e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame dr. Michel Visser
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Michel Visser

Lipoedeem

Lipoedeem is een pijnlijke aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig over het lichaam is verdeeld. Liposuctie kan een oplossing bieden wanneer u hier last van heeft.

Wat is lipoedeem?

Er wordt gesproken van lipoedeem wanneer u last heeft van een stoornis die zich voordoet in de aanmaak van vetweefsel en de afvoerfunctie van de lymfevaten. Het is een officiële, chronische en pijnlijke ziekte. Door de stoornis ontstaat er een onderhuidse ophoping van vet en vocht. Vrijwel alleen vrouwen krijgen hier last van. Het uit zich vaak in lokale vetophopingen op de arme, benen of billen. Als gevolg van de lokale vetophopingen ervaren veel patiënten pijn of een zwaar gevoel.

Lipoedeem benen

Lipoedeem komt vaak voor op de knieën, bovenbenen en de heupen en verspreidt zich symmetrisch over deze gebieden. Afvallen helpt helaas niet tegen deze vetophopingen. Ook na het verliezen van gewicht blijven de benen dik.

Lipoedeem armen

Lipoedeem op de armen komt minder vaak voor dan op de benen. Wanneer het zich voordoet op de armen, dan zullen de verschijnselen grotendeels overeenkomen met die aan de benen: een symmetrische, afwijkende vetverdeling op beide armen.

Lipoedeem behandeling

Wilt u weten welke behandeling helpt tegen lipoedeem? Een liposuctie-behandeling kan verlichting geven wanneer u hier last van heeft. Wij vertellen u er graag meer over.

Lipoedeem liposuctie

Een liposuctie bij lipoedeem wordt vaak uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Hier wordt voor gekozen omdat hierbij de lymfevaten niet beschadigen. Afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden, duurt een liposuctie ongeveer twee uur. Tijdens de behandeling worden de vetcellen met een canule weggezogen. Het kan per persoon verschillen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn.

Lipoedeem behandeling kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van een behandeling tegen lipoedeem? De kosten zijn geheel afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Dit wordt vastgesteld tijdens uw consultgesprek. Dit consultgesprek is vrijblijvend en kost € 50,-

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Lipoedeem onderbenen*€4750,-
Lipoedeem linker bovenbeen*€4750,-
Lipoedeem rechter bovenbeen*€4750,-
Lipoedeem billen*€4750,-
Lipoedeem beide armen*€3890,-
Lipoedeem taille/buik/maag*€4750,-
Drukkleding€149,-

*Zorghotel Rotterdam

Dr. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens uw consultgesprek bekijkt dr. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

Resultaat behandeling

Enkele weken na uw behandeling zult u al een aanzienlijk verschil gaan merken. Uw pijnklachten zullen sterk verminderen, spierkracht neemt toe, vermoeidheid neemt af, u krijgt minder snel blauwe plekken en uw benen zullen niet meer tegen elkaar aan schuren. De verhoudingen in uw lichaam zijn weer teruggebracht naar de normale proporties en uw zelfvertrouwen zal toe gaan nemen.

Lipoedeem reviews

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan. De meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden (zoals vriend(in), zus, neef, nicht of buurvrouw) of via de verschillende reviews op platforms. Wij hebben als privékliniek verschillende disciplines waarin we met gespecialiseerde artsen of chirurgen werken, zoals lipoedeem, liposuctie, lipofilling, Botox, fillers, injectables, ooglidcorrecties, tepelcorrecties, schaamlipcorrecties en plastische chirurgie (samenwerking Amphia ziekenhuis). Op Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland kun je reviews lezen van mensen die je zijn voorgegaan.

Kliniekervaringen ABC Clinic, lipoedeem

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, lipoedeem

Vrijblijvend consultgesprek

Een behandeling start bij ons altijd met een vrijblijvend consultgesprek met de behandelaar. Hij staat tijdens dit gesprek stil bij uw klachten, wensen en verwachtingen en legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u interesse in een vrijblijvend consultgesprek? U kunt uw afspraak direct online inplannen of door te bellen met ons secretariaat op telefoonnummer 076-542 31 54.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online