De kliniek

Buikwandcorrectie

Wilt u weer een mooie buik?

Na een zwangerschap of als u veel kilo bent afgevallen, is de buik niet meer zo strak als vroeger. U schaamt zich misschien en verbergt uw hangbuikje onder wijde kleding. Een buikwandcorrectie is dan een zeer dankbare ingreep!

Prijzen

Wat kost een buikwandcorrectie?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Mini-buikwandcorrectie€ 3.950,-
BuikwandcorrectieVanaf€ 3.950,-
Buikwandcorrectie met liposuctieVanaf€ 4.600,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw buikwandcorrectie betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Informatie

Een buikwandcorrectie voor een platte buik

Na een buikwandcorrectie kunt u weer alles aan wat u wilt. Zelfs een bikini! Bij een buikwandcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd met een mooie platte en strakkere buik als resultaat. Een buikwandcorrectie wordt overigens ook vaak uitgevoerd samen met een liposuctie van de buik of wordt veel uitgevoerd bij een mommy makeover.

Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Is er sprake van overgewicht, dan kan het verstandig zijn om eerst nog wat af te vallen. Dit wordt tijdens een consult met de plastisch chirurg uitgebreid besproken.

Consult

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we een buikwandcorrectie altijd met een vrijblijvend consult met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een buikwandcorrectie en beantwoordt al uw vragen.

Meer weten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe verloopt een buikwandcorrectie?

Voor een buikwandcorrectie gaat u onder algehele narcose. Vervolgens maakt de plastisch chirurg een licht gebogen incisie net boven de schaamheuvel. De huid wordt tot aan de ribben losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Het teveel aan huid en vet wordt verwijderd, de navel herplaatst. Wanneer dat nodig is, kort de plastisch chirurg ook de uitgerekte buikspieren in.

De operatie duurt, afhankelijk van de grootte en complexiteit, anderhalf tot vier uur en u moet daarna een nacht in het ziekenhuis blijven.

Nazorg en herstel

Hoe gaat het na een buikwandcorrectie?

Meestal zult u na een buikwandcorrectie een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven om rustig van de behandeling bij te komen. Uw lichaam heeft enige tijd nodig om volledig te herstellen.

Ongeveer twee weken na de ingreep kunt u weer aan het werk en na zes weken mag u weer sporten. In het begin zal het litteken nog vurig van kleur zijn. Dit zal langzaam wegtrekken, maar nooit helemaal verdwijnen. Het litteken van de buikwandcorrectie ligt echter mooi in de schaamstreek, zodat u gewoon in bikini kunt zonder dat iemand het ziet.

Waar word ik geopereerd?

Buikwandcorrectie

Waar vindt een buikwandcorrectie plaats?

De buikwandcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurgen opereren in de o2 kliniek in Antwerpen en in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Resultaat

Wat is het resultaat van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een dankbare behandeling met een mooie platte strakke buik als resultaat. U heeft uw zelfvertrouwen terug en uw kleding zit weer een stuk lekkerder.

Prijzen

Wat kost een buikwandcorrectie?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Mini-buikwandcorrectie€ 3.950,-
BuikwandcorrectieVanaf€ 3.950,-
Buikwandcorrectie met liposuctieVanaf€ 4.600,-

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw buikwandcorrectie betalen in termijnen?
Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Je komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en graag van de overtollige huid bij je buik af wilt. Verder behoort een stabiel gewicht ook tot de voorwaarden, omdat het resultaat dan na de ingreep niet verdwijnt.

Is het resultaat van een buikwandcorrectie blijvend?

Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.

Blijven er zichtbare littekens achter na een buikwandcorrectie?

Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.

Wanneer mag ik weer buikspieroefeningen doen na een buikwandcorrectie?

Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.

Wat gebeurt er voor de buikwandcorrectie?

Voor de ingreep wordt er eerst gekeken naar je gezondheid en de medicatie die je gebruikt. Tijdens het consultgesprek zal de plastische chirurg jouw gezondheid onderzoeken en advies geven over uw medicatie. Wanneer je rookt, zal de plastisch chirurg je adviseren om ten minste zes weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken kan namelijk de wondgenezing negatief beïnvloeden.

Tevens is het aanbevolen om bij overgewicht eerst af te vallen en dan voor een buikwandcorrectie te gaan. Hierdoor zal je het beste resultaat verkrijgen. Heb je in de nabije toekomst zwangerschapsplannen? Dan is het ook verstandig om na de zwangerschap voor een buikwandcorrectie te gaan. Tijdens de zwangerschap kan de buikhuid weer worden uitgerekt, waardoor de buikwandcorrectie voor de zwangerschap niet het gewenste resultaat zou kunnen opleveren.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult