Totaal
9.0
860 reviews

Hangende oogleden

Bijna iedereen krijgt ermee te maken naarmate we ouder worden: hangende oogleden. Lees hier alles over de oplossingen bij hangende oogleden.

Oorzaak hangende oogleden

De belangrijkste oorzaak voor het krijgen van hangende oogleden is het natuurlijk verouderingsproces. De huid verliest aan elasticiteit en onder invloed van de zwaartekracht gaat de huid hangen. Ook de spiertjes in uw bovenooglid kunnen slapper worden. Vaak komt dit door erfelijke factoren.

Helaas zijn hangende oogleden niet te voorkomen. Zalfjes, crèmes of andere wondermiddelen werken simpelweg niet omdat huidoverschot boven de ogen het probleem is. Dat krijg je niet weg met een dag- of nachtcrème.

Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen uw gezicht voor uw gevoel ontsieren. Maar erger nog, ze geven ook klachten. Veelgehoorde klachten zijn:

Hoofdpijn
Om de zware ogen open te houden, trekt u steeds uw voorhoofdsspier aan. De spieren die u aanspant om uw oogleden omhoog te trekken, kunnen zorgen voor hoofdpijn.

Een verminderd zicht
De huid van het oog hangt zover naar beneden dat loshangend vel een dode hoek veroorzaakt.

Vermoeidheid
Ook kunt u last krijgen van vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar en dat geeft u een vermoeid uiterlijk.

Make-up problemen
Als het te veel aan huid boven uw oog op uw wimperrand blijft hangen, is uw ooglid niet goed zichtbaar. Hierdoor verdwijnt ook oogschaduw uit het zicht. Dit geeft problemen bij het opbrengen van make-up.

Oplossingen bij hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie
De plastisch chirurg haalt de overtollige huid en eventueel vet- en spierweefsel boven uw ogen weg door middel van een kleine ingreep. Dit zorgt voor een langdurige oplossing voor uw probleem. De littekens die hierbij ontstaan zijn niet zichtbaar doordat ze in de natuurlijke plooien vallen.

Plexr behandeling
Bij deze techniek behandelt een arts of chirurg de huid boven de ogen met een straal geladen gasdeeltjes die ook wel plasma worden genoemd. Deze deeltjes zorgen ervoor dat de bovenste laag van de huid zal samentrekken, waardoor de huid ietsje strakker wordt en oogt. Deze behandeling werkt wanneer uw oogleden minimaal zijn gezakt. Bij ABC Clinic voeren wij de Plexr behandeling niet uit.

Dunne plakstrip aanbrengen op het ooglid
Een andere mogelijkheid is het plakken van een plakstrip bij uw ooglid. Deze blijft vaak één dag zitten. Dit kost veel tijd en moeite en biedt slechts een tijdelijke oplossing.

Wenkbrauwlift
Hangende oogleden kunnen ontstaan door laaghangende wenkbrauwen. Wanneer uw wenkbrauwen gezakt zijn, zullen uw oogleden automatisch ook gaan hangen. Een wenkbrauwlift biedt in dit geval een mooie oplossing voor uw probleem.

Hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie
Om hangende oogleden te corrigeren is een bovenooglidcorrectie ideaal. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de incisies gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt 30 tot 60 minuten en na zeven dagen komt u terug om de hechtingen te verwijderen. Na drie maanden komt u bij de plastisch chirurg terug voor de eindcontrole.

Wenkbrauwlift
Een wenkbrauwlift is een mooie oplossing als u last heeft van laaghangende wenkbrauwen. Er zijn verschillende chirurgische technieken om een wenkbrauwlift succesvol uit te voeren. De behandeling wordt bij ons alléén uitgevoerd door plastisch chirurgen. De meest geschikte techniek wordt met u besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg. Na de ingreep kunt u de kliniek alweer snel verlaten.

Hangende oogleden verwijderen voor en na

Een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift geven een mooi en natuurlijk resultaat. Hieronder ziet u enkele resultaten van mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift hebben ondergaan bij ons in de kliniek.

Grauwmans - bovenooglidcorrectie - voor
Voor
Grauwmans - bovenooglidcorrectie - na
Na
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Bovenooglidcorrectie kliniek Kitty voor
Voor
Bovenooglidcorrectie kliniek Kitty na
Na
Bekijk meer foto's

Kosten ooglidcorrectie

Natuurlijk vraagt u zich af wat de kosten zijn van een ooglidcorrectie. Om zekerheid te kunnen geven over de prijzen is een consult met één van onze plastisch chirurgen noodzakelijk.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles door de plastisch chirurg.

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Een consult inplannen?
Wat zijn de klachten die ik heb bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de ooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Gratis consult