De kliniek

Buikwandcorrectie

Droomt u van een mooie platte buik?

Heeft u last van huidoverschot bij de buik en probeert u deze altijd te verbergen? Na een buikwandcorrectie kunt u weer zelfverzekerd door het leven.

Een buikwandcorrectie voor een platte buik

Een losse huid bij de buik kan ontstaan na een zwangerschap of gewichtsverlies. Wij begrijpen dat u zich hier aan kunt storen en u van het overtollige vel af wilt. Een buikwandcorrectie biedt een mooie oplossing. Na een buikwandcorrectie kunt u weer alles aan wat u wilt. Zelfs een bikini. Bij de ingreep wordt het teveel aan huid en eventueel vet verwijderd met een mooie platte en strakkere buik als resultaat. Deze ingreep wordt overigens ook vaak uitgevoerd samen met een liposuctie van de buik of bij een mommy makeover.

Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Is er sprake van overgewicht? Dan kan het verstandig zijn om eerst nog wat af te vallen. Dit wordt tijdens een consult met de plastisch chirurg uitgebreid besproken.

Buikwandcorrectie kosten

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
BuikwandcorrectieVanaf€ 3.950,-
Buikwandcorrectie met liposuctieVanaf€ 4.600,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Vrijblijvend consult?

Bij ABC Clinic starten we altijd met een vrijblijvend consult met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een correctie van de buikwand en beantwoordt al uw vragen.

Meer weten? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Hoe verloopt een buikwandcorrectie?

Voor deze ingreep gaat u onder algehele narcose. Vervolgens maakt de plastisch chirurg een licht gebogen incisie net boven de schaamheuvel. De huid wordt tot aan de ribben losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Het teveel aan huid en vet wordt verwijderd, de navel herplaatst. Wanneer dat nodig is, kort de plastisch chirurg ook de uitgerekte buikspieren in.

De operatie duurt, afhankelijk van de grootte en complexiteit, anderhalf tot vier uur en u moet daarna een nacht in het ziekenhuis blijven.

Nazorg en herstel bij een buikwandcorrectie

Meestal zult u na een buikwandcorrectie een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven om rustig van de behandeling bij te komen. Uw lichaam heeft enige tijd nodig om volledig te herstellen. Ongeveer twee weken na de ingreep kunt u weer aan het werk en na zes weken mag u weer sporten. In het begin zal het litteken nog vurig van kleur zijn. Dit zal langzaam wegtrekken, maar nooit helemaal verdwijnen. Het litteken ligt echter mooi in de schaamstreek, zodat u gewoon uw bikini aan kunt zonder dat iemand het ziet.

Buikwandcorrectie

Waar vindt de buikwandcorrectie plaats?

Op het gebied van buikwandcorrecties werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare

Buikwandcorrectie voor en na?

Een buikwandcorrectie is een dankbare behandeling met een mooie platte strakke buik als resultaat. U heeft uw zelfvertrouwen terug en uw kleding zit weer een stuk lekkerder.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Je komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en graag van de overtollige huid bij je buik af wilt. Verder behoort een stabiel gewicht ook tot de voorwaarden, omdat het resultaat dan na de ingreep niet verdwijnt.

Is het resultaat van een buikwandcorrectie blijvend?

Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.

Blijven er zichtbare littekens achter na een buikwandcorrectie?

Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.

Wanneer mag ik weer buikspieroefeningen doen na een buikwandcorrectie?

Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.

Wat gebeurt er voor de buikwandcorrectie?

Voor de ingreep wordt er eerst gekeken naar je gezondheid en de medicatie die je gebruikt. Tijdens het consultgesprek zal de plastische chirurg jouw gezondheid onderzoeken en advies geven over uw medicatie. Wanneer je rookt, zal de plastisch chirurg je adviseren om ten minste zes weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken kan namelijk de wondgenezing negatief beïnvloeden.

Tevens is het aanbevolen om bij overgewicht eerst af te vallen en dan voor een buikwandcorrectie te gaan. Hierdoor zal je het beste resultaat verkrijgen. Heb je in de nabije toekomst zwangerschapsplannen? Dan is het ook verstandig om na de zwangerschap voor een buikwandcorrectie te gaan. Tijdens de zwangerschap kan de buikhuid weer worden uitgerekt, waardoor de buikwandcorrectie voor de zwangerschap niet het gewenste resultaat zou kunnen opleveren.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult