e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Drs. Kim de Weijer - Cosmetisch Arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Kim de Weijer

Bocouture

Wij maken bij ABC Clinic géén gebruik van Bocouture. Onze cosmetisch artsen werken met Azzalure en Botox.

Wat is Bocouture?

Bocouture is een gezuiverde vorm van Botuline toxine. Dit is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Het vermindert de activiteit van de spieren en wordt al meer dan 30 jaar gebruikt voor de behandeling van rimpels in het gezicht. Voorbeelden hiervan zijn kraaienpootjes, frons– en voorhoofdsrimpels. Het middel zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, dat de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bocouture wordt ook gebruikt als oplossing tegen overmatig transpireren.

Hoe gaat een behandeling met Bocouture?

Voorafgaand aan de behandeling kijkt de cosmetisch arts eerst goed hoe de spieren in het gezicht zich samentrekken en wordt er bepaald waar de injecties het best gegeven kunnen worden. Met behulp van een hele dunne naald wordt vervolgens een kleine hoeveelheid Bocouture onder de huid geïnjecteerd. De injecties voelen slechts licht prikkelend aan; een verdoving is niet nodig. Na afloop van de behandeling kunt u direct uw bezigheden weer hervatten.

Hoe verloopt de nazorg?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s van de behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Met name bij de eerste keer van het gebruik van een Botuline toxine kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur na de behandeling weer verdwijnen.

Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Welk resultaat heeft Bocouture?

Na een paar dagen wordt de huid al gladder, na twee weken is het definitieve resultaat bereikt. Afhankelijk van de behandelde zone en persoonlijke omstandigheden als leeftijd en leefwijze houdt het effect drie tot vijf maanden aan. Heeft u al meer behandelingen achter de rug, dan kan deze periode langer worden. Het gebruik van Bocouture is volkomen veilig. U kunt de behandeling dan ook zo vaak herhalen als u wilt. Het lichaam breekt het middel na verloop van tijd zelf weer af.

ABC Clinic maakt géén gebruik van Bocouture. Onze artsen hebben een sterke voorkeur voor Azzalure en Botox.

Gratis consult met een ervaren cosmetisch arts?

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling met Botox. Daarvoor moet de arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of klik hier voor een afspraak. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Consult inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Botox bij tandenknarsen?

Door Botox in bepaalde spieren rond de kaak te injecteren, kan het de kracht verminderen waarmee de kaken worden samengeknepen tijdens het tandenknarsen. Hierdoor kunnen de symptomen van tandenknarsen worden verminderd.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Botox werkt door de spieren te ontspannen waarin het wordt geïnjecteerd. Voor migraine kan het helpen door de spanning in bepaalde spieren te verminderen die betrokken zijn bij het veroorzaken van hoofdpijn.

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.

 

 

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Mag ik met Botox behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online