De kliniek
Informatie

Een behandeling van de kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes aan de zijkant van het oog. Omdat ze ontstaan door het samenknijpen van het oog, iets wat u vaak doet als je lacht, worden het ook wel lachrimpels genoemd. Kraaienpootjes zijn een gevolg van een te actieve oogspier, maar ze worden ook veroorzaakt door roken en/of een teveel aan zon. Stoor u zich aan deze rimpeltjes? Met een Botuline toxine (Botox of Azzalure) en fillers zijn ze heel goed te behandelen.

Consult

Gratis consult voor een behandeling van kraaienpootjes?

Elke behandeling start met een gratis consult in Breda. In geval van een injectable-behandeling is dit consult erg belangrijk. Onze artsen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Uiteraard kunt u tijdens dit vrijblijvend consult alle vragen stellen die u op uw hart heeft. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld aan de kraaienpootjes.

Vrijblijvend een afspraak maken om van kraaienpootjes af te komen? Bel 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een behandeling van kraaienpootjes?

De behandeling van kraaienpootjes is eenvoudig en duurt hooguit tien minuten. Ten eerste worden er enkele ‘voor-foto’s’ gemaakt zodat het verschil tussen voor en na de behandeling straks goed te zien is. Vervolgens injecteert de arts de vloeistof onder de huid zodat de rimpels glad trekken. In overleg met de arts wordt u behandeld met Botox of Azzalure.

Direct na de behandeling kunt u uw bezigheden weer hervatten. De huid rond de ogen kan wel wat rood en gevoelig zijn en soms ontstaat een blauwe plek op de behandelde huid. Houd dus een camouflagestift bij de hand. Dit ongemak is binnen enkele uren weer verdwenen. In het geval van een blauwe plek; die kan twee tot zeven dagen aanhouden.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg van een behandeling aan kraaienpootjes?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Botox of Azzalure) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Risico's en complicaties

Wat zijn de risico’s van een behandeling aan de kraaienpootjes?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zichzelf laat behandelen door een ervaren arts.

Resultaat

Wat is het resultaat van een behandeling van kraaienpootjes?

Het effect van de Botox-behandeling van je kraaienpootjes is na twee tot zes dagen zichtbaar. De rimpeltjes langs uw ogen verdwijnen en u ziet er jaren jonger uit. Afhankelijk van het gekozen product houdt het resultaat drie tot zes maanden aan.

Prijzen

Hoeveel kost een behandeling van kraaienpootjes?

Behandeling Prijs
Consult€ 0,-
Behandeling kraaienpootjes
Botox of Azzalure€ 149,-
Met wenkbrauwliftvanaf€ 195,-
Met fronsrimpelvanaf€ 298,-
Met voorhoofdsrimpelsvanaf€ 298,-
Met voorhoofdsrimpels en fronsrimpelvanaf€ 447,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Gratis consult