e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
PUUR Huidinstituut en ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
PUUR Huidinstituut

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken komen voornamelijk voor bij volwassenen vanaf 40 jaar, maar kunnen ook bij jongeren ontstaan.

Heeft u last van ouderdomsvlekken?

Door overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen pigmentvlekken op de huid ontstaan, ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Veel voorkomende plaatsen zijn het gezicht, decolleté, de handrug en de armen. Deze gebieden worden vaak overgeslagen met insmeren van een SPF. Ook erfelijkheid kan een rol spelen. De ouderdomsvlekken komen veelal voor op zichtbare plekken en worden daardoor als storend ervaren. De huidspecialisten van PUUR Huidinstituut kunnen dit probleem verminderen of geheel verwijderen.

Welke behandelingen worden ingezet bij ouderdomsvlekken?

Pigment kan in verschillende huidlagen voorkomen en kan meerdere oorzaken hebben. Een intake adviesgesprek met huidscan is noodzakelijk om de juiste behandeling in te zetten en het gewenste resultaat te bereiken. Het resultaat van een behandeling aan pigment -en ouderdomsvlekken verschilt per persoon en per behandeling. Tijdens het adviesgesprek zal na de scan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld om een optimaal resultaat te bereiken. Na de pigment behandelingen zullen de pigmentvlekken minder zichtbaar zijn geworden of volledig verdwenen.

Bij PUUR Huidinstituut beschikken we over verschillende pigment behandeltechnieken. Wanneer het pigment in de bovenste huidlagen zit maken de specialistes gebruik van chemische peelings of TCA peeling. Wanneer het pigment zich in de diepere huidlagen bevindt zal een Me-Line pigmentbehandeling of IPL en lasertherapie worden ingezet.

De huidspecialistes bekijken wat de beste en meest doeltreffende behandeling is voor uw probleem. Hier zal een persoonlijk behandelplan voor worden samengesteld en met u worden besproken.

Wat zijn de kosten van een behandeling tegen ouderdomsvlekken?

Het is noodzakelijk om eerst een uitgebreid adviesgesprek met de huidspecialist in te plannen. Zonder het pigment te hebben beoordeeld kunnen de specialistes geen prijs noemen. Afhankelijk van de te behandelen gebieden, diepte van het pigment en de in te zetten behandeltechniek zal een persoonlijk plan met kostenopgave worden gemaakt. Uw verwachtingen van het resultaat en de prijs van de behandeling zal uitgebreid met u worden besproken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om pigment te verwijderen?

Geheel afhankelijk van het type en de oorzaak van het pigment wordt het aantal behandelingen met u besproken. Met uitzondering van een plaatselijk pigmentvlekje zal een pigment traject altijd meerdere behandelingen nodig zijn. Wanneer u gevoelig bent voor pigmentvlekken zult u ook altijd bewust om moeten gaan met zonlicht en uw huid altijd moeten beschermen met een SPF, ook na de pigmentbehandelingen.

Gratis en vrijblijvend consult?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pigmentprobleem? De huidspecialistes van PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek of Oosterhout nodigen je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek om alle wensen en verwachtingen te bespreken. Tijdens dit gesprek krijgt u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult