e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Radiesse

Radiesse is één van de bekendste en veiligste rimpelvullers. Het is een gel op basis van lichaamseigen weefsel en kent een bijzondere werking.

Wat is Radiesse?

Nadat de gel is geïnjecteerd, wordt deze binnen enkele maanden door het lichaam opgenomen. Ondertussen stimuleren de microdeeltjes (kleine bolletjes) in de gel de aanmaak van lichaamseigen collageen. Na ongeveer drie maanden is de plek van de gel overgenomen door eigen collageen.

Rondom de bolletjes ontstaat collageen type twee en de bolletjes worden langzaamaan opgegeten. Radiesse werkt dus met het lichaam samen! Het resultaat van de behandeling ziet er dan ook heel natuurlijk uit en houdt lang aan. Het wordt vooral gebruikt voor het verminderen van rimpels in het gezicht, het opvullen van wangen en jukbeenderen en het behandelen van de handen. Daarnaast is het ideaal voor de liquid facelift. Radiesse kan niet gebruikt worden in de lippen.

Varianten Radiesse qua hoeveelheid milliliter:

Een zeer goed alternatief voor Radiesse is Sculptra wat volumeverlies tegengaat en rimpels vermindert.

Hoe gaat een behandeling met Radiesse?

Met behulp van een hele dunne naald injecteert de cosmetisch arts de vloeistof onder de huid. Omdat Radiesse vooraf wordt gemixt met een verdovingsvloeistof zult u hiervan nauwelijks hinder ondervinden. De behandeling is eenvoudig en zal, afhankelijk van het te behandelen gebied, een half uur tot een uur duren.

Na afloop van de behandeling kan de huid wat lichte zwellingen vertonen. Dit neemt geleidelijk af en is na een tot twee dagen verdwenen.

Hoe verloopt de nazorg?

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste. Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Wat zijn de risico’s bij een behandeling met Radiesse?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zich door een goede en ervaren arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Welk resultaat heeft Radiesse?

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De huid is gladder geworden en het volume is toegenomen. Na twee tot drie maanden vindt een nacontrole plaats. Dit om de aanmaak van het lichaamseigen collageen te controleren. Na ongeveer twaalf maanden zal het lichaam de ingespoten vloeistof zelf weer afbreken. Aansluitend kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. De meeste cliënten van ABC Clinic komen jaarlijks naar de kliniek voor een nabehandeling en houden zo hun gewenste resultaat bij.

Wat kost een behandeling met Radiesse?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Radiessevanaf€ 495,-
Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Gratis consult bij ABC Clinic?

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de behandelmogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Daarvoor moet de cosmetisch arts u gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of klik hier voor een consultafspraak met één van onze cosmetisch artsen.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van fillers aan?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Lipfillers blijven vaak wat korter zitten omdat je de lippen veel gebruikt. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. Sculptra blijft ongeveer twee jaar zichtbaar. Daarna kunnen behandelingen gewoon herhaald worden.

Kunnen wallen behandeld worden met fillers?

In sommige gevallen kunnen wallen met fillers behandeld worden. Tijdens een gratis consult wordt dit bekeken door de cosmetisch arts.

Is Radiesse blijvend?

Nee, Radiesse is een tijdelijke filler die voor een langdurig resultaat kan zorgen, ongeveer 12 tot 18 maanden. De gel van de Radiesse lost op na twee tot drie maanden. De plek van de gel wordt na twee tot drie maanden vervangen door eigen collageen. Een alternatief voor Radiesse is Sculptra. Ook Sculptra zorgt voor collageenaanmaak, alleen is het resultaat van Sculptra vaker beter te voorspellen.

Welke verschillende soorten fillers zijn er?

Er zijn vier soorten fillers. Hieronder kan je meer lezen over de vier soorten fillers.

 • Permanente fillers
  Deze kunnen niet door het lichaam worden afgebroken. In Nederland zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden, omdat ze te veel risico’s met zich meebrengen.
 • Niet-permanente fillers met hyaluronzuur
  Dit zijn fillers met hyaluronzuur. Deze fillers worden door het lichaam afgebroken en zijn dus ook maar voor een bepaalde periode zichtbaar. Wanneer de filler is uitgewerkt, kan je de behandeling probleemloos herhalen. Wij gebruiken de hyaluronzuur fillers zoals Restylane en Aliaxin.
 • Collageen-aanmakende fillers
  Deze fillers zorgen voor volume in bijvoorbeeld je gezicht en stimuleren de aanmaak van eigen collageen. Door de verhoogde collageen-aanmaak blijft de filler langer zitten; gemiddeld blijft de filler twaalf tot 24 maanden zichtbaar. Voorbeelden zijn Radiesse en Sculptra.
 • Fillers van lichaamseigen materiaal.
  Deze fillers worden ook wel ‘Plaatjes Rijk Plasma (PRP)’ genoemd. De behandeling is een PRP Facelift, het wordt ook wel de ‘vampire facelift’ genoemd. Je kunt met deze filler meer eigen collageen aanmaken. Je huid krijgt hierdoor zijn stevigheid weer terug. En dit zorgt er weer voor dat je huid jonger lijkt. Wij maken geen gebruik van deze techniek, omdat onze artsen de voorkeur geven aan de tijdelijke of collageenstimulerende fillers.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Beter gezegd, het is een huideigen stof. Het komt van nature in het lichaam voor, onder andere in de huid en is verantwoordelijk voor het vasthouden van water. Het trekt vocht aan, hydrateert, geeft veerkracht, volume en soepelheid. Dit is de gouden standaard op het gebied van rimpelvullers wereldwijd. Het is een veilig middel om de tekenen van veroudering aan te pakken, mits goed getest.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online