De kliniek

Couperose

Wil je van je couperose af?

Gesprongen adertjes in het gezicht zijn ontsierend en zorgen voor vervelende roodheid. Dit verschijnsel heet couperose.

Prijzen

Wat kost een laserbehandeling tegen couperose?

De kosten per behandeling zijn vanaf prijzen. De kosten hangen af van de grootte en de plek die behandeld wordt.

Behandeling Prijs per behandeling
Couperosevanaf€ 50,-

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de behandeling tegen couperose. Daarvoor moet de huidtherapeut je dus gezien hebben. Het consult is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 076 – 542 31 54 of klik hier.

Informatie

Laserbehandeling bij couperose

Couperose is erfelijk bepaald en treedt vaak spontaan op vanaf ongeveer je dertigste. Wat de oorzaak ervan is, is niet bekend, maar het komt vaker voor bij mensen met een licht huidtype. Het is een volkomen onschuldige aandoening, maar ziet er niet mooi uit. Wil je iets aan die rode vlekjes door verwijde bloedvaatjes in je gezicht laten doen? Met behulp van laser kan couperose op een effectieve manier worden behandeld.

Consult

Gratis consult voor een laserbehandeling tegen couperose?

Elke huidbehandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar je persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling tegen couperose in zijn werk gaat.

Natuurlijk krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen. Voor de behandeling moet worden onderzocht of een laserbehandeling wel geschikt is voor jou. Te diep liggende bloedvaatjes of te lichte vaatjes kunnen we helaas niet met de laser behandelen.

We bieden naast een laserbehandeling ook camouflagetherapie door een huidtherapeut aan om de couperose te verbergen.

Wil je vrijblijvend een afspraak maken voor een couperose-behandeling? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

De behandeling

Hoe gaat een laserbehandeling bij couperose?

De laserstralen zorgen ervoor dat de bloedvaatjes samentrekken en na een tijdje niet meer zichtbaar zijn. Om een optimaal resultaat te bereiken heb je, afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes en de locatie op je lichaam, gemiddeld twee tot tien behandelingen nodig met een pauze van vier tot acht weken.

Omdat couperose vaak erfelijk bepaald is, kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Dit is uiteraard per persoon verschillend en de behandeling kan worden herhaald om het resultaat mooi te houden. Bijvoorbeeld een tot twee keer per jaar.

De huidtherapeuten van ABC Clinic hechten groot belang aan het verantwoord werken met lasers en werken volgens een vast protocol. Onze huidtherapeuten hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn BIG-geregistreerd*.

*In het BIG register staan alle zorgverleners die volgens de wet een beschermde titel mogen dragen. Dit register is gebaseerd op de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (wet BIG) en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door zorgverleners.

Nazorg en herstel

Hoe gaat de nazorg van een laserbehandeling tegen couperose?

Na iedere laserbehandeling is het belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. Wij raden hierbij aan om voldoende kleding te dragen en gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Mocht je dit niet doen, dan bestaat de mogelijkheid dat er pigmentvlekken ontstaan. Ook raden we aan de huid voorzichtig te wassen de eerste dagen na de behandeling, niet te warm en zonder het gebruik van agressieve middelen, zoals alcohol en scrub.

Risico's en complicaties

Zitten er risico’s aan een laserbehandeling tegen couperose?

Normaal gesproken zullen er geen wondjes of blaren ontstaan na de laserbehandeling, indien dit wel het geval is raden wij altijd aan contact op te nemen met de huidtherapeut.

Na de behandeling mag er gewoon de dagelijkse huidverzorging worden gebruikt. Mocht er onverhoopt blaarvorming optreden, wees dan extra voorzichtig met het wassen en neem direct contact op met de huidtherapeut, indien dit probleem zich in het weekend voordoet, gebruik dan wat sterilon op die locaties en gebruik geen make-up.

Wanneer er roodheid en oedeem optreed, zal dit  binnen zeven dagen geheel verdwijnen. In sommige gevallen kunnen er blauw/zwarte plekken ontstaan, die zijn binnen veertien dagen volledig weggetrokken. Na de behandeling is het verstandig om 48 uur te wachten met sporten, bij zeer intensief sporten wordt aangeraden drie tot vier dagen te wachten.

Gebruik altijd een goede kwaliteit zonbescherming met minimaal SPF30, ook als de zon niet schijnt. Bij zonnig weer raden we aan om meerdere malen per dag zonbescherming te gebruiken.

Door het advies met betrekking tot zonbescherming te negeren, bestaat de kans op hyper- of hypopigmentatie. Normaal gesproken zal dit verschijnsel na zes tot twaalf maanden weer vervagen.

Resultaat

Wat is het resultaat van een laserbehandeling tegen couperose?

Het resultaat van de couperose-behandeling met laser is al snel zichtbaar. De ontsierende adertjes zijn verdwenen en je huid ziet er egaler en stralender uit.

Prijzen

Wat kost een laserbehandeling tegen couperose?

De kosten per behandeling zijn vanaf prijzen. De kosten hangen af van de grootte en de plek die behandeld wordt.

Behandeling Prijs per behandeling
Couperosevanaf€ 50,-

Een consult is noodzakelijk om je zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de behandeling tegen couperose. Daarvoor moet de huidtherapeut je dus gezien hebben. Het consult is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 076 – 542 31 54 of klik hier.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een couperose-behandeling?

Wij adviseren gemiddeld twee tot tien behandelingen met tussenpozen van vier tot acht weken voor optimaal resultaat. Hoe vaak je langs moet komen voor de behandeling verschilt per persoon. Na de behandeling adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden.

Hoe lang houdt het resultaat van de couperose-behandeling aan?

Hoe lang het resultaat van de behandeling behouden wordt is afhankelijk van de aanleg. De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe vaatjes ontstaan. Om optimaal resultaat van de behandeling te behouden adviseren wij om een keer per jaar of een keer per twee jaar langs te komen voor de behandeling.

Hoe ziet mijn huid er na de couperose-behandeling uit?

Na de behandeling kan je tijdelijk last hebben van extra roodheid, korstjes of velletjes. Wij raden je aan hier van af te blijven. Na enkele uren is dit weer weggetrokken. Indien er blauwverkleuring is opgetreden, wat in sommige gevallen kan voorkomen en wat bij behandeling van enkele aandoeningen ook gewenst is, zal de blauwverkleuring binnen twee tot drie weken volledig zijn weggetrokken.

Mag ik na de couperose-behandeling de zon in?

Na een couperose-behandeling mag je de zon in. Wel raden we aan een goede zonbescherming te gebruiken wanneer je de zon in gaat. Een zonnecrème met minimaal factor 30 is aan te raden. Wanneer je na de behandeling te snel de huid blootstelt aan de zon, bestaat de kans dat er pigmentvlekken ontstaan.

Wordt de couperose behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een couperose-behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat dit een cosmetische behandeling betreft.

Hiernaast staan de meest gestelde vragen. Heb je het antwoord op je vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in.

Gratis consult