Totaal
8.9
1109 reviews

Botox behandeling

Bijna iedereen is bekend met de term Botox. Toch bestaan er nog veel misverstanden over deze term. Hier leest u wat het is en wat we ermee kunnen behandelen.

Wat is Botox?

Voordat u een Botox behandeling ondergaat, begrijpen we dat u er meer over wilt weten. Botox is een merknaam voor de werkzame stof Botuline toxine. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren vermindert en al sinds de jaren 90 veilig en succesvol gebruikt wordt om rimpels in het gezicht te behandelen. Andere merken met de werkzame stof Botuline toxine zijn Azzalure en Alluzience.

Botox werd in eerste instantie gebruikt tegen spierspasmen. Nadat een oogarts er in de jaren 90 toevallig achter kwam dat het ook hielp tegen kraaienpootjes, is ze dit medicijn verder gaan onderzoeken. Twee jaar na deze ontdekking is het eerste wetenschappelijke onderzoek verschenen naar Botuline toxine en de cosmetische toepassing ervan. Nu 30 jaar later is een behandeling met Botuline toxine heel normaal geworden in Nederland en behoort het tot de populairste ingrepen in de cosmetische branche.

Wat doet Botox?

Omdat Botuline toxine de activiteit van de spieren vermindert, is het ideaal om rimpels te verminderen die ontstaan door spieraanspanning. Door het te injecteren in de spiertjes in het gezicht, zullen de rimpels die ontstaan verdwijnen of verminderen. Naast deze cosmetische toepassing, is Botox ook medisch te gebruiken: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten kunnen er goed mee behandeld worden.

Veelvoorkomende behandelgebieden

Er zijn verschillende zones in het gezicht waar Botox succesvol toegepast kan worden om rimpels te behandelen. Er zijn een aantal veelvoorkomende zones waarvoor cliënten ons dagelijks komen bezoeken. Botox wordt vooral in de bovenste helft van het gezicht gebruikt. Denk hierbij aan de behandeling van de fronsrimpel, kraaienpootjes of het voorhoofd. Ook wordt het veel toegepast bij hoofdpijn of migraine.

Voor het onderste deel van het gezicht is het een prima oplossing wanneer mensen last hebben van tandenknarsen, hangende mondhoeken of een gummy smile. Ook kan Botox geïnjecteerd worden in de kin bij een overactieve kinspier.

Niet alléén in het gezicht

Botox wordt overigens niet alléén in het gezicht gebruikt. Botox in de oksels werkt uitstekend tegen overmatig zweten. Hetzelfde geldt voor de behandeling van een snel zwetend voorhoofd of zwetende handen. Misverstanden bestaan over het gebruik van Botox in de lippen of voor de behandeling van wallen. Hiervoor is Botox niet geschikt en worden fillers gebruikt.

Prijzen Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling binnen Nederland kunnen verschillen per kliniek. Bij ABC Clinic betaalt u €149,- voor de eerste zone. De tweede en derde zone kosten € 129,-.

Bekijk prijzen

Hoe verloopt een Botox behandeling?

Een behandeling start altijd met een consult met de cosmetisch arts. De arts bekijkt in welke zones de Botuline toxine het beste geïnjecteerd kan worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Voordat we starten met behandelen worden er altijd foto’s gemaakt. Dit om achteraf goed te kunnen zien wat het resultaat van de Botox behandeling is. Na het maken van de foto’s, start de arts met de behandeling. Een verdoving is niet noodzakelijk omdat de injecties slechts licht prikkelend aanvoelen. Na de behandeling kunt u weer naar huis en uw werkzaamheden hervatten.

Na twee tot zes dagen begint de Botox te werken en na veertien dagen is het resultaat van de behandeling optimaal. Het resultaat houdt ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Herstel en nazorg bij Botox

Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u de eerste vier uur na de behandeling géén make-up gebruikt, dit om infecties te voorkomen. Daarnaast raden wij aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier een paar keer te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich snel in de spier kan nestelen.

Ervaringen Botox behandeling

Wij begrijpen dat u best zenuwachtig kunt zijn voor een Botox behandeling en dat u zeker wilt weten dat u een goede kliniek uitzoekt voor uw behandeling. Veel cliënten die u voor zijn gegaan, hebben een ervaring achtergelaten. Ook kun je veel reviews bekijken op Kliniekervaringen.nl, Google Reviews of Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Bekijk ervaringen

Voor en na foto’s

Een aantal cliënten die door ons behandeld zijn hebben de voor- en na foto’s van de behandeling beschikbaar gesteld voor op de website. Dankzij deze cliënten heeft u een mooi beeld van de resultaten van een Botox-behandeling.

Ellen voor behandeling fronsrimpel - Elizia Soares
Voor
Ellen na behandeling fronsrimpel - Elizia Soares
Na
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man voor
Voor
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man na
Na
Meer voor en na

Risico’s van een Botox behandeling

Complicaties komen bijna niet voor na een behandeling. Er zitten bijna geen risico’s aan de behandeling, helemaal niet wanneer u behandeld wordt door een ervaren cosmetisch arts. De meeste bijwerkingen verdwijnen ook binnen enkele minuten of uren na de behandeling.

Bekijk complicaties

Gratis consult bij ABC Clinic

Een consult is altijd noodzakelijk om u zekerheid te geven over de prijs en de mogelijkheden van een Botox behandeling. Hiervoor is het belangrijk dat de arts u gezien heeft. Het consult is gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer u een afspraak wilt voor meer informatie kunt u ons contactformulier invullen of u kunt eenvoudig online een afspraak inplannen. Bellen kan ook naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, een Botox behandeling doet geenpijn. Een verdoving is ook niet nodig.

Hoe lang blijft Botox zitten?

Botox en Azzalure blijven 3 tot 6 maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Voor de behandeling van overmatig zweten werkt Botox wat langer, 6 tot 12 maanden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Hoe werkt Botox bij tandenknarsen?

In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox wanneer je last hebt van tandenknarsen.

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht zoals veel filmsterren of sommige BN’ers?

Een behandeling met Botox leidt tot zeer natuurlijke resultaten, mits goed gebruikt en geïnjecteerd. Natuurlijk kun je doorslaan en teveel Botox inspuiten, waardoor je gezicht er uitdrukkingsloos uit gaat zien. Dat gebeurt in klinieken en door artsen, ook in Nederland, maar wij als kliniek streven dat niet na. Onze slogan is niet voor niets ‘Mooi Jezelf Blijven’. Mooi oud worden zonder dat je er anders uit gaat zien.

Gratis consult