De kliniek

Botox behandeling

Bijna iedereen is tegenwoordig bekend met de term Botox. Toch bestaan er nog veel misverstanden over de stof Botuline toxine. Wat is het nu precies en wat kun je er allemaal mee behandelen?

Wat is Botox?

Voordat u een Botox behandeling ondergaat, begrijpen we dat u er meer over wilt weten. Met Botox wordt eigenlijk de stof Botuline toxine bedoeld. Botox, Azzalure en Bocouture zijn een gezuiverde vorm van Botuline toxine. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren vermindert en al sinds de jaren 90 veilig en succesvol gebruikt wordt om rimpels in het gezicht te behandelen.

Botox werd in eerste instantie gebruikt tegen spierspasmen. Nadat een oogarts er in de jaren 90 per toeval achter kwam dat het ook hielp tegen kraaienpootjes, is ze verder gaan onderzoeken. Twee jaar na deze ontdekking is het eerste wetenschappelijke onderzoek verschenen naar Botuline toxine en de cosmetische toepassing hiervan.

Wat doet Botox?

Omdat Botuline toxine de activiteit van de spieren vermindert, is het ideaal om rimpels die ontstaan door spieraanspanning te verminderen. Door het te injecteren in de spiertjes in het gezicht, zullen de rimpels die ontstaan verdwijnen of verminderen. Naast deze cosmetische toepassing, is Botox ook medisch te gebruiken: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten kunnen ook behandeld worden met Botox.

Veelvoorkomende problemen

Er zijn verschillende zones waar Botuline toxine toegepast kan worden om rimpels te verminderen of te verwijderen. Er zijn een aantal veelvoorkomende zones waarvoor cliënten ons bezoeken. Botox kan gebruikt worden in voornamelijk de bovenste helft van het gezicht. Denk hierbij aan de fronsrimpel, kraaienpootjes, hoofdpijn of het voorhoofd.

Naast de bovenste helft van het gezicht is het ook in te zetten tegen tandenknarsen, hangende mondhoeken of een overactieve kinspier.

Botox wordt niet enkel gebruikt in het gezicht. Het kan ook worden geïnjecteerd in de oksels tegen overmatig zweten.

Prijzen Botox behandeling

De prijzen van een Botox behandeling binnen Nederland kunnen erg verschillen per kliniek. Bij ABC Clinic betaalt u €149,- voor de eerste zone. De tweede en derde zone kosten € 129,-.

Bekijk prijzen

Hoe verloopt een Botox behandeling?

Een Botox behandeling start altijd met een consult met de behandelend arts. Onze arts bekijkt in welke zones de Botuline toxine het beste geïnjecteerd kan worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Voordat we starten met behandelen wordt er altijd een foto gemaakt van de situatie vóór de behandeling. Dit om achteraf goed te kunnen zien wat het resultaat van de behandeling is. Na het maken van de voor-foto, start de arts met het injecteren. Dit doet hij met een dun naaldje. Een verdoving is niet noodzakelijk omdat de injecties slecht licht prikkelen aanvoelen. Na de behandeling kunt u weer naar huis of uw werkzaamheden hervatten.

Na twee tot zes dagen begint de Botox te werken en na veertien dagen is het resultaat van de behandeling optimaal. Het resultaat houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Gratis consult bij ABC Clinic

Een consult is altijd noodzakelijk om u zekerheid te geven over de prijs en de mogelijkheden. Hiervoor is het belangrijk dat een arts u gezien heeft. Tijdens het consult kunt u alle vragen stellen die u op uw hart heeft. Het is een geheel gratis en vrijblijvend gesprek. Wilt u een afspraak of meer informatie? Dit kan via ons contactformulier, door uw afspraak online in te plannen, of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken

Herstel en nazorg bij Botox

Voor de behandeling zullen we altijd foto’s maken om het resultaat van de behandeling te zien. Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt, dit om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Ervaringen met Botox behandelingen

ABC Clinic begrijpt dat u zenuwachtig kan zijn voor uw Botox behandeling en dat u zeker wilt weten dat u een goede kliniek uitzoekt voor uw behandeling. Veel cliënten die u voor zijn gegaan, hebben een ervaring achtergelaten.

Bekijk ervaringen

Voor en na foto’s

Een aantal cliënten die door ons behandeld zijn hebben de voor- en na foto’s van de behandeling beschikbaar gesteld voor op de website. Dankzij deze cliënten heeft u een mooi beeld van de resultaten van een Botox-behandeling.

Ellen voor behandeling fronsrimpel - Elizia Soares
Behandeling door drs. Soares
Ellen na behandeling fronsrimpel - Elizia Soares
Behandeling door drs. Soares
Bekijk meer foto's

Risico’s van een Botox behandeling

Complicaties komen bijna niet voor na een behandeling. Er zitten bijna geen risico’s aan de behandeling. De meeste bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling.

Bekijk complicaties
Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang blijft Botox zichtbaar?

Botox en Azzalure blijven tot vijf maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Hoe werkt Botox bij tandenknarsen?

In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox wanneer je last hebt van tandenknarsen.

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Maak een afspraak