Labiacorrectie vergoeding

Wij begrijpen dat je benieuwd kunt zijn of een labiacorrectie onder de vergoeding valt. U leest er meer over op deze pagina.

Richtlijnen voor een vergoeding van 2023

Volgens de richtlijnen van 2023 wordt een labiacorrectie slechts in enkele gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer u last heeft van ernstige misvorming door bijvoorbeeld verminking, ziekte of een ongeval zal uw labiacorrectie vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Indien u enkel klachten heeft zoals pijn bij fietsen of remmingen in het seksuele leven zal uw ingreep niet vergoed worden. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw verzekeraar.

Indien u een uitgebreide aanvullende verzekering heeft kan het voorkomen dat de behandeling (gedeeltelijk) onder een vergoeding valt. Dit kunt u controleren in de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Medische noodzaak labiacorrectie

Enkel bij een medische noodzaak zal een labiacorrectie vergoed worden door de zorgverzekeraar. Er wordt gesproken van een medische indicatie wanneer u last heeft van ernstige misvorming van de schaamlippen. Dit dient veroorzaakt te zijn door verminking, ziekte of een ongeval. Helaas is dit vrijwel nooit het geval. Wanneer u twijfelt of u hieraan voldoet, raden wij u altijd aan om even contact op te nemen met uw verzekeraar.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

FAQ’s labiacorrectie vergoeding

Bekijk meer FAQ video's

Vergoeding per zorgverzekeraar

De vergoeding voor uw labiacorrectie verschilt per zorgverzekeraar. Wij raden u aan de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de eisen. Om in aanmerking te komen, dient een arts voorafgaand aan de correctie een verwijzing af te geven én moet de verzekeraar toestemming geven voor de ingreep.

Omdat de kans op vergoeding zo klein is, werken wij niet samen met zorgverzekeraars en moet u bij ons de behandeling altijd zelf betalen.

Labiacorrectie ervaringen

Wanneer u kiest voor een ingreep zoals een schaamlipcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de labiacorrectie? U kunt bij ons een gratis en vrijblijvend consult inplannen met één van onze plastisch chirurgen. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens het consultgesprek vertellen zij u meer over de ingreep en heeft u de ruimte om al uw vragen te stellen. Na afloop ontvangt u een persoonlijk behandelplan. U kunt direct online uw afspraak inplannen of u kunt ons bellen via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult inplannen?

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale leeftijd voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Cosmetisch chirurgische correcties mogen in principe pas vanaf 18 jaar uitgevoerd en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden.

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt door een arts aanbevolen wanneer vrouwen problemen ondervinden aan hun schaamlippen als gevolg van te grote of niet-symmetrische schaamlippen. Klachten die hierbij horen zijn pijn tijdens sporten, fietsen of seks of een ongemakkelijk gevoel bij het dragen van kleding. Maar ook psychisch leiden en onzekerheid zijn redenen voor een vrouw om een behandeling te ondergaan. Aanbevolen wordt om een consultgesprek in te plannen met een plastisch chirurg of gespecialiseerd gynaecoloog om jouw situatie te bespreken en te bepalen of een schaamlipcorrectie een geschikte oplossing is.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult