De kliniek

Ouderdomsvlekken

Wilt u van uw ouderdomsvlekken af?

Ouderdomsvlekken komen voornamelijk voor bij volwassenen vanaf 40 jaar, maar kunnen ook bij jongeren ontstaan.

Heeft u last van ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ontstaan vaak op plaatsen die veel zijn blootgesteld aan zonlicht, denk hierbij aan het gezicht, de handen en de armen. Deze gebieden worden ook vaak vergeten met insmeren. Maar ook erfelijkheid kan een rol spelen bij het ontstaan van ouderdomsvlekken. Omdat de vlekken vaak op plaatsen zitten die zichtbaar zijn, kunt u zich erg onzeker voelen wanneer u hier last van heeft. Gelukkig kunnen onze huidtherapeuten ouderdomsvlekken verminderen of geheel verwijderen.

Resultaat van de behandeling bij ouderdomsvlekken

Het effect van een behandeling aan ouderdomsvlekken verschilt per persoon en per behandeling. Afhankelijk van de oorzaak van de ouderdomsvlekken wordt er samen met een huidtherapeut een behandelplan opgesteld om een optimaal resultaat te behalen. Na de behandeling(en) zal make-up in zijn geheel of gedeeltelijk niet meer noodzakelijk zijn. De ouderdomsvlekken zijn minder zichtbaar geworden of volledig verdwenen.

Wat zijn de kosten van een behandeling tegen ouderdomsvlekken?

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling en de soort behandeling. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Hoe verloopt een behandeling tegen ouderdomsvlekken?

De behandeling van ouderdomsvlekken is afhankelijk van de behandeling die voor u geschikt is. Hieronder beschrijven we de diverse behandelingen die ingezet kunnen worden bij ouderdomsvlekken:

Camouflagetherapie

Camouflagecrème is een hoog gepigmenteerde make-up. Met jou samen kijkt de huidtherapeut welke kleur het beste overeenkomt met uw huidskleur. Wanneer de juiste kleur is gevonden, wordt het aanbrengen van de crème geleerd. De crème is gemakkelijk aan te brengen en is water- en veegvast.

Fractional laser

Met de fractional laser zal de huidtherapeut een gelijkmatig patroon van minuscule gaatjes in de huid aanbrengen. Omdat de huid om deze gaatjes heen gezond is, zullen ze heel snel genezen. Een behandeling met de fractional laser zorgt voor een mooi en egaal resultaat.

Peeling

Het woord peeling komt van het Engelse woord ‘peel’, dit betekent pellen. Bij een peeling worden de dode huidcellen verwijderd en wordt vernieuwing van de huid gestimuleerd. Een peeling draagt bij aan een gladder huidoppervlak.

Nazorg en herstel na een behandeling tegen ouderdomsvlekken

Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie wordt enkel gebruik gemaakt van een crème om de pigmentvlekken goed en langdurig te verbergen. Daarom is er geen nazorg en herstel noodzakelijk bij camouflagetherapie.

Fractional laser

Gebruik de eerste drie tot vier dagen zo min mogelijk make-up op de behandelde huid. Bescherm de huid dagelijks met een goede zonbescherming met minimaal factor 30, bij zonnig weer meerdere malen per dag. Het is normaal als de huid na een paar dagen gaat schilferen, dit kan twee tot maximaal vijf dagen duren. Het duurt gemiddeld drie weken voordat de huid volledig hersteld is, tot die tijd is het verstandig om geen andere huidbehandelingen laten toepassen.

Peeling

De hersteltijd van de huid is afhankelijk van de gebruikte peeling. Bij alle soorten peeling wordt de huid roder en gaat de huid vervellen (peel). In de meeste gevallen duurt het vervellen niet langer dan zeven dagen bij een oppervlakkig peeling is dat twee tot drie dagen. Wij raden altijd aan om de aanwijzingen van de huidtherapeut op te volgen en een goede kwaliteit zonbescherming te gebruiken ook als de zon niet schijnt. Vermijd de dagen na de peeling zon, warm water en zeep, zoals shampoo. Het gebruik van de dag- en nachtcrème die u gewend bent mag pas weer als de huid is hersteld. De huidtherapeut geeft u hier uitleg over. Bij twijfel is het verstandig om altijd contact op te nemen met de huidtherapeut.

Wat zijn de risico’s en complicaties?

Camouflagetherapie

Bij camouflagetherapie wordt enkel gebruik gemaakt van een crème om de pigmentvlekken goed en langdurig te verbergen. Daarom is er geen kans op risico’s en complicaties bij camouflagetherapie

Fractional laser

Na een fractional laserbehandeling is de huid rood en voelt gedurende een aantal uren aan als of hij zonverbrand is. In de meest gevallen trekt dit gevoel binnen 24 tot 48 uur helemaal weg. Volg wel goed de adviezen van de huidtherapeut op. Na de behandeling kunt u last krijgen van oedeem in het behandelde gebied, meestal rond en onder de ogen. Dit kan maximaal zeven dagen duren. Ook is het mogelijk dat u de eerste nacht na de behandeling wat vocht verliest uit de huid. Dit is een normale reactie. Wanneer u zich niet houdt aan het advies met betrekking tot de nazorg, kunt u last krijgen van tijdelijke hyper- of hypopigmentatie. Dit zal na zes tot twaalf maanden verdwijnen.

Peeling

Afhankelijk van welke peeling er wordt toegepast zijn de risico’s anders. Bij een oppervlakkige peeling zijn de risico’s beperkt. De huid zal wat rood zijn, enigszins gaan schilferen de dagen erna. Er kan ook oedeem onder de ogen ontstaan dat is tijdelijk en zal binnen drie tot vier dagen zijn wegtrokken. Na een middel diepe peeling, deze wordt het meeste toegepast, zal de huid na dag twee behoorlijk gaan vervellen. Direct na de peeling kan de huid wat roder zijn en strakker aanvoelen, ook bij deze peeling kan oedeem ontstaan.

De diepere peeling kan het risico op pigmentvlekken geven, meestal witte of pigmentloze vlekken. Deze worden dan ook meestal door een arts uitgevoerd of door een huidtherapeut in samenwerking met een arts.

Gratis en vrijblijvend consult bij ouderdomsvlekken

We starten iedere huidbehandeling met een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van de ouderdomsvlekken en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Tijdens dit consult heeft u alle gelegenheid om al uw vragen te stellen.

De behandelmogelijkheden bij ouderdomsvlekken zijn camouflagetherapie, fractional laser of peeling. Tijdens het consult zal de huidtherapeut kijken welke behandeling voor uw huid geschikt is.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor de mogelijkheden om ouderdomsvlekken te verwijderen? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in.

Online inplannen
Maak een afspraak