e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie biedt een mooie oplossing wanneer u last heeft van huidoverschot bij de buik. Dit ziet er niet mooi uit en kan tot klachten leiden.

Wanneer kies ik voor een buikwandcorrectie?

Wij begrijpen dat u zicht afvraagt wanneer een buikwandcorrectie een mooie oplossing voor u kan bieden. Er zijn verschillende redenen waardoor uw buikwand uitgerekt raakt. Wij vertellen u graag meer over de redenen om te kiezen voor deze behandeling en de klachten die veel cliënten hebben gehad voordat ze hebben gekozen voor de ingreep.

Vaak wordt er een correctie van de buik uitgevoerd bij vrouwen die veel zijn afgevallen of na één of meerdere zwangerschappen. Door het langdurig oprekken van de huid kan het voorkomen dat de huid niet meer terugveert en dat u blijft zitten met een huidoverschot. Niet alleen de huid van de buik kan verslapt zijn, bij sommigen zijn ook de spieren verslapt omdat ook deze te veel opgerekt zijn voor langere tijd.

Naast de esthetische problemen die velen hebben door het huidoverschot, zijn er ook enkelen die lichamelijke of psychische klachten ervaren. Deze klachten zijn onder andere het smetten van de huid, bewegingsbeperking of zelfs rugklachten. Of u de ingreep wilt ondergaan voor enkel esthetische redenen of om van uw lichamelijke of psychische klachten af te komen, in beide gevallen biedt een buikwandcorrectie een mooie oplossing voor uw probleem.

Ook veel mannen kiezen na het afvallen voor een buikwandcorrectie om van hun klachten af te komen.

Let op: een buikwandcorrectie is mogelijk bij een BMI van 30 of minder. Bij een BMI van boven de 30 zal er niet behandeld worden.

Buikwandcorrectie voor en na

Een buikwandcorrectie is een behandeling met een mooie en platte buik als resultaat. Wij begrijpen natuurlijk dat u benieuwd bent naar de resultaten van anderen. Daarom willen wij u hier onder de voor en na foto’s tonen van cliënten die u voor zijn gegaan. Let op: de resultaten kunnen per persoon verschillen.

Buikwandcorrectie voor
Voor
Buikwandcorrectie na
Na
Mommy makeover voor
Voor
mommy makeover na
Na
buikwandcorrectie voor
Voor
buikwandcorrectie na
Na
buikwandcorrectie Jorna voor
Voor
buikwandcorrectie Jorna na
Na
buikwandcorrectie vrouw voor
Voor
buikwandcorrectie vrouw na
Na
Mommy makeover voor
Voor
mommy makeover na
Na
Bekijk meer foto's

Buikwandcorrectie kosten

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten van een buikwandcorrectie. De prijzen zijn geheel afhankelijk van uw klachten en de aard van het probleem. Wij maken onderscheid tussen een grote buikwandcorrectie en een buikwandcorrectie met liposuctie. Ook kan een mini-buikwandcorrectie tot de mogelijkheden behoren. Tijdens uw consultgesprek wordt dit uitgebreid met u besproken. Dit consult met de plastisch chirurg kost € 50,-

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Buikwandcorrectie vanaf€6400,-
Buikwandcorrectie met liposuctievanaf€6900,-

Buikwandcorrectie in termijnen betalen

Heeft u nog niet voldoende geld gespaard om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt in dit geval een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Hiermee kunt u uw ingreep in termijnen afbetalen.

Ik wil een consult inplannen

Buikwandcorrectie operatie

Voordat de buikwandcorrectie operatie begint, wordt u onder algehele narcose gebracht. De plastisch chirurg maakt een licht gebogen incisie vlak boven de schaamheuvel. De huid wordt bij een grote buikwandcorrectie losgemaakt tot aan de ribben, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Aansluitend wordt het teveel aan huid en vet verwijderd en wordt de navel herplaatst. Indien noodzakelijk zullen ook de uitgerekte buikspieren worden ingekort. De behandeling kan ook plaatsvinden in combinatie met een liposuctie.

