Totaal
8.9
1176 reviews

Filler behandeling

Fillers worden gebruikt om volumeverlies te herstellen, rimpels op te vullen de lippen voller te maken of de handen te verjongen. Hoe een filler-behandeling eruit ziet, vertellen we u op deze pagina.

Wat zijn fillers?

ABC Clinic maakt vooral gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in onze huid en draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen, volumeverlies in het gezicht te herstellen of het volume van de lippen aan te passen. Nadat de fillers zijn geïnjecteerd, zullen ze langzaamaan weer  afbreken en verdwijnt het effect van de fillers. De behandeling kan veilig herhaald worden. Naast hyaluronzuurfillers maken wij ook gebruik van Sculptra of draadliften.

Veelvoorkomende gebieden van een filler behandeling

Er zijn verschillende regio’s in het gezicht waar fillers vaak worden gebruikt. Denk hierbij aan de neus-lippenplooi, hamsterwangen, de wallen, rokerslijntjes, marionetlijnen, de fronsrimpel en de lippen. Echter, ook kaaklijn, jukbeenderen, handen of decolleté kunnen behandeld worden.

Fillers bij wallen
Met wallen onder de ogen wordt ook wel eens de traangoot of tear trough bedoeld. Deze ontstaat door volumeverlies onder de ogen en kan zorgen voor een vermoeid uiterlijk. Door dit volumeverlies op te vullen, krijgt u uw frisse uitstraling weer terug.

Rokerslijntjes
Rokerslijntjes ontstaan door het tuiten van de mond, volumeverlies of (zoals de naam al zegt) door te roken. Dit zijn de rimpeltjes de ontstaan op de bovenlip en kunnen zorgen voor een strenge uitstraling. Door deze op te vullen, bent u langdurig van deze rimpels af.

Marionetlijnen of mondhoeken
De marionetlijnen zijn de lijnen die van de mondhoeken naar beneden lopen. Ze kunnen zorgen voor een vermoeide of verdrietige uitstraling. Met fillers kunnen we de marionetlijnen eenvoudig opvullen, zodat u uw frisse uitstraling weer terugkrijgt.

Fronsrimpels
Een fronsrimpel kan zorgen voor een boze blik, terwijl u helemaal niet boos bent. Een lichte fronsrimpel is eenvoudig te verhelpen door middel van een Botox behandeling. Wanneer u last heeft van een diepe fronsrimpel, kan het noodzakelijk zijn de Botox-behandeling aan te vullen met fillers. Een filler-behandeling van de fronsrimpel zorgt voor een natuurlijk en langdurig resultaat. Uw boze blik is verdwenen!

Lippen
Sommige cliënten hebben volume in de lippen verloren of niet het volume dat ze zouden willen hebben. Met fillers kunnen onze artsen de lippen opvullen met een mooi en natuurlijk resultaat.

Prijzen filler-behandeling

De prijzen van een filler-behandeling zijn geheel afhankelijk van de wensen die u heeft en de mogelijkheden. Dit hangt af van de hoeveelheid filler die gebruikt wordt voor het gewenste resultaat. Een consult is noodzakelijk om de prijs vast te stellen. Dit consult is gratis.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Restylane
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-
1,5 ml€650,-
Elke volgende ml€400,-
Sculptra
1 ampul€650,-
2 ampullen€1150,-
Bekijk de prijzen
Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Filler behandeling en nazorg

Na het maken van een afspraak, volgt ABC Clinic een standaardprocedure voordat u eventueel behandeld wordt. Dit bestaat uit het maken van uw afspraak, het gratis consult en de eventuele  behandeling. Onderstaand geven we u een beeld van het verloop.

Een afspraak maken bij ABC Clinic

Vooraf aan de behandeling maakt u een afspraak bij een van onze cosmetisch artsen. Dit kunt u doen door online in te plannen via onze website, te bellen naar het secretariaat via 076 – 542 31 54 of door ons contactformulier in te vullen. Na het maken van de afspraak ontvangt u van ons een bevestiging met een vragenlijst die u invult voor uw consultgesprek. Twee dagen voor de behandeling ontvangt u nog een herinnering van uw afspraak. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dan vragen we u dit 24 uur vooraf kenbaar te maken bij ons secretariaat.

Consultafspraak

Tijdens het consul heeft u alle tijd om uw vragen te stellen en uw wensen kenbaar te maken. Samen met u kijkt de cosmetisch arts wat de mogelijkheden zijn en maakt hij of zij een persoonlijk behandelplan. Indien er tijd is om de behandeling op dat moment plaats te laten vinden, dan is dit een mogelijkheid.

De filler-behandeling

Een filler-behandeling start altijd met het maken van foto’s, zodat u goed kunt zien wat het resultaat van de behandeling is. De arts kijkt voordat hij begint met injecteren goed naar het gezicht om de juiste verhoudingen te behouden en een natuurlijk resultaat te garanderen. Een behandeling met fillers vindt altijd plaats met Restylane, een hyaluronzuur, of Sculptra, een collageenstimulator. De arts injecteert de vloeistof voorzichtig onder de huid met behulp van een dunne naald. Het resultaat van een Restylane filler-behandeling is direct zichtbaar. Voor Sculptra heeft u geduld nodig. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden weer hervatten. Wel kunt u last hebben van lichte zwelling of blauwe plekken.

Herstel en nazorg bij fillers

Na het de behandeling kunt u nog wat last hebben van zwelling. De zwelling kan tot twee dagen aanhouden. Zwelling kan voorkomen worden door direct na de behandeling te koelen met een kompres. Daarnaast raden wij aan om contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en wordt het resultaat het mooiste.

Verstandig is om de eerste 6 uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen omdat door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaaan. De eerste 2 weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Filler ervaringen

Wij begrijpen dat het belangrijk is om voor uw behandeling ervaringen van anderen te lezen. Al veel cliënten zijn u voorgegaan voor een filler-behandeling. Veel van deze cliënten hebben hun ervaring gedeeld via onze website en via review sites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Bekijk meer ervaringen

Voor en na foto’s

Om u een goed beeld te geven van het resultaat van de behandeling vindt u hier enkele voor- en na foto’s van filler-behandelingen.

Wallen onder de ogen verwijderen met injectables
Voor
Wallen onder de ogen verwijderen met injectables
Na
Janka lippen opvullen voor
Voor
Janka lippen opvullen na
Na
Traandal of traangoot voor injectables - fillers Vanessa
Voor
Traandal of traangoot na injectables - fillers Vanessa
Na
Neus-lippenplooi voor - fillers
Voor
Neus-lippenplooi na
Na
Fillers voor, injectables voor
Voor
Fillers na, injectables na
Na
Fillers wangen voor man Radiesse
Voor
Fillers wangen na man Radiesse
Na
3. Sculptra man voor
Voor
3. Sculptra man na
Na
Bekijk meer foto's

Risico’s van een filler-behandeling

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zich door een goede cosmetisch arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen weer weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling. De hand van de arts en het gebruikte product is hierbij van groot belang.

Een gratis consult met een specialist van ABC Clinic

Wij hechten veel waarde aan uw consultgesprek voor de behandeling. Onze artsen beantwoorden tijdens dit gesprek al uw vragen en kijken naar de mogelijkheden en stellen een persoonlijk behandelplan op. Daarnaast krijgt u uitleg over hoe een behandeling in zijn werk gaat. Een afspraak inplannen kan online via onze website, door te bellen naar 076 – 542 31 54 of door ons contactformulier in te vullen.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen over fillers

Hoe lang houdt de werking van jullie fillers aan?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. Sculptra blijft ongeveer twee jaar zichtbaar. Daarna kunnen behandelingen gewoon herhaald worden.

Mag ik met fillers behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de fillers?

Voor de fillers werken wij enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dit zijn niet-permanente fillers, zoals Restylane. Deze hebben in Amerika een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met de veiligste vulmiddelen behandeld wordt.

Welke verschillende soorten fillers zijn er?

Er zijn vier soorten fillers. Hieronder kan je meer lezen over de vier soorten fillers.

 • Permanente fillers
  Deze kunnen niet door het lichaam worden afgebroken. In Nederland zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden, omdat ze te veel risico’s met zich meebrengen.
 • Niet-permanente fillers met hyaluronzuur
  Dit zijn fillers met hyaluronzuur. Deze fillers worden door het lichaam afgebroken en zijn dus ook maar voor een bepaalde periode zichtbaar. Wanneer de filler is uitgewerkt, kan je de behandeling probleemloos herhalen. Wij gebruiken de hyaluronzuur fillers Restylane en Aliaxin.
 • Collageen-aanmakende fillers
  Deze fillers zorgen voor volume in bijvoorbeeld je gezicht en stimuleren de aanmaak van eigen collageen. Door de verhoogde collageen-aanmaak blijft de filler langer zitten; gemiddeld blijft de filler twaalf tot 24 maanden zichtbaar. Voorbeelden zijn Radiesse en Sculptra.
 • Fillers van lichaamseigen materiaal.
  Deze fillers worden ook wel ‘Plaatjes Rijk Plasma (PRP)’ genoemd. De behandeling is een PRP Facelift, het wordt ook wel de ‘vampire facelift’ genoemd. Je kunt met deze filler meer eigen collageen aanmaken. Je huid krijgt hierdoor zijn stevigheid weer terug. En dit zorgt er weer voor dat je huid jonger lijkt. Wij maken geen gebruik van deze techniek, omdat onze artsen de voorkeur geven aan de tijdelijke of collageenstimulerende fillers.

Werken jullie met permanente fillers?

Nee, wij werken enkel met de veiligste tijdelijke fillers die er in de wereld zijn. Dit zijn Restylane, Radiesse, Profhilo en Sculptra voor de fillers en Azzalure, Dysport en Botox voor de Botuline toxines.

Hoe lang blijven lip fillers zitten?

Voor de lippen en dunne lippen gebruiken we alleen tijdelijke fillers. Ze zijn dus niet permanent en lossen na verloop van tijd op natuurlijke wijze op. Afhankelijk van welke filler je kiest, kunnen de resultaten van de injecties 6 tot 12 maanden aanhouden.

Gratis consult