e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Liposuctie

Wat is de beste kliniek voor een liposuctie of liposculptuur?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren specialisten wanneer je een liposuctie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend arts of plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Controleer ook of er reviews zijn en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Krijg ik een lipofilling van de billen vergoed?

Nee, een lipofilling van de billen wordt niet vergoed. De reden hiervoor is dat de zorgverzekeraars het echt zien als een cosmetische behandeling. Cosmetische behandelingen worden nooit vergoed. Daarnaast werkt ABC Clinic niet samen met verzekeraars.

Is het drukpak na een liposuctie of lipofilling zichtbaar onder mijn kleding?

Nee, het drukpak is niet zichtbaar onder je kleren. Dit pak is zwart van kleur en is vergelijkbaar met een soort panty.

Waar moet ik rekening mee houden na liposuctie of lipofilling?

Uit de wondjes kan je nog 24 uur na de behandeling roze/roodkleurig vocht verliezen, afhankelijk of er hechtingen zijn geplaatst. Het behandelde gebied zal stijf en hard aanvoelen dit kan wel tot drie maanden aanhouden. Dit is normaal. Om dit te verbeteren kan er manuele lymfedrainage worden uitgevoerd.

Hoe lang moet ik de drukkleding dragen na de liposuctie of lipofilling?

Het drukpak draag je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en kan je deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.

Hoe lang moet ik het drukpak dragen na de liposuctie of lipofilling?

Het drukpak draag je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en je kan deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.

Wat zijn de risico's bij een lipofilling van de billen?

Risico’s komen bij een lipofilling van de billen bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.

Hoeveel volumetoename kan ik verwachten na een lipofilling-behandeling?

Bij een lipofilling-behandeling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet, wat ervoor zorgt dat de volumetoename een grens heeft. Een lipofilling-behandeling is dus niet geschikt als je een grote toename in volume wilt. De volumetoename is afhankelijk van de hoeveelheid lichaamseigen vet dat geschikt is om te transporteren. Daarnaast kan het volume nog afnemen, waardoor eventueel een tweede behandeling noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. Een arts of chirurg kan je hier tijdens een consult meer over vertellen.

Waarom kiezen mensen voor een lipofilling-behandeling in plaats van implantaten?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een lipofilling-behandeling. Een van de belangrijkste redenen is dat bij een lipofilling-behandeling dubbel voordeel wordt behaald: er wordt vet verwijderd bij een deel van het lichaam waar dit ongewenst is, vervolgens wordt dit ongewenste vet gebruikt om een deel van het lichaam op te vullen en juist mooier te maken. Daarnaast vinden sommigen het niet prettig om ander materiaal dan lichaamseigen materiaal in het lichaam te hebben.

Zijn er littekens zichtbaar na de lipofilling-behandeling?

De littekens na een lipofilling-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een lipofilling?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.  

Wordt een lipofilling-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een lipofilling-behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie of liposculptuur van de onderkin zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je last hebben van bloeduitstortingen. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Zijn er littekens zichtbaar na de liposuctie of liposculptuur van de onderkin?

De littekens na een liposuctie-behandeling van de onderkin zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine incisies te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg of cosmetisch arts er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een liposuctie van de onderkin?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle liposuctie-behandeling van de onderkin.

Kom ik in aanmerking voor een liposuctie van de onderkin?

Mensen waarbij de gezichtscontouren door de onderkin wordt verstoord komen in aanmerking voor een liposuctie-behandeling van de onderkin. Een liposuctie van de onderkin zorgt voor een mooiere gezichtsvorm en een slankere uitstraling.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie van de onderkin?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. In de eerste week na de liposuctie mag je geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Meestal kan je een week na de operatie weer aan het werk.

Hoeveel gebieden kunnen jullie behandelen met liposuctie?

Het aantal gebieden wat er behandeld kan worden bij een liposuctie verschilt per persoon. Dit wordt tijdens een consult besproken, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Meestal worden er twee tot vier zones behandeld tijdens een liposuctie. De meest uitgevoerde ingreep bij de vrouw is de liposuctie van de buik, maag en buitenkant benen. De onderkin en lovehandles zijn erg populair bij de man. De onderkin is tevens zeer populair bij vrouwen.

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Hoe lang mag ik niet zonnen of zwemmen na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling mag je zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Zwemmen raden we af omdat de wondjes hierdoor week kunnen worden.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat. Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan; Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep; Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst; Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt; Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten; Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte; Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen; Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.

Wie komt er voor een liposuctie in aanmerking?

Een liposuctie-behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van ongewenste plaatselijke vetophopingen op het lichaam. Plaatselijke vetophopingen kunnen onder andere voorkomen bij de buik, benen, onderkin en rug. Wij behandelen niet wanneer je een BMI hebt hoger dan 35.

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug. Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Zijn er littekens zichtbaar na een liposuctie of liposculptuur?

De littekens na een liposuctie-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine sneetjes te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een liposuctie?

De kans dat de hieronder genoemde risico's en complicaties zich voordoen is minimaal. Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er een nabloeding, infectie of allergische reactie optreden. Daarnaast kunnen er restzwellingen of verhardingen achterblijven die niet of pas na enkele maanden wegtrekken. Ook kan de  huid tijdelijk gevoelloos zijn en kunnen onderhuidse zenuwen, bloedvaten of organen tijdens de behandeling worden beschadigd.

Wordt een liposuctie-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij. LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling altijd zelf te betalen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online