e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Injectables

Wat is het behandeladvies van Profhilo Structura?

Het wordt aanbevolen om te beginnen met twee behandelingen met Profhilo Structura met een tussenpoos van een maand, gevolgd door onderhoudsbehandelingen. Jouw behandelend cosmetisch arts zal je hierover adviseren tijdens het consultgesprek. Aangezien het verouderingsproces doorgaat, zal de arts advies op maat geven voor het behoud van het resultaat.

Heeft Profhilo Structura bijwerkingen?

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature in de huid aanwezig is. Wanneer deze stof wordt geïnjecteerd, wordt deze over het algemeen goed verdragen door de huid. De mogelijke bijwerkingen van een behandeling met Profhilo Structura zijn doorgaans mild en kunnen bestaan uit zwelling, roodheid en in sommige gevallen een blauwe plek op de injectieplaats.

Voor wie is Profhilo Structura geschikt?

Profhilo Structura is geschikt voor iedereen die de eerste tekenen van veroudering wil aanpakken, inclusief degenen die streven naar een natuurlijke verjonging van de huid en terughoudend zijn om direct te kiezen voor traditionele fillers. Bovendien kan de behandeling uitstekend worden gecombineerd met andere cosmetische ingrepen, zoals fillers of Botox, of dienen als aanvulling op andere behandelingen voor een uitgebreide verbetering van de huid.

Wat is er nieuw aan Profhilo Structura?

Profhilo Structura, maakt net als Profhilo, gebruik van een nieuwe formulering van hyaluronzuur, wat specifieke voordelen biedt. Beide behandelingen bevatten een hoog percentage natuurlijk hyaluronzuur, dat de natuurlijke weefsels stimuleert. Onderzoek heeft aangetoond dat cliënten voornamelijk streven naar een natuurlijk resultaat. Mensen willen subtiel hun uiterlijk verbeteren, kleine onvolkomenheden aanpakken en een frisse uitstraling behouden. Profhilo Structura voldoet perfect aan deze wensen.

Wat is lipolifting?

Profhilo Structura is een injectable die het onderhuidse vetweefsel (subcutane vetweefsel) stimuleert. Hierdoor wordt de huid ’gelift’. Dit noemen we lipolifting.

Wat doet Profhilo Structura precies?

Profhilo Structura is een injectable behandeling die het onderhuidse vetweefsel stimuleert. Hierdoor wordt de huid ’gelift’. Dit noemen we lipolifting. De indicatie van Profhilo Structura is het herstellen van een diepere huidlaag: het vetweefsel in het gezicht.

Wat is het verschil tussen Profhilo Structura en fillers?

In tegenstelling tot fillers die zich richten op het opvullen van rimpels en lijnen, pakt Profhilo Structura de diepere vetweefsellaag aan. Dit weefsel verliest met de leeftijd volume en elasticiteit, wat leidt tot een verslapte en ingevallen uitstraling. Profhilo Structura stimuleert de vetcellen in deze laag, waardoor ze opnieuw stevigheid en volume krijgen, wat resulteert in een voller en gelift gezicht.

Wat is de beste kliniek voor fillers in Breda?

ABC Clinic behoort tot de beste en meest ervaren klinieken voor fillers in Breda en Nederland. Dagelijks is een team van cosmetisch artsen bezig met fillerbehandelingen. Zij werken, indien nodig, samen met de plastisch chirurgen om jou te voorzien van een optimaal advies.

Wat te doen aan hangende mondhoeken?

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het probleem:

 • Injectables zoals Botox en fillers: Botox kan worden gebruikt om de spieren rond de mond te ontspannen, waardoor ze minder aangetrokken worden en de mondhoeken kunnen worden gelift. Fillers kunnen worden gebruikt om volume toe te voegen aan gebieden waar volumeverlies heeft plaatsgevonden, waardoor de mondhoeken kunnen worden ondersteund en opgetild.
 • Chirurgische ingrepen: Voor ernstigere gevallen van hangende mondhoeken kan een chirurgische ingreep zoals een S-lift, minilift, MACS-lift of facelift worden overwogen. Dit kan helpen bij het herstellen van de steunstructuren van het gezicht en het opheffen van de mondhoeken.
 • Gezichtsoefeningen: Sommige mensen vinden baat bij het regelmatig uitvoeren van gezichtsoefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren rond de mond en kaaklijn.
 • Huidverzorging: Het gebruik van huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten zoals retinoïden en antioxidanten kan helpen bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid rond de mond.
 • Levensstijlaanpassingen: Factoren zoals roken, overmatige blootstelling aan de zon en een slecht dieet kunnen bijdragen aan huidveroudering en verslapping. Door gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen, zoals stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème en het eten van een uitgebalanceerd dieet, kan de huidgezondheid worden verbeterd.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken of afhangende mondhoeken kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder natuurlijke veroudering van de huid en spieren, volumeverlies in het gezicht of spierzwakte rond de mond en kaaklijn. Deze factoren leiden tot een afname van de steunstructuur rond de mond, waardoor de mondhoeken naar beneden hangen en een vermoeide, verouderde of droevige uitdrukking veroorzaken.

Wat mag je niet doen na Botox in het voorhoofd?

Na Botox in het voorhoofd wordt aangeraden om de eerste 24 uur geen intensieve lichaamsbeweging te doen, niet te bukken en niet te wrijven over het geïnjecteerde gebied om de verspreiding van de Botox te voorkomen.

Hoe lang blijft Botox in je voorhoofd zitten?

Het effect van Botox in het voorhoofd zal meestal ongeveer 3 tot 6 maanden aanhouden, maar dit kan variëren per persoon.

Hoe snel werkt Botox in het voorhoofd?

Botox begint meestal na 3 tot 5 dagen te werken, maar het kan tot 1-2 weken duren voordat het volledige effect zichtbaar is van de Botox behandeling van het voorhoofd.

Hoeveel prikjes Botox in je voorhoofd?

Er worden meerdere prikjes Botox in het voorhoofd gezet, afhankelijk van wat er nodig is voor het gewenste resultaat. Dit kan voor het voorhoofd nog wel eens variëren.

Hoe lang zijn je lippen gezwollen na fillers?

De zwelling na lipfiller kan enkele dagen aanhouden. Koel met een koud kompres om de lipfiller zwelling te verminderen. Vermijd in ieder geval masseren van de lippen.

Mag je eten na lip fillers?

Ja, je mag eten na een lipfiller behandeling. Vermijd alleen heet voedsel en hete dranken. Kies voor zacht voedsel.

Wat mag je niet doen na lip fillers?

Wat niet doen na een lip filler:

 • Vermijd masseren van de lippen.
 • Raak de lippen niet te veel aan.
 • Gebruik geen make-up of lippenstift in de eerste 24 uur.
 • Vermijd zonlicht en warmte.
 • Sport niet intensief in de eerste 24 uur.
 • Neem geen bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine.

Is er een verdoving nodig bij een behandeling met PhilArt Eye?

Voor de behandeling kun je een verdovende crème krijgen, EMLA-crème. Dit kan de behandeling iets aangenamer maken, al zijn er genoeg mensen die dit niet nodig vinden.

Zijn er bepaalde risicofactoren, zoals leeftijd of genetica, die de ontwikkeling van rokerslijntjes beïnvloeden?

Leeftijd is een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van rimpels en lijntjes, waaronder rokerslijntjes. Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van collageen en elastine in de huid, wat leidt tot rimpelvorming. Genetische factoren kunnen ook een rol spelen, omdat sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor vroegtijdige huidveroudering dan anderen. Het roken van sigaretten is de grootste oorzaak van het ontstaan van rokerslijntjes.

Kunnen niet-rokers ook last hebben van rokerslijntjes, en zo ja, wat zijn de oorzaken daarvan?

Ja, niet-rokers kunnen ook last hebben van rokerslijntjes, zij het vaak in mindere mate. Dit kan komen door herhaalde bewegingen van de mond, zoals veelvuldig tuiten of fronsen, evenals door natuurlijke veroudering en genetische factoren die de huidelasticiteit beïnvloeden.

Wat zijn enkele effectieve manieren om rokerslijntjes te voorkomen of te verminderen zonder cosmetische ingrepen?

Enkele manieren om rokerslijntjes te voorkomen of verminderen zonder cosmetische ingrepen zijn stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen schade door de zon, hydratatie van de huid, een gezonde voeding met voldoende antioxidanten en het vermijden van overmatig fronsen of bewegen van de lippen. Als je echter al last hebt van rokerslijntjes vormen injectables veelal de beste oplossing.

Welke producten of behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van rokerslijntjes?

Er zijn verschillende huidverzorgingsproducten en behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van rokerslijntjes. Enkele voorbeelden zijn retinoïde crèmes, hyaluronzuur fillers, Botuline toxines, lasertherapie en peelings. Het is belangrijk om met een arts, huidtherapeut of dermatoloog te overleggen om de beste behandelingsoptie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Wat zijn rokerslijntjes en waarom komen ze vaak voor bij mensen die roken?

Rokerslijntjes zijn fijne verticale lijntjes en rimpels die zich vormen rond de mond en lippen van mensen die vaak roken. Ze ontstaan door herhaalde bewegingen van de lippen en de huid tijdens het roken, evenals door de schadelijke effecten van tabaksrook op de huid. Roken kan leiden tot een afname van collageen en elastine in de huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels ontstaan. Rokerslijntjes kunnen ook voorkomen bij mannen en vrouwen die niet roken, maar veel spieractiviteit hebben rondom de mond.

Zijn er risico's verbonden aan een behandeling met Aliaxin?

Zoals bij elke cosmetische behandeling waar geïnjecteerd wordt zijn er risico's op lichte bijwerkingen zoals zwelling en blauwe plekken, maar ernstige complicaties zijn zeer zeldzaam.

Wanneer kan ik mijn normale activiteiten weer oppakken?

Meestal kunnen cliënten direct na de behandeling met Aliaxin hun normale activiteiten hervatten. Dit wordt met de behandelend arts besproken. Er gelden natuurlijk wel restricties op het gebied van sporten, saunabezoek of zonlicht.

Doet een behandeling met Aliaxin pijn?

De meeste cliënten ervaren slechts milde ongemakken, maar een verdovende crème kan worden gebruikt om het comfort te vergroten. Ook kun je eventueel vooraf verdoofd worden, maar die prikjes zijn veelal pijnlijker dan de behandeling zelf.

Is Aliaxin veilig?

Ja, Aliaxin is uitgebreid getest en goedgekeurd door gezondheidsinstanties. Bijwerkingen zijn zeer zeldzaam.

Hoe lang blijft Aliaxin zitten?

Je hebt gemiddeld 6 tot 12 maanden plezier van het resultaat met Aliaxin. Dit is echter per persoon verschillend en o.a. afhankelijk van leefstijl en het metabolisme.

Werkt Botox tegen bruxisme?

Ja, Botox kan effectief zijn in de behandeling van bruxisme. Door Botox op de juiste manier in de kauwspieren te injecteren, kan het de spieren tijdelijk verzwakken en de onwillekeurige samentrekkingen en krachtige kaakbewegingen verminderen die geassocieerd worden met bruxisme.

Wat zijn de mogelijke gevolgen van bruxisme?

Bruxisme kan verschillende gevolgen hebben, zoals:

 • Tanden slijten: Het constante knarsen en malen van de tanden kan leiden tot abnormale slijtage van het tandglazuur en tandgevoeligheid.
 • Kaakpijn en spierspanning: Bruxisme kan pijn en stijfheid veroorzaken in de kaak, het gezicht en de nek.
 • Hoofdpijn: Regelmatig bruxisme kan hoofdpijn, met name spanningshoofdpijn, veroorzaken.

Wat is bruxisme en wat veroorzaakt het?

Bruxisme is een aandoening waarbij een persoon onbewust knarst of met de tanden knarst. Het kan optreden tijdens de slaap (slaapbruxisme) of overdag (waakbruxisme). De exacte oorzaak van bruxisme is niet volledig bekend, maar het kan verband houden met stress, angst, slaapstoornissen, een onjuiste beet, erfelijkheid of een combinatie van factoren.

Welke behandeling om de lippen voller te maken?

Lipfillers: Injecteerbare fillers, meestal op basis van hyaluronzuur, worden gebruikt om volume toe te voegen aan de lippen, waardoor ze voller en meer gedefinieerd lijken.

Wat zijn de oorzaken van dunne lippen?

Dunne lippen kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren. Sommige mensen hebben van nature dunne lippen vanwege hun genetische aanleg. Naarmate we ouder worden, kan het volume en de elasticiteit van de lippen afnemen als gevolg van een verminderde productie van collageen en elastine. Blootstelling aan de zon, roken en andere omgevingsfactoren kunnen ook bijdragen aan het dunner worden van de lippen.

Wat zijn halsrimpels en waarom ontstaan ze?

Halsrimpels zijn fijne lijntjes, plooien of rimpels op de huid van de hals. Ze ontstaan door veroudering, afname van collageen en elastine, verminderde hydratatie en zonbeschadiging.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Profhilo voor het gezicht?

Het gebruik van Profhilo voor het gezicht heeft verschillende voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van rimpels en het verbeteren van de huidtextuur, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat. Profhilo heeft een unieke formule die zorgt voor diepe hydratatie van de huid, waardoor deze er gezonder en stralender uitziet. Het kan ook helpen bij het herstellen van volumeverlies en het verbeteren van de huidelasticiteit.

Hoe lang duren de resultaten van Profhilo voor de hals?

De resultaten van Profhilo voor de hals kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de individuele reactie van de huid en de levensstijl van de persoon. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Omdat Profhilo de natuurlijke collageen- en elastineproductie stimuleert, kan het effect geleidelijk vervagen. Herhaalbehandelingen kunnen worden aanbevolen om de resultaten te behouden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Profhilo voor de hals?

Het gebruik van Profhilo voor de hals kan verschillende voordelen bieden. Het kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals verslapping van de huid, fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast kan het de hydratatie van de huid verbeteren en een gezonde, jeugdige uitstraling herstellen. Profhilo is een niet-chirurgische en relatief snelle behandeling.

Wat zijn de voordelen van een Sculptra behandeling ten opzichte van fillers?

In tegenstelling tot fillers die direct volume toevoegen, werkt Sculptra op een geleidelijke en natuurlijke manier door de collageenproductie te stimuleren. Dit betekent dat het resultaat er natuurlijk uitziet en langdurig kan zijn. Sculptra kan ook worden gebruikt voor grotere behandelgebieden, zoals het hele gezicht, en niet alleen voor specifieke rimpels of lijnen.

Hoe lang houdt het effect van een Restylane behandeling aan?

Het effect van een Restylane behandeling is niet permanent en de duur ervan kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van de injectie, de individuele reactie van de huid en het type Restylane-product dat wordt gebruikt. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Na verloop van tijd wordt het hyaluronzuur geleidelijk afgebroken door het lichaam en kunnen follow-up behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behouden.

Wat zijn de voordelen van een Profhilo behandeling ten opzichte van andere huidverjongingsmethoden?

Een Profhilo behandeling heeft verschillende voordelen. In tegenstelling tot fillers, wordt Profhilo niet opgevuld, maar stimuleert het de natuurlijke collageen- en elastineproductie van de huid. Het resultaat is een natuurlijk ogende huidverjonging met verbeterde hydratatie en elasticiteit.

Hoe lang houden de resultaten van Profhilo Body aan?

De resultaten van Profhilo body kunnen verschillen, afhankelijk van factoren zoals de individuele reactie van de huid, de conditie van de huid en de levensstijl van de persoon. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden aanhouden. Na verloop van tijd wordt het hyaluronzuur geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Jouw arts kan je adviseren over de meest geschikte behandelingsfrequentie en de verwachte duur van de resultaten op basis van jouw individuele behoeften.

Hoe lang houden de resultaten van Viscoderm Hydrobooster aan?

De duur van de resultaten van Viscoderm Hydrobooster kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele reactie van de huid, de levensstijl van de persoon en de behandelde gebieden. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele maanden aanhouden. Na verloop van tijd wordt het hyaluronzuur geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Jouw arts kan je adviseren over de meest geschikte behandelingsfrequentie en de verwachte duur van de resultaten op basis van jouw individuele behoeften.

Voor welke huidproblemen kan Viscoderm Hydrobooster worden gebruikt?

Viscoderm Hydrobooster kan worden gebruikt voor verschillende huidproblemen, zoals een droge huid, fijne lijntjes, een doffe teint, en een verlies van elasticiteit en volume. Het is met name geschikt voor mensen met een vochtarme huid die behoefte hebben aan intense hydratatie en verjonging. Het kan op verschillende delen van het gezicht worden gebruikt, zoals het voorhoofd, de wangen, de neus-lippenplooi en de lippencontour.

Voor welke delen van het lichaam kan Profhilo body worden gebruikt?

Profhilo body kan op verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, zoals de armen, handen, benen, buik, decolleté en nek. Het kan helpen om de huid te verstevigen, te hydrateren en te verjongen op deze specifieke gebieden. Het wordt vaak gebruikt voor het verminderen van fijne lijntjes, het verbeteren van de textuur en het geven van een gladdere en strakkere uitstraling.

Zijn goedkopere injectables van lagere kwaliteit?

Niet altijd. De prijs van injectables kan variëren, maar dat betekent niet automatisch dat goedkopere injectables van lagere kwaliteit zijn. Je moet kijken naar de kwalificaties en ervaring van de cosmetisch arts, evenals de reputatie van de kliniek. Vraag je arts naar de gebruikte producten en eventuele mogelijke risico's of bijwerkingen. Het is verstandig om de balans te vinden tussen kosten en kwaliteit bij het maken van jouw beslissing.

Hoeveel kost een injectable behandeling?

De kosten van een injectable behandeling kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type injectable dat wordt gebruikt, de hoeveelheid product die nodig is, de locatie en eventuele bijkomende diensten. De prijzen kunnen per kliniek en regio verschillen. Het is belangrijk om een consult te plannen met een cosmetisch arts om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van jouw specifieke behoeften en doelen.

Hoe lang houden de resultaten van injectables tegen wallen aan?

Over het algemeen kunnen de resultaten van injectables tegen wallen enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Na verloop van tijd worden de fillers geleidelijk afgebroken door het lichaam. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn.

Kunnen injectables helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen?

Ja, injectables kunnen helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen. Vaak worden fillers gebruikt om volume toe te voegen aan het gebied onder de ogen, waardoor de wallen minder prominent worden. Door de fillers strategisch te injecteren, kunnen de ongewenste hobbels en deukjes worden opgevuld, waardoor een gladdere en meer jeugdige uitstraling ontstaat.

Hoe lang houden de resultaten van een niet-chirurgische neuscorrectie met injectables aan?

Over het algemeen kunnen de resultaten van een niet-chirurgische neuscorrectie enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Na verloop van tijd worden de fillers geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen die je kan adviseren over de duur van de resultaten en de meest geschikte aanpak voor jouw specifieke situatie.

Wat zijn de voordelen van een niet-chirurgische neuscorrectie met injectables?

Een niet-chirurgische neuscorrectie met injectables biedt verschillende voordelen ten opzichte van een chirurgische ingreep. Het is een behandeling die doorgaans minder hersteltijd vereist dan een operatie. Het resultaat is direct zichtbaar en de behandeling kan worden aangepast aan de specifieke wensen van de cliënt. Bovendien zijn er minder risico's en complicaties verbonden aan een niet-chirurgische neuscorrectie.

Wat is een neuscorrectie met injectables en hoe werkt het?

Een neuscorrectie met injectables, ook wel bekend als een niet-chirurgische neuscorrectie, is een behandeling waarbij fillers worden gebruikt om de vorm en contouren van de neus te verbeteren zonder een operatie. De fillers worden strategisch geïnjecteerd om volume toe te voegen, oneffenheden te corrigeren of de neusbrug en neuspunt te verbeteren. Door het toevoegen van volume of het camoufleren van bepaalde kenmerken kan de neus optisch worden aangepast.

Wat veroorzaakt rimpels op het decolleté?

Rimpels op het decolleté worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder natuurlijke veroudering, verlies van collageen en elastine in de huid, blootstelling aan de zon, herhaalde bewegingen en houding. De dunne huid op het decolletégebied is gevoeliger voor de effecten van veroudering en externe stressfactoren, waardoor rimpels en fijne lijntjes kunnen ontstaan.

Zijn er behandelingen voor donkere kringen onder de ogen?

Ja, er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor donkere kringen onder de ogen, afhankelijk van de oorzaak. Deze kunnen onder meer het gebruik van oogcrèmes met specifieke ingrediënten, zoals retinol of vitamine C, omvatten om de huid te verhelderen en te verstevigen. Andere behandelingen zijn onder andere fillers om het volume te herstellen en het gebied op te vullen, lasertherapie om de pigmentatie te verminderen, chemische peelings om de huidtextuur te verbeteren, en camouflagetechnieken met make-up.

Wat veroorzaakt donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid, waarbij donkere kringen doorgegeven worden in de familie. Andere mogelijke oorzaken zijn bloedvaten die dichter bij het huidoppervlak liggen, waardoor een blauwe tint ontstaat, dunner wordende huid onder de ogen, vermoeidheid, slechte slaap, stress, allergieën, uitdroging, roken, overmatig alcoholgebruik, en bloedstuwing als gevolg van slechte bloedcirculatie.

Hoe lang houden de resultaten van fillers voor een vermoeid gezicht aan?

Over het algemeen kunnen de resultaten van fillers voor een vermoeid gezicht enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Na verloop van tijd worden de fillers geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen die je kan adviseren over de juiste timing voor herhaalbehandelingen en het behoud van een frisse uitstraling.

Kunnen fillers helpen bij een ingevallen gezicht?

Ja, fillers kunnen helpen bij een ingevallen gezicht. Fillers worden vaak gebruikt om volume terug te brengen in gebieden waar verlies van vetweefsel en spiermassa heeft geleid tot een ingevallen gezicht. Door de fillers strategisch te injecteren in specifieke delen van het gezicht, zoals de wangen, jukbeenderen, slapen of onder de ogen, kan het verloren volume worden aangevuld. Dit kan resulteren in een jeugdiger en voller uiterlijk, waarbij de natuurlijke contouren van het gezicht worden hersteld.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een ingevallen gezicht?

Een ingevallen gezicht kan worden veroorzaakt door factoren zoals veroudering, verlies van vetweefsel en spiermassa, ondervoeding, bepaalde ziekten, medicijnen, erfelijke factoren en gezichtstrauma's.

Wat is een ingevallen gezicht?

Een ingevallen gezicht verwijst naar een toestand waarin het gezicht zijn natuurlijke volume en contouren heeft verloren, waardoor het een uitgeholde en verouderde uitstraling kan krijgen.

Kunnen Botox of fillers helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen?

Botox is over het algemeen niet effectief bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen, omdat het hoofdzakelijk gericht is op het ontspannen van spieren. Fillers kunnen echter soms helpen bij het verminderen van donkere kringen door het opvullen van volumeverlies in het gebied en het creëren van een gladdere huidtextuur. Het is belangrijk om een consult te plannen met een ervaren cosmetisch arts om de beste behandelingsopties te bespreken op basis van de oorzaken en kenmerken van jouw donkere kringen onder de ogen.

Kan een neuscorrectie met injectables zoals fillers helpen bij het veranderen van de vorm of uiterlijk van de neus?

Ja, fillers kunnen worden gebruikt voor een neuscorrectie zonder chirurgie. Ze kunnen de vorm en het uiterlijk van de neus verbeteren door het opvullen van gebieden, het corrigeren van oneffenheden en het aanpassen van de neusbrug of neustip. Het resultaat is meestal tijdelijk en vereist herhaalde behandelingen. Raadpleeg een ervaren cosmetisch arts voor meer informatie.

Kan Botox helpen bij het behandelen van spanningshoofdpijn?

Ja, Botox kan helpen bij de behandeling van spanningshoofdpijn. Door Botox in bepaalde spieren rond de nek en het hoofd te injecteren, kan de spanning in de spieren verminderen, wat kan leiden tot verlichting van spanningshoofdpijn. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen voor een grondige evaluatie en om te bepalen of Botox geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Kan Botox helpen bij het verminderen van een gummy smile?

Ja, Botox kan helpen bij het verminderen van een 'gummy smile'. Door Botox in bepaalde spieren rond de bovenlip te injecteren, kan de spieractiviteit worden verminderd, waardoor het overmatig zichtbare tandvlees bij het lachen wordt verminderd. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen om de juiste behandeling en dosering te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Kan Botox helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken?

Ja, Botox kan helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken. Door de juiste injectietechniek kan Botox de spieren rond de mond ontspannen en de mondhoeken liften, waardoor een meer jeugdige en opgewekte uitstraling ontstaat. Het is echter belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen om de juiste behandeling en dosering te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Wat is het verschil tussen Botox, Azzalure en Alluzience?

Botox, Azzalure en Alluzience zijn merknamen voor botulinumtoxine type A, gebruikt om rimpels te verminderen. Het verschil ligt in de handelsnamen en fabrikanten, terwijl het actieve ingrediënt vergelijkbaar is. Raadpleeg een ervaren cosmetisch arts om te bepalen welk product het meest geschikt is voor jou.

Wat zijn mogelijke complicaties of risico's verbonden aan Botox-behandelingen?

Hoewel zeldzaam, kunnen mogelijke complicaties van Botox-behandelingen zijn: hoofdpijn, asymmetrie, hangende wenkbrauwen en tijdelijk hangend ooglid. Laat de behandeling daarom uitvoeren door een ervaren cosmetisch arts om risico's te minimaliseren.

Hoeveel kost een gemiddelde behandeling met Botox?

De kosten van een Botox-behandeling variëren, maar kunnen doorgaans enkele honderden tot enkele duizenden euro's bedragen, afhankelijk van de locatie, arts en behandelde gebieden. Het is het beste om een consult te plannen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox in het gezicht?

Mogelijke bijwerkingen van Botox in het gezicht zijn onder andere tijdelijke roodheid, zwelling, blauwe plekken, hoofdpijn en een licht gevoel van strakheid in de behandelde gebieden. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen. Het is belangrijk om Botox altijd door een ervaren en gekwalificeerde arts te laten toedienen om de risico's te minimaliseren.

Wat kost het om wallen weg te laten halen?

Dit is afhankelijk van wat voor soort behandeling er uitgevoerd wordt. Een onderooglidcorrectie bedraagt €1.695 en wallen verwijderen met fillers tussen de €325,- en €450,-

Hoe lang duurt het herstel na een fillerbehandeling voor mannen?

Het herstelproces na een fillerbehandeling bij mannen en vrouwen is eigenlijk altijd minimaal. Direct na de behandeling kun je je werkzaamheden weer oppakken, afhankelijk van hetgeen je doet qua werk natuurlijk en of je het erg vindt als mensen eventueel wat lichte zwelling of blauwe plekken zien.

Hoeveel kost een fillerbehandeling voor mannen?

De kosten van een fillerbehandeling voor mannen variëren tussen artsen en klinieken. De kosten zijn afhankelijk van het product wat gebruikt wordt en de hoeveelheid die noodzakelijk is voor het resultaat. Fillers laten plaatsen door een ervaren arts zal ook duurder zijn dan een behandeling bij een onervaren arts.

Zijn er risico's of bijwerkingen verbonden aan het gebruik van fillers bij mannen?

Hoewel fillers over het algemeen zeer veilig zijn, kunnen er natuurlijk altijd bijwerkingen optreden. Het is en blijft een medische ingreep met risico's. Bijwerkingen die kunnen ontstaan zijn zwelling, roodheid of blauwe plekken op of rondom de injectieplaats. Ga altijd naar een ervaren arts in een kliniek.

Zijn fillers permanent? Zo niet, hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Permanente fillers voor cosmetische toepassingen zijn tegenwoordig verboden. Fillers zijn niet permanent en de resultaten vervagen dus na verloop van tijd. Gemiddeld blijven ze ongeveer 6 tot 18 maanden zichtbaar, afhankelijk van het gebruikte product, de huidkwaliteit en beweeglijkheid van het gebied.

Kan het gebruik van fillers bij mannen er onnatuurlijk uitzien?

Het resultaat van een filler kan er altijd onnatuurlijk uitzien als je behandeld wordt door een niet bevoegde of niet bekwame arts. Kies dus altijd voor een ervaren kliniek en arts. Het resultaat zal er dan altijd natuurlijk eruit zien, ook bij mannen. De arts, de juiste hoeveelheid en de juiste plaatsing zijn bepalend voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Welke gebieden kunnen met fillers bij mannen worden behandeld?

Populaire indicaties met fillers bij mannen zijn de kaaklijn en kin, wangen en neus-lippenplooi.

Welke soorten fillers zijn geschikt voor mannen?

Fillers die geschikt zijn voor mannen zijn:

 • hyaluronzuur fillers zoals Restylane en Aliaxin;
 • Polymelkzuur zoals Sculptra;
 • Calciumhydroxylapatiet zoals Radiesse;
Daarnaast worden Profhilo en Botox ook veel gebruikt bij mannen, maar dat zijn geen fillers.

Werken fillers bij mannen hetzelfde als bij vrouwen?

Ja hoor, fillers werken op dezelfde manier bij mannen als bij vrouwen. De indicaties zijn wellicht wat anders bij mannen in vergelijking met vrouwen, al zijn er ook veel indicaties hetzelfde.

Zijn er alternatieven voor fillers om rimpels of volumeverlies in het gezicht te behandelen?

Ja, er zijn eventuele alternatieven voor fillers, zoals het gebruik van vetinjecties (lipofilling), collageenstimulerende producten/fillers zoals Sculptra en Radiesse en plastisch chirurgische ingrepen zoals een hals-facelift, veelal gecombineerd met lipofilling en laser.

Kan Botox ook helpen bij andere kaakgerelateerde problemen?

Ja, Botox kan ook helpen tegen kaakklemmen.

Hoeveel kost een Botox-behandeling voor tandenknarsen?

Een behandeling is mogelijk vanaf 300 euro. Tijdens een consult wordt er gekeken wat de kosten zijn. Ga uit van 300 euro, uitgaande van een normale dosering Botox.

Is Botox veilig voor de behandeling van tandenknarsen?

Mits goed uitgevoerd is Botox zeer veilig voor de behandeling van tandenknarsen. Zoals bij elke medische behandeling zijn er echter risico's en mogelijke bijwerkingen verbonden aan Botox-injecties. Daarom is een consult bij een ervaren arts erg belangrijk.

Kan Botox permanent tandenknarsen genezen?

Botox biedt een tijdelijke oplossing voor tandenknarsen, geen permanente. De behandeling kan veilig herhaald worden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox bij de behandeling van bruxisme?

Mogelijke bijwerkingen van Botox bij de behandeling van tandenknarsen of bruxisme zijn:

 • pijn op de injectieplaats
 • hoofdpijn
In zeer zeldzame gevallen kan er een ongewenst effect op de aangrenzende spieren plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om voor een goede kliniek en arts te kiezen.

Werkt Botox echt tegen tandenknarsen?

Ja, een Botox-behandeling kan zeer effectief zijn bij tandenknarsen of bruxisme. Het ontspant de spieren die verantwoordelijk zijn voor het knarsen van de tanden en kan de symptomen aanzienlijk verminderen.

Hoe kan Botox helpen bij tandenknarsen?

Botox kan helpen bij tandenknarsen of bruxisme door de spieren rond de kaak te ontspannen. Hierdoor vermindert de ongewenste kaakklem en het knarsen van de tanden.

Hoeveel kost een behandeling met Botox tegen overmatig zweten?

Een standaard behandeling van Botox tegen zweten kost 495 euro. Het kan zijn dat er meer Botox nodig is, dan betaal je wat meer.

Is Botox tegen overmatig zweten een permanente oplossing?

Nee, een Botox-behandeling tegen overmatig zweten is een tijdelijke oplossing.

Kan Botox tegen overmatig zweten in het gezicht worden gebruikt?

Jazeker, Botox kan ook worden gebruikt voor de behandeling van overmatig zweten op het voorhoofd of bij de haarlijn.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox bij de behandeling van overmatig zweten?

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, wat zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Een allergische reactie is een zeer zeldzame bijwerking.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden met Botox tegen overmatig zweten?

Wij behandelen alleen de oksels en het voorhoofd met Botox tegen zweten. Handpalmen en voeten zijn andere mogelijk behandelgebieden, maar die zijn te pijnlijk om te behandelen zonder verdoving.

Hoe lang blijft het effect van Botox tegen overmatig zweten zichtbaar?

Je hebt 5 tot maximaal 12 maanden plezier van Botox onder de oksels. Na verloop van tijd zal de zweetproductie geleidelijk terugkeren en is er weer een herhaalbehandeling nodig.

Hoe lang duurt het voordat Botox tegen overmatig zweten werkt?

Het effect begint na enkele dagen, de volledige werking is na 2 weken merkbaar.

Wat is Botox en hoe werkt het bij de behandeling van overmatig zweten?

Botox is een eiwit dat de zenuwsignalen tijdelijk blokkeert. Bij een Botox-behandeling van overmatig zweten of transpireren wordt Botox geïnjecteerd in de oksels, handpalmen of voetzolen. Botox blokkeert tijdelijk de zenuwimpulsen naar de zweetklieren, waardoor de productie van zweet tijdelijk wordt verminderd.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox in de fronsrimpel?

Mogelijke bijwerkingen na een Botox-behandeling van de fronsrimpel zijn:

 • roodheid
 • zwelling
 • blauwe plekken
 • hoofdpijn
 • een licht hangend gevoel van de wenkbrauwen
Zeer zeldzame bijwerkingen kunnen zijn: asymmetrie, ptosis (hangend ooglid) of een allergische reacties. Het is van groot belang dat je een ervaren kliniek en arts kiest voor de behandeling.

Hoe lang duurt het voordat Botox in de fronsrimpel werkt?

Het effect van de behandeling met Botox begint na enkele dagen, dit kan per persoon verschillen. Het volledige resultaat is zichtbaar 2 weken.

Hoelang blijft het effect van Botox in de fronsrimpel zichtbaar?

Het effect van Botox in de fronsrimpel blijft 3 tot 6 maanden. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit geleidelijk weer terugkeren en zal de rimpel weer verschijnen Je kunt de behandeling gewoon veilig herhalen.

Hoeveel kost een behandeling met Botox in de fronsrimpel?

De prijs van een behandeling van Botox in de fronsrimpel is 149 euro. Een tweede zone die je gelijk laat behandelen kost 129 euro.

Kan Botox in de fronsrimpel helpen bij het verminderen van hoofdpijn?

Jazeker, Botox kan zeer effectief zijn bij de behandeling van migraine en spanningshoofdpijn. Het kan helpen om de hoofdpijn te verminderen, ook als het wordt geïnjecteerd in de fronsrimpel.

Wat zijn de alternatieven voor Botox in de fronsrimpel?

De fronsrimpel die ontstaat door het fronsen en dus door het gebruik van spiertjes heeft geen alternatief. Wanneer de rimpel altijd aanwezig is, dus ook zonder spiercontractie, dan zijn er alternatieven voor Botox, te weten:

 • fillers
 • laserbehandelingen (wij werken samen met huidtherapeuten)
 • peelings
Deze methoden kunnen verschillende resultaten opleveren, dus het is belangrijk om met een ervaren cosmetisch arts te praten om te kijken welke behandeling het beste bij jou past.

Is Botox in de fronsrimpel pijnlijk?

De behandeling met Botox van de frons bestaat uit 5-6 kleine prikjes die soms onaangenaam kunnen voelen. Dit zijn echter speldenprikjes. Een verdovende crème is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Vrijwel iedereen vindt de behandeling weinig voorstellen.

Moeten lip fillers in beide lippen of kan je ook alleen de bovenlip behandelen?

Je kunt zowel de boven- als onderlip behandelen met lipfillers, maar dat is afhankelijk van jouw wensen. Meestal wordt een lipfiller in de bovenlip geïnjecteerd. Tijdens het consult wordt met je besproken wat de mogelijkheden zijn en wat het mooiste resultaat geeft. Allemaal op basis van jouw wensen, al wordt er wel goed gekeken naar je gezichtsverhoudingen.

Worden mijn lippen blauw na een behandeling met lip fillers?

Een lipfiller geeft vaak blauwe plekken na een behandeling, maar dit is van voorbijgaande aard en zal maximaal een week duren.

Mag ik sporten na lipfillers?

Sporten na lipfillers wordt afgeraden. Verhoogde bloedtoevoer naar je gezicht kan de zwelling verergeren, dus is het raadzaam om sporten na de een lipfiller de eerste 24 uur te vermijden.

Hoeveel ml lip filler?

Hoeveel ml lip filler je nodig hebt hangt af van het gewenste resultaat en hoeveel ml filler hiervoor nodig. Dit wordt met je besproken tijdens het gratis consult met de cosmetisch arts.

Zijn lip fillers pijnlijk?

De vraag "doet een lipfiller pijn?" varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen wordt het als licht ongemakkelijk ervaren. De cosmetisch arts werkt zeer voorzichtig en biedt vaak opties voor verdoving, zoals het gebruik van een verdovende EMLA crème of lokale verdoving. Bovendien bevatten veel fillers zelf ook een verdovende vloeistof om de lipfiller minder pijnlijk te maken.

Hoe lang blijven lip fillers zitten?

Hoe lang blijft een lip filler zitten? is een van de meest gestelde vragen. De duur hangt af van het type filler, de hoeveelheid filler en de stofwisseling van de cliënt. Over het algemeen blijven lip fillers gemiddeld 6 tot 12 maanden zitten.

Hoe veilig is Restylane?

Restylane is de veiligste FDA goedgekeurde filler die er wereldwijd is. Het is een huidvuller bestaande uit het huideigen en lichaamseigen hyaluronzuur. Het wordt gebruikt om het volume te herstellen en rimpels en fijne lijntjes in het gezicht glad te strijken of te verzachten. Ook wordt het gebruikt voor de behandeling van lippen, decolleté en handen. Bij correct gebruik door een ervaren en gekwalificeerde arts wordt Restylane als zeer veilig beschouwd. Alhoewel Restylane veilig is zijn er altijd risico's verbonden aan een cosmetische behandeling, zoals blauwe plekken, zwelling, roodheid, jeuk en infectie op de plek van injecteren. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere complicaties optreden, zoals allergische reacties, granulomen en vasculaire occlusie (verstopping van een bloedvat). Het is zeer belangrijk om een ​​gekwalificeerde arts te kiezen die jouw gezicht goed kan beoordelen, de mogelijke risico's en voordelen van de behandeling kan bespreken en de injecties veilig en effectief kan toedienen. Je moet ook eventuele medische aandoeningen, allergieën of medicijnen die je gebruikt doorgeven aan de arts voordat je een behandeling met Restylane ondergaat.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij Sculptra?

Gemiddeld heeft iemand 2 tot 3 behandelingen met Sculptra nodig voor een mooi en langdurig resultaat. De reeks van meerdere behandelingen vindt plaats in de loop van een paar maanden. Het aantal injecties zal bij elke sessie zal variëren, afhankelijk van de mate van correctie die nodig is en het behandelplan dat door de cosmetisch arts is bepaald. Vanaf 30 jaar moet je uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden.

Hoe snel zie ik resultaat bij Sculptra?

Sculptra bouwