e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Peeling

Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?

Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.

Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?

Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.

Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?

Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.

Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?

Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Direct na de behandeling zal de huid nog rood zijn en na een of twee dagen zullen er velletjes ontstaan. Bij de milderen peelings kan dit bestaan uit lichte tot matige schilfering. Bij de zwaardere peelings kan er vervelling ontstaan.

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Nee, tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om je bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Wordt de peeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peeling voldoende zijn. Vaak zullen er toch meerdere peelings nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren tijdens een gratis consultgesprek over het aantal behandelingen.

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dit is afhankelijk van welke peeling is gebruikt en het doel waarop de peeling is ingezet. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om een goed resultaat te bereiken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online