De kliniek

Bovenooglidcorrectie

Wilt u weer fris uit uw ogen kijken?

Krijgt u vaak te horen dat u er moe uitziet, terwijl u helemaal niet moe bent? Hangende oogleden kunnen de oorzaak zijn. Een bovenooglidcorrectie is dan een mooie oplossing!

Bovenooglidcorrectie als specialisme

Bij ABC Clinic werken drie gespecialiseerde plastisch chirurgen die zich volledig bezighouden met bovenooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren en gediplomeerde OK-assistentes. Wij behoren in Nederland en België tot de meest ervaren klinieken voor bovenooglidcorrecties, uitgevoerd door plastisch chirurgen.

Weg met die hangende oogleden

Krijgt u vaak te horen dat u er moe uitziet of nors kijkt, terwijl u dat zelf niet zo ervaart? Kijk eens in de spiegel, het zou namelijk kunnen dat hangende oogleden de oorzaak zijn. Deze geven u namelijk een vermoeide en bozige uitstraling. Een bovenooglidcorrectie is dé oplossing, want deze zorgt voor een frisse en open uitstraling.

Bovenooglidcorrectie tegen hangende oogleden

Een bovenooglidcorrectie biedt een mooie en natuurlijke oplossing bij hangende oogleden. Van de ooglidcorrecties die wij uitvoeren, komt deze het vaakst voor. Vanaf het 35e levensjaar kunnen de klachten van hangende oogleden al beginnen. Denk aan hoofdpijn en een vermoeide blik. Deze ingreep wordt gezien als een van de meest dankbare ingrepen van de plastische chirurgie en is eventueel goed te combineren met een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift.

Bovenooglidcorrectie voor en na

Onder aan deze pagina vindt u de voor- en na foto’s van een bovenooglidcorrectie. De ingreep zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten. Voor de ingreep en tijdens de nacontrole maken we ook van ú foto’s zodat u met eigen ogen het verschil ziet.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Bovenooglidcorrectie voor
Resultaat na drie maanden
Bovenooglidcorrectie na
Jan ooglidcorrectie voor
Bovenooglidcorrectie voor
Ooglidcorrectie man resultaat
Bovenooglidcorrectie voor
Bekijk meer resultaten

Bovenooglidcorrectie kosten

De chirurgen van ABC Clinic krijgen van mensen vaak de vraag: “Wat kost een bovenooglidcorrectie?” Om zekerheid te geven over een prijs, is een consult met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens dit gesprek bespreekt de chirurg uw wensen en verwachtingen, analyseert hij de oorzaak van het probleem en bekijkt of deze behandeling de beste oplossing biedt. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076-5423154 of plan direct een afspraak in.

Vergoeding voor een bovenooglidcorrectie

Vergoedt de verzekeraar bovenooglidcorrecties? Er zijn zorgverzekeraars die een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk)  vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. U dient aan de volgende eisen te voldoen:

  • Uw bovenooglid bedekt 1/3 van de pupil;
  • U ervaart een beperking van het zijwaartse gezichtsveld;
  • U heeft te kampen met aantoonbare onbehandelbare smetten in de huidplooi van het bovenooglid.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Controleer dus altijd zelf of uw verzekeraar de behandeling vergoedt.

Bekijk onze prijzen

Hangende oogleden verwijderen

Als u last heeft van hangende oogleden dan heeft u na een bovenooglidcorrectie weer een stralende oogopslag. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt een half uur tot een uur. Na uw bovenooglidcorrectie komt u na drie maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole.

Het herstel na een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie herstelt over het algemeen snel, voornamelijk wanneer u het nazorgadvies goed opvolgt. Wel kunt u last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Deze verdwijnen na een paar dagen tot een week. Al na een week mogen de hechtingen eruit en is het eerste resultaat van de ingreep zichtbaar. Vanaf de eerste week kunt u weer gewoon aan het werk. Houd er wel rekening mee dat u vier weken niet te zwaar mag tillen. Licht huishoudelijk werk is geen probleem. Na het herstel van een bovenooglidcorrectie merkt u snel dat de hoofdpijn, de vermoeide blik en de bozige uitstraling verdwenen zijn.

Lees meer over het herstel

Bovenooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt voor een bovenooglidcorrectie is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die u voor zijn gegaan. ABC Clinic heeft op verschillende beoordelingswebsites goede beoordelingen ontvangen van cliënten waarbij de chirurgen een bovenooglidcorrectie hebben uitgevoerd.

Bekijk meer ervaringen

Bovenooglidcorrectie complicaties

Bij een bovenooglidcorrectie komen erg weinig complicaties voor. Toch willen we u meegeven dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt. Denk aan een infectie of een nabloeding na een ooglidcorrectie. Het kán voorkomen, maar we zien het zelden.

Lees meer over complicaties
Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Een bovenooglidcorrectie is medisch noodzakelijk wanneer je verlamde of verslapte bovenoogleden hebt:

  • door een afwijking waarmee je bent geboren;
  • door een chronische ziekte waarmee je bent geboren;
  • waardoor je last hebt van een ernstige gezichtsveldbeperking. Hierbij hangt de onderrand van het bovenooglid, bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil.

Wanneer hier sprake van is dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Let op: ABC Clinic levert geen verzekerde zorg.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de ooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Vrijblijvend consult