Schaamlipcorrectie kosten

De kosten van een schaamlipcorrectie zijn geheel afhankelijk van de behandeling die voor jou geschikt is. Op deze pagina lees je hier meer over.

Schaamlipcorrectie kosten

De prijs van een schaamlipcorrectie of schaamlipverkleining wordt vastgesteld tijdens een gratis en vrijblijvend consult met de behandelend (vrouwelijk) plastisch chirurg. Tijdens dit consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarna je een offerte ontvangt van de behandeling. Een overzicht van de schaamlipcorrectie kosten vind je in onderstaand overzicht.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Schaamlipcorrectie
Lokale verdovingvanaf€1850,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-
Alles over schaamlipcorrecties

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed?

Schaamlipcorrectie kosten worden maar in enkele gevallen vergoed door de verzekering. Dit is het geval wanneer je last hebt van ernstige misvorming door bijvoorbeeld verminking, ziekte of een ongeval. Klachten zoals remmingen in het seksuele leven of fietsen vallen niet onder verminking. Je kunt contact opnemen met jouw verzekeraar voor meer informatie over de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Soms kan de correctie vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is vaak wel de meest uitgebreide en duurste verzekering noodzakelijk. Dit kun je controleren in de voorwaarden van de aanvullende verzekering.

Schaamlipcorrectie, schaamlipcorrectie kosten, schaamlipverkleining, labiacorrectie, labiaplastie, te grote schaamlippen

Meer over vergoedingen

FAQ’s schaamlipcorrectie

 

Meer FAQ video's

Schaamlipcorrectie reviews

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten. Wij begrijpen ook dat jij schaamlipcorrectie ervaringen van anderen wilt lezen of horen alvorens je besluit tot een ingreep. Je bent vast benieuwd hoe het herstel van een ingreep eruit ziet, of je zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een schaamlipcorrectie. Lees de verschillende ervaringen op onafhankelijke reviewsites zoals Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, schaamlipcorrectie kosten

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, schaamlipcorrectie kosten

Een gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wil je meer informatie over deze ingreep? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met één van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Tijdens het consult staat de plastisch chirurg stil bij jouw wensen en verwachtingen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook heb je alle tijd om al jouw vragen te stellen. Je kunt eenvoudig online een consult inplannen of je kunt bellen naar 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wat kost een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie kost €1850,-

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Wat is de ideale leeftijd voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Cosmetisch chirurgische correcties mogen in principe pas vanaf 18 jaar uitgevoerd en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden.

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt door een arts aanbevolen wanneer vrouwen problemen ondervinden aan hun schaamlippen als gevolg van te grote of niet-symmetrische schaamlippen. Klachten die hierbij horen zijn pijn tijdens sporten, fietsen of seks of een ongemakkelijk gevoel bij het dragen van kleding. Maar ook psychisch leiden en onzekerheid zijn redenen voor een vrouw om een behandeling te ondergaan. Aanbevolen wordt om een consultgesprek in te plannen met een plastisch chirurg of gespecialiseerd gynaecoloog om jouw situatie te bespreken en te bepalen of een schaamlipcorrectie een geschikte oplossing is.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult