Labiacorrectie vergoeding

Wij begrijpen dat u benieuwd kan zijn of een labiacorrectie onder de vergoeding valt. U leest er meer over op deze pagina.

Richtlijnen van 2021

Volgens de richtlijnen van 2021 wordt een labiacorrectie slechts in enkele gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer u last heeft van ernstige misvorming door bijvoorbeeld verminking, ziekte of een ongeval zal uw labiacorrectie vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Indien u enkel klachten heeft zoals pijn bij fietsen of remmingen in het seksuele leven zal uw ingreep niet vergoed worden. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw verzekeraar.

Indien u een uitgebreide aanvullende verzekering heeft kan het voorkomen dat de behandeling (gedeeltelijk) onder een vergoeding valt. Dit kunt u controleren in de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Medische noodzaak labiacorrectie

Enkel bij een medische noodzaak zal een labiacorrectie vergoed worden door de zorgverzekeraar. Er wordt gesproken van een medische indicatie wanneer u last heeft van ernstige misvorming van de schaamlippen. Dit dient veroorzaakt te zijn door verminking, ziekte of een ongeval. Wanneer u twijfelt of u hieraan voldoet, raden wij u altijd aan om even contact op te nemen met uw verzekeraar.

Vergoeding per zorgverzekeraar

De vergoeding voor uw labiacorrectie verschilt per zorgverzekeraar. Wij raden u aan de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de eisen. Om in aanmerking te komen, dient een arts voorafgaand aan de correctie een verwijzing af te geven én moet de verzekeraar toestemming geven voor de ingreep.

Omdat de kans op vergoeding zo klein is, werken wij niet samen met zorgverzekeraars en moet u bij ons de behandeling altijd zelf betalen.

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de labiacorrectie? U kunt bij ons een gratis en vrijblijvend consult inplannen met één van onze plastisch chirurgen. Plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen is als vrouwelijke plastisch chirurg gespecialiseerd in deze ingreep. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens het consultgesprek vertellen zij u meer over de ingreep en heeft u de ruimte om al uw vragen te stellen. Na afloop ontvangt u een persoonlijk behandelplan. U kunt direct online uw afspraak inplannen of u kunt ons bellen via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Afspraak inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult