Totaal
9.0
860 reviews

Bovenooglidcorrectie vergoeding

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed? Wij vertellen u graag meer over de eisen die zorgverzekeringen stellen aan een eventuele vergoeding bij een bovenooglidcorrectie.

Richtlijnen verzekering 2022

Volgens de richtlijnen van 2022 wordt een bovenooglidcorrectie alléén vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze kans hierop is zeer klein. Wanneer u recht heeft op een vergoeding, dan vergoedt de zorgverzekeraar zowel het consult bij de plastisch chirurg alsook de bovenooglidcorrectie en de nacontroles die hierop volgen.

Let er wel op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons dus nooit vergoed.

Een medische indicatie voor een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt vergoed wanneer er sprake is van een medische indicatie. Deze wordt aan u verstrekt wanneer u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  1. Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit betekent dat de onderrand van het bovenste ooglid bij ontspannen, recht vooruitkijkend minimaal 1 millimeter boven het centrum van de pupil hangt.
  2. Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte wordt meegedragen.

Of u een medische indicatie krijgt, wordt vastgesteld door een oogarts in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. Wanneer u denkt aan één van de eisen te voldoen, kunt u een afspraak maken met de huisarts. Deze zal u doorverwijzen naar het ziekenhuis of naar een kliniek. Wanneer uw huisarts een verzoek tot behandeling indient bij de verzekeraar, beslist een medisch adviseur van de verzekeraar of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De medische indicatie bepaalt of de zorgverzekering uw bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering vergoedt. Wanneer u niet aan de medische indicatie voldoet, zult u de behandeling zelf dienen te betalen. Dit wordt duidelijk na een bezoek aan de huisarts.

Bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de ooglidcorrectie (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Ook in dit geval dient u aan verschillende eisen te voldoen. Bij een verzekering vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.
Wanneer u aan een van de volgende eisen voldoet, is er sprake van noodzaak en kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering:

  1. Er is een beperking van het zijwaartse gezichtsveld door het uitgesproken hangen van het bovenooglid of de omliggende huidplooi.
  2. Er is sprake van aantoonbaar onbehandelbaar smetten in de huidplooi van het bovenooglid.
  3. De pupil wordt voor ten minste een derde deel bedekt door het bovenooglid of de overhangende huidplooi.

Vergoeding per zorgverzekeraar

Of uw verzekeraar de behandeling vergoedt, is (voornamelijk vanuit de aanvullende verzekering) bij iedere verzekeraar verschillend. Wij raden u aan om de polisvoorwaarden te raadplegen of contact te zoeken met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden. De zorgverzekeraar moet u nadrukkelijk toestemming geven voor de ingreep. Wanneer u deze toestemming niet heeft, bestaat er ook geen recht op vergoeding.

Bent u benieuwd naar de prijs van een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan onze pagina met het prijzenoverzicht.

Bekijk onze prijzen

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen
Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Een bovenooglidcorrectie is medisch noodzakelijk wanneer je verlamde of verslapte bovenoogleden hebt:

Door een afwijking waarmee je bent geboren, door een chronische ziekte waarmee je bent geboren waardoor je last hebt van een ernstige gezichtsveldbeperking. Hierbij hangt de onderrand van het bovenooglid, bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil.

Wanneer hier sprake van is dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Let op: ABC Clinic levert geen verzekerde zorg.

Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

De kosten van een bovenooglidcorrectie komen neer op: € 995,-. De kosten zijn voor het consultgesprek, de behandeling en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-
Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Gratis consult