het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband.

Nazorg en herstel van een armlift

Over het algemeen mag u enkele uren na de behandeling alweer naar huis. Het herstel van de behandeling neemt circa zes weken in beslag. Het drukverband dat u na de operatie om krijgt moet u twee weken dragen. Daarna worden het verband en de hechtingen verwijderd en kunt u uw werkzaamheden weer oppakken.

Na zes weken is ook zwaardere inspanning weer mogelijk. De eerste maanden zullen de littekens nog wat vurig van kleur zijn. Dit trekt langzaam weg en is na verloop van tijd volledig verdwenen.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee u een consult heeft. In onderstaand schema vindt u de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis Breda
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Consult met de plastisch chirurg?

Wij starten een armlift met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen over de ingreep. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in. Ook kunt u eenvoudig online een afspraak maken.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Blijven er na een armlift littekens achter?

Het litteken dat overblijft na een armlift bevindt zich aan de binnenkant van de arm, over de lengte van de arm. Hoe zichtbaar dit litteken is, en blijft, is afhankelijk van het genezingsproces van het lichaam. De eerste maanden zullen de littekens rood blijven, dit vermindert met de tijd. Het eerste jaar na de behandeling mogen de littekens niet blootgesteld worden aan de zon, zodat het herstel van de huid wordt bevorderd. Tijdens het consult wordt duidelijk aangegeven wat je precies kan verwachten van de behandeling.

Is een armlift pijnlijk?

Een armlift vindt vrijwel altijd plaats onder volledige narcose. De operatie heeft een gemiddelde duur van één tot twee uur. Tijdens de operatie zal dus geen pijn worden ervaren. Na een armlift kan de huid gezwollen zijn en kunnen er bloeduitstortingen te zien zijn. Deze plekken kunnen na de operatie pijnlijk zijn, tegen de pijn kunnen pijnstillers voor geslikt worden. Na de operatie zal ook een drukverband worden aangelegd om de zwelling te minimaliseren en te voorkomen dat de wond open gaat. Dit verband moet drie tot zeven dagen blijven zitten.

Waarvoor is een armlift bedoeld?

Door gewichtsverlies en het verouderingsproces kan de huid onder de arm verslappen en gaan hangen. Hierdoor ontstaat overtollige huid die gaat hangen. Een armlift kan hier een goede oplossing voor zijn. Bij een armlift wordt de overtollige huid weggehaald.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een armlift?

Allereerst wordt het na de operatie sterk afgeraden om auto te rijden, het is daarom slim om een tweede persoon mee te nemen naar de operatie. Ongeveer zeven dagen na de operatie kunnen lichte inspanningen worden verricht. Lichamelijk intensieve taken kunnen pas vier tot zes weken na de operatie worden uitgevoerd. Wanneer je weer aan het werk kan is dus afhankelijk van de aard van uw werk.

Wat zijn de alternatieven voor een armlift?

Een liposuctie kan een minder ingrijpend alternatief zijn indien de huid nog elastisch is en je een teveel aan vet hebt. Het litteken wat overblijft na een liposculpture is minder zichtbaar dan bij een armlift.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online