De kliniek

Tandvleeslach

Lachen zonder tandvlees?

Een beetje tandvlees laten zien als u lacht kan best charmant zijn. Wellicht stoort u zich aan uw tandvleeslach, ook wel gummy smile genoemd, of schaam u zich zelfs zo dat u bijna niet meer durft te lachen.

Botox tegen een tandvleeslach

Een tandvleeslach is eenvoudig te behandelen met een Botuline toxine zoals Azzalure of Botox. Op deze manier bent u voor langere tijd van uw tandvleeslach verlost.

Wat is het resultaat van een Botox-behandeling tegen een tandvleeslach?

Het effect van de behandeling is na twee tot zes dagen zichtbaar, u zult dan van uw tandvleeslach af zijn omdat u door de Botuline toxine de bovenlip met minder kracht naar boven kunt trekken. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer drie tot zes maanden aan. Hierna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Wat kost een Botox-behandeling van een tandvleeslach?

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Behandeling tandvleeslachvanaf€ 95,-

*Dit is afhankelijk van de injectable die gebruikt wordt en de te gebruiken hoeveelheid.

Gratis consult?

Elke behandeling start met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze artsen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld aan uw tandvleeslach.

Hoe gaat een Botox-behandeling tegen een tandvleeslach?

De arts injecteert met een zeer dun naaldje de spier van de bovenlip met Azzalure of Botox. De injecties met Botox voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten. De huid kan na de Botox-prikjes wel wat rood worden en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan helpen.

Hoe verloopt de nazorg na een behandeling aan de tandvleeslach?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s van de behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Veelgestelde vragen

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang blijft Botox zichtbaar?

Botox en Azzalure blijven tot vijf maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Botox of Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Kan ik weer alles doen na een Botox-behandeling?

Na de behandeling heb je geen pijn en kan je je normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen een minuut of tien na de behandeling.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult