e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Labiacorrectie vergoeding

Wij begrijpen dat je benieuwd kunt zijn of een labiacorrectie onder de vergoeding valt. U leest er meer over op deze pagina.

Richtlijnen voor een labiacorrectie vergoeding 2024

Volgens de richtlijnen van 2024 wordt een labiacorrectie slechts in enkele gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer u last heeft van ernstige misvorming door bijvoorbeeld verminking, ziekte of een ongeval zal uw labiacorrectie vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Indien u enkel klachten heeft zoals pijn bij fietsen of remmingen in het seksuele leven zal uw ingreep niet vergoed worden. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw verzekeraar.

Indien u een uitgebreide aanvullende verzekering heeft kan het voorkomen dat de behandeling (gedeeltelijk) onder een vergoeding valt. Dit kunt u controleren in de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Medische noodzaak labiacorrectie

Enkel bij een medische noodzaak zal een labiacorrectie vergoed worden door de zorgverzekeraar. Er wordt gesproken van een medische indicatie wanneer u last heeft van ernstige misvorming van de schaamlippen. Dit dient veroorzaakt te zijn door verminking, ziekte of een ongeval. Helaas is dit vrijwel nooit het geval. Wanneer u twijfelt of u hieraan voldoet, raden wij u altijd aan om even contact op te nemen met uw verzekeraar.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

FAQ’s labiacorrectie vergoeding

Bekijk meer FAQ video's

Vergoeding per zorgverzekeraar

De vergoeding voor uw labiacorrectie verschilt per zorgverzekeraar. Wij raden u aan de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw verzekeraar voor de eisen. Om in aanmerking te komen, dient een arts voorafgaand aan de correctie een verwijzing af te geven én moet de verzekeraar toestemming geven voor de ingreep.

Omdat de kans op vergoeding zo klein is, werken wij niet samen met zorgverzekeraars en moet u bij ons de behandeling altijd zelf betalen.

Labiacorrectie vergoeding CZ

De zorgverzekeraar CZ vergoedt de schaamlipcorrectie alleen als er sprake is van ernstige misvorming, veroorzaakt door verminking, ziekte of een ongeval.

Labiacorrectie vergoeding Zilveren kruis

Voor zorgverzekeraar Zilveren kruis geldt hetzelfde als voor CZ helaas. Alleen vergoeding mogelijk bij ernstige misvorming door verminking, ziekte of een ongeval.

Labiacorrectie vergoeding VGZ

Ook voor VGZ geldt hetzelfde als voor CZ en Zilveren kruis.

Labiacorrectie ervaringen

Wanneer u kiest voor een ingreep zoals een schaamlipcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

labiacorrectie vergoeding

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Gratis consult met de (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de labiacorrectie? U kunt bij ons een gratis en vrijblijvend consult inplannen met één van onze plastisch chirurgen. Mocht u met een vrouwelijke plastisch chirurg het consult willen, dan is dat dus mogelijk. Tijdens het consultgesprek vertellen zij u meer over de ingreep en heeft u de ruimte om al uw vragen te stellen. Na afloop ontvangt u een persoonlijk behandelplan. U kunt direct online uw afspraak inplannen of u kunt ons bellen via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult inplannen?
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult