De kliniek

Klassieke liposuctie

ABC Clinic werkt niet met klassieke liposuctie. De artsen met wie wij samenwerken geven de voorkeur aan de verfijnde vibro-liposculptuur.

Klassieke liposuctie

Wij werken niet met de klassieke liposuctie. Onze artsen en plastisch chirurgen, met al meer dan 25 jaar ervaring met liposuctie, hebben alle technieken voorbij zien komen en zien nog steeds nieuwe technieken verschijnen en weer verdwijnen. De verfijnde vibro-liposculpture is en blijft een van de beste, veiligste en meest verfijnde methode om definitief vet te verwijderen en een nieuw figuur te krijgen.

Wat houdt klassieke liposuctie in?

Met de klassieke liposuctie wordt de liposuctie-techniek bedoeld die van oudsher wordt gebruikt voor het uitvoeren van een liposuctie of liposculpture. De esthetisch arts of plastisch chirurg maakt een incisie in de huid om vervolgens met een canule het overtollig vet te verwijderen. Dit gebeurt met zuigkracht.

Wat zijn de voordelen van de klassieke liposuctie?

De apparatuur waarmee deze behandeling wordt uitgevoerd is relatief goedkoop. De klassieke liposuctie wordt eigenlijk alleen nog uitgevoerd in ziekenhuizen en klinieken die het te duur vinden om te investeren in nieuwere en betere technieken. Vaak zijn dit dus ziekenhuizen met artsen en plastisch chirurgen die niet veel liposucties uitvoeren.

Wat zijn de nadelen van de klassieke liposuctie?

Het nadeel van de klassieke liposuctie is dat alleen grote oppervlaktes zoals buik en maag behandeld kunnen worden. Daarnaast is de toegepaste techniek vrij ruw van aard, de hersteltijd lang en het risico op een hobbelig plateneffect groot. Van figuurcorrectie is nauwelijks sprake.

De keuze van ABC Clinic

ABC Clinic maakt geen gebruik van de klassieke liposuctie. In onze kliniek passen we uitsluitend de veel verfijndere vibro-liposculpture behandeling met N.I.L.-technologie toe. Deze liposuctie techniek is veel veiliger, de hersteltijd is veel korter, er zijn geen risico op een hobbelig plateneffect en de resultaten zijn vele malen mooier. Daarnaast kan de behandeling onder lokale verdoving of met een klein roesje worden uitgevoerd.

Video liposuctie

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie onderging middels de vibro-liposculptuur, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Consult liposuctie?

Wilt u weten welke liposculpture-behandeling het meest geschikt is voor u? Onze gespecialiseerde esthetisch artsen en plastisch chirurgen informeren u graag. Bel 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online voor een vrijblijvend consult. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

  • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
  • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
  • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
  • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
  • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
  • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
  • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
  • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
  • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten na een liposuctie-behandeling?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult