De kliniek
Informatie

Hangende oogleden kunnen erg vervelend zijn. Door hangende oogleden kunt u last hebben van een vermoeide blik of hoofdpijn. Hoofdpijn ontstaat door het continu optrekken van de wenkbrauwen om de hangende oogleden te corrigeren. Een ander probleem kan zijn dat u ouder wordt geschat dan u zichzelf voelt.

Behandeling

Hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie

Wij begrijpen dat hangende oogleden erg vervelend kunnen zijn. Bij ABC Clinic kunnen we hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie biedt een mooi en natuurlijk resultaat om de hangende oogleden te verwijderen of verminderen. De correctie van hangende oogleden wordt ook vaak gecombineerd met een onderooglidcorrectie.

Prijs

Kosten ooglidcorrectie

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de ooglidcorrectie. Het is belangrijk dat de behandelend plastisch chirurg u gezien heeft. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

BehandelingLokale verdovingAlgehele verdoving
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bovenooglidcorrectie€ 995,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift€ 2.650,-
Onderooglidcorrectie€ 1.495,-
Boven- en onderooglidcorrectie€ 2.395,-
MACS-lift met bovenooglidcorrectie€ 5.000,-
Oorzaken

Oorzaken van hangende oogleden

Er zijn verschillende oorzaken van hangende oogleden. Het natuurlijk verouderingsproces is de voornaamste oorzaak van hangende oogleden. Door het verouderingsproces verliest de huid aan elasticiteit en onder invloed van de zwaartekracht gaat de huid hangen. Ook erfelijke factoren zijn van invloed op het ontstaan van hangende oogleden. Vaak zijn hangende oogleden niet te voorkomen, maar gelukkig wel eenvoudig te verwijderen.

Klachten

Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden

Hangende oogleden hoeven niet altijd te zorgen voor klachten. Sommige cliënten komen bij ons voor een behandeling met esthetische redenen. Echter zijn er veel cliënten die bij ons komen omdat ze klachten hebben door de hangende oogleden. Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

  • Zware oogleden
  • Een vermoeide uitstraling
  • Een boze blik
  • Hoofdpijn
  • Verminderd zicht

Hoofdpijn door hangende oogleden

Zoals hiervoor aangegeven is onder andere hoofdpijn door hangende oogleden een veelgehoorde klacht. Hoofdpijn ontstaat voornamelijk door het veelvuldig optrekken van de wenkbrauwen om de ogen goed open te houden. Door de wenkbrauwen vaak op te trekken, raken de spieren in het voorhoofd overbelast. Dit kan zorgen voor deze vervelende hoofdpijn.

Vermoeidheid door hangende oogleden

Een andere klacht kan vermoeidheid door hangende oogleden zijn. Dit hoeft niet te betekenen dat u zich continu moe voelt, maar kan zorgen voor een vermoeid gevoel in de ogen omdat de overtollige huid de ogen dicht wil drukken, terwijl u probeert om uw ogen open te houden.

Tips

Hangende oogleden tips

De nazorg na een behandeling aan hangende oogleden is erg belangrijk. Daarom geven wij na de ingreep een lijst mee met tips voor na de behandeling aan hangende oogleden. Wij raden aan om de nazorg goed op te volgen. Dit draagt bij aan een mooi herstel.

Het voorkomen van hangende oogleden is erg lastig omdat hangende oogleden vaak ontstaan door het verouderingsproces en erfelijke factoren.

Oefeningen

Oefeningen tegen hangende oogleden

Er zijn verschillende oefeningen te vinden om hangende oogleden te voorkomen. Er is echter nooit bewezen dat deze oefeningen helpen bij het voorkomen van dit probleem. Hangende oogleden ontstaan vaak door het natuurlijke verouderingsproces en erfelijke factoren.

Consult

Consultgesprek hangende oogleden

Iedere behandeling starten we met een vrijblijvend eerste consult met de behandelend plastisch chirurg. Onze plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, leggen uit wat de ingreep inhoudt en bespreken de verschillende mogelijkheden. Aansluitend krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wilt u meer weten over een ooglidcorrectie bij hangende oogleden? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvend consult of vul ons contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Vrijblijvend consult