Oorcorrectie

Bent u ontevreden over de stand, grootte of de vorm van uw oren? Een oorcorrectie biedt een mooie en natuurlijke oplossing.

Operatie om flaporen te verhelpen

Het hebben van afstaande oren, beter bekend als flaporen, kan erg storend zijn voor u zelf. Mogelijk voelt u zich hier onzeker over en doet u er alles aan om uw oren te verbergen. Gelukkig is dit probleem goed op te lossen. Een operatie van de flaporen is een behandeling met een mooi en natuurlijk resultaat.

Het is bij een correctie van de flaporen erg belangrijk om vooraf uw verwachtingen en de uitkomst van de behandeling goed te bespreken met de behandelend plastisch chirurg.

De behandeling

Een operatie aan de flaporen wordt uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving. Tijdens de behandeling maakt de plastisch chirurg een kleine incisie aan de achterzijde van de oren. Om de stand van de oren aan te kunnen passen wordt vervolgens wat kraakbeen verwijderd.

De behandeling wordt afgesloten met het hechten van de incisies die zich in de natuurlijke plooi van de huid bevinden. Voor het ontstaan van zichtbare littekens hoeft u niet bang te zijn. Deze worden bij een oorcorrectie zo geplaatst dat ze niet zichtbaar zijn voor anderen.

Het resultaat na een behandeling

Na de ingreep kunnen de oren nog enige tijd wat gezwollen zijn. Ondanks deze zwelling is het resultaat wel al goed te zien. De oren staan dichter bij het hoofd en vallen minder op; u hoeft ze niet meer te verbergen. Het resultaat van een oorcorrectie is erg mooi en natuurlijk en voor de rest van uw leven.

Oorcorrectie kosten

Wij begrijpen dat u zich afvraagt wat een oorcorrectie kost. Om u zekerheid te geven over de prijs en het resultaat van een oorcorrectie is een consult noodzakelijk. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of de ingreep plaatsvindt onder algehele of plaatselijke verdoving. Na uw gesprek krijgt u een offerte met de daadwerkelijke kosten van uw oorcorrectie. In onderstaand schema vindt u een overzicht met de prijzen.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Oorcorrectie eenzijdig
Lokale verdoving€1100,-
Algehele verdoving€1700,-
Oorcorrectie tweezijdig
verdoving€1800,-
Algehele verdoving€2200,-

Vergoeding oorcorrectie kosten

Een oorcorrectie wordt uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt, daarom zullen de kosten voor de behandeling nooit onder een vergoeding vallen van uw zorgverzekeraar. U dient de behandeling dus zelf te betalen.

Herstel na de operatie

Het herstel van een oorcorrectie duurt over het algemeen zeven tot veertien dagen. De oren zijn in eerste instantie wat beurs, gezwollen en blauw. Daarnaast kan het voorkomen dat de periode erna de oren nog wat rood, gezwollen en gevoelig blijven. Dit verdwijnt vanzelf na enkele weken. Ook kunnen de littekens in het begin nog rood en gezwollen zijn. Maakt u zich geen zorgen; ook dit trekt vanzelf weg. Wel is het belangrijk de littekens in het eerste jaar goed uit de zon te houden of in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor om verbranding van de littekens te voorkomen.

Riciso’s van de behandeling

Een oorcorrectie kent, net als iedere andere ingreep, enkele risico’s. U kunt na de ingreep last krijgen van een nabloeding of een infectie. Gelukkig komen deze complicaties zelden voor, helemaal wanneer u door een ervaren plastisch chirurg wordt behandeld.

Waar vindt een oorcorrectie plaats?

Een oorcorrectie onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd bij ons in de kliniek in Breda. Wanneer u de behandeling onder algehele verdoving wilt ondergaan dan wordt u geholpen in het Amphia ziekenhuis in Breda. De consulten en nacontroles met de plastisch chirurg vinden gewoon plaats bij ABC Clinic in Breda.

U profiteert dus optimaal van de rustige, discrete en ongedwongen sfeer van onze privékliniek waar u gratis kunt parkeren en de veilige omgeving van een ziekenhuis waar u behandeld wordt. ABC Clinic en de plastisch chirurgen van het Amphia ziekenhuis in Breda zijn hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan.

Oorcorrectie ervaringen

Al veel cliënten zijn u voorgegaan met een oorcorrectie. Wij horen achteraf van veel van onze cliënten dat ze ontzettend tevreden zijn met het resultaat en dit veel eerder hadden moeten doen. Onder andere op kliniekervaringen.nl leest u ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan bij een flapoorcorrectie.

Een vrijblijvend consult bij ABC Clinic

Wilt u meer informatie over een oorcorrectie? Een consultgesprek met een van onze plastisch chirurgen is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek vertelt de chirurg u meer over de ingreep en heeft u kans om al uw vragen te stellen. U kunt uw afspraak online inplannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Online inplannen
Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Gratis consult