De kliniek

Oorcorrectie

Oren zijn net als de neus en ogen heel bepalend voor uw uitstraling. Bent u ontevreden over de stand, grootte of de vorm van uw oren?

Een oorcorrectie voor oren die bij uw gezicht passen

Het hebben van afstaande oren (flaporen) kan erg storend zijn voor u zelf. Mogelijk voelt u zich hier onzeker over en doet u er alles aan om uw oren te verbergen. Gelukkig zijn afstaande oren eenvoudig op te lossen. Een correctie aan de oren is een behandeling met een mooi en natuurlijk resultaat. Het is bij een oorcorrectie belangrijk om van tevoren uw verwachtingen en de uitkomst van de behandeling goed door te bespreken met de behandelend plastisch chirurg.

Wat is het resultaat van een oorcorrectie?

De oren kunnen nog enige tijd wat gezwollen zijn. Ondanks de zwelling is het resultaat goed te zien. Uw oren staan dichter bij het hoofd en vallen niet meer op. U hoeft ze niet meer te verbergen. Een oorcorrectie zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven.

Wat kost een oorcorrectie?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Oorcorrectie eenzijdig
Lokale verdoving€1100,-
Algehele verdoving€1700,-
Oorcorrectie tweezijdig
verdoving€1800,-
Algehele verdoving€2200,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een oorcorrectie?

Een correctie van de oren wordt uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving. Tijdens de behandeling maakt de plastisch chirurg een kleine incisie aan de achterzijde van de oren. Om de stand van de oren aan te kunnen passen wordt vervolgens wat kraakbeen weggehaald.

De behandeling wordt afgesloten met het hechten van de incisies die zich in de natuurlijke plooi van de huid bevinden. Voor het ontstaan van zichtbare littekens hoeft u niet bang te zijn.

Nazorg en herstel na een oorcorrectie?

Afhankelijk van de behandeling kan de huid rond de oren de eerste tijd wat gespannen aanvoelen. Ook kunnen lichte zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Hoofdpijn kan ook aan de orde zijn. Ondanks lichte zwellingen die even kunnen aanhouden, zal het resultaat na het verwijderen van de hechtingen al goed zichtbaar zijn.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Waar vindt een oorcorrectie plaats?

Een oorcorrectie onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd bij ons in de kliniek in Breda. Wanneer u de behandeling onder algehele verdoving wilt ondergaan dan wordt u geholpen in het Amphia ziekenhuis in Breda. De consulten en nacontroles met de plastisch chirurg vinden gewoon plaats bij ABC Clinic in Breda.

U profiteert dus optimaal van de rustige, discrete en ongedwongen sfeer van onze privékliniek waar u gratis kunt parkeren en de veilige omgeving van een ziekenhuis waar u behandeld wordt. ABC Clinic en de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis in Breda zijn hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan.

Gratis consult oorcorrectie?

Omdat een goede analyse van de klachten belangrijk is, start een oorcorrectie altijd met een gratis en vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen.

Meer weten over de behandeling?? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook online een afspraak maken. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Gratis consult