Schaamlipcorrectie kosten

De kosten van een schaamlipcorrectie zijn geheel afhankelijk van de behandeling die voor u geschikt is. Op deze pagina leest u hier meer over.

Tarieven van een schaamlipcorrectie behandeling

De prijs van een schaamlipcorrectie wordt vastgesteld tijdens uw gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarna u een offerte ontvangt van uw behandeling. Een overzicht van de tarieven vindt u in onderstaand overzicht.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed?

Een schaamlipcorrectie wordt maar in enkele gevallen vergoed door uw verzekering. Dit is het geval wanneer u last heeft van ernstige misvorming door bijvoorbeeld verminking, ziekte of een ongeval. Klachten zoals remmingen in het seksuele leven of fietsen vallen niet onder verminking. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw basisverzekering.

Soms kan de correctie vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering. Hiervoor is vaak wel de meest uitgebreide en duurste verzekering noodzakelijk. Dit kunt u controleren in de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Lees meer over vergoeding

Een gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over deze ingreep? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met één van onze plastisch chirurgen. Tijdens het consult staat de chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook heeft u alle tijd om al uw vragen te stellen. U kunt uw consult online inplannen of door te bellen naar 076-542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Online inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Gratis consult