De operatie duurt, afhankelijk van de grootte en de complexiteit, anderhalf tot vier uur. Daarna is het belangrijk dat u een nacht in het ziekenhuis blijft voor een goede nazorg.

Buikwandcorrectie reviews & ervaringen

Omdat een buikwandcorrectie niet niks is, snappen we dat u benieuwd bent naar ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan. Via kliniekervaringen.nl en ZorgkaartNederland leest u verschillende ervaringen van anderen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Lees meer ervaringen

Het herstel na een buikwandcorrectie

Vaak blijft u na de buikwandcorrectie een nacht in het ziekenhuis om rustig bij te komen van de ingreep. Houd er rekening mee dat uw lichaam enige tijd nodig heeft om volledig te herstellen. Uw lichaam heeft ongeveer twee weken nodig om te genezen. Het is belangrijk om deze periode rustig aan te doen en geen zwaar lichamelijk werk te verrichten. Ongeveer twee weken na de ingreep kunt u uw werk weer hervatten en na zes weken mag u weer voorzichtig beginnen te sporten.

In het begin zal het litteken nog vurig van kleur zijn. Dit zal langzaam wegtrekken, maar het litteken zal nooit helemaal verdwijnen. Omdat het litteken in de schaamstreek ligt, kunt u gewoon uw bikini of zwembroek dragen zonder dat iemand uw litteken ziet.

Buikwandcorrectie complicaties

Iedere ingreep brengt risico’s met zich mee. Ook bij een buikwancorrectie kunnen complicaties ontstaan Denk hierbij aan een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Gelukkig komen complicaties na een behandeling weinig voor en zijn bovenstaande complicaties goed te behandelen door ervaren plastisch chirurgen.

Lees meer over het herstel

Vrijblijvend consultgesprek met de plastisch chirurg?

Omdat iedereen anders is, is een consultgesprek bij een buikwandcorrectie erg belangrijk. Tijdens dit consult staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt er een persoonlijk behandelplan voor uw opgesteld. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Blijven er zichtbare littekens achter na een buikwandcorrectie?

Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.

Is het resultaat van een buikwandcorrectie blijvend?

Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Je komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie wanneer je minimaal achttien jaar oud bent, je graag van de overtollige huid bij je buik af wilt én je een BMI van 30 of minder hebt. Verder behoort een stabiel gewicht ook tot de voorwaarden, omdat het resultaat dan na de ingreep niet verdwijnt.

Wanneer mag ik weer buikspieroefeningen doen na een buikwandcorrectie?

Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.

Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?

Buikwandcorrectie: Bij een buikwandcorrectie wordt de ‘hangbuik’ verwijderd. Er zijn vier soorten behandelingen.

Allereerst is er de mini-buikwandcorrectie. Bij de mini-buikwandcorrectie wordt het teveel aan buikhuid verwijderd. Deze operatie is geschikt als je graag het overtollig vel wilt laten verwijderen, waarbij de navel niet verplaatst hoeft te worden.

Mocht je graag de buikhuid en je uitgerekte onderliggend spierlaag verwijderd hebben en is het zo dat uw navel verplaatst moet worden, dan is de normale buikwandcorrectie geschikt.

De derde mogelijkheid is een normale buikwandcorrectie met liposuctie.

Ten slotte is er ook nog de mogelijkheid om voor de liposuctie zonder de normale buikwandcorrectie te gaan.

Tijdens het consultgesprek krijg je van de plastisch chirurg te horen welke van de vier types behandelingen past bij jouw wensen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als wanneer nog niet weet welke behandeling het meest geschikt voor je is. Liposuctie betekent letterlijk het vet wegzuigen. Deze ingreep is geschikt als je teveel vet onder de huid hebt. Liposuctie kan naast het buikgedeelte ook op andere plekken worden toegepast.

Welke narcose krijg ik bij een buikwandcorrectie?

De operatie wordt onder algehele narcose in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd. U zult dus tijdens de ingreep geen pijn ervaren. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kan het zo zijn dat de wonden nog steeds zeer doen. Echter kunt u met de juiste pijnbestrijding minder last van de wonden krijgen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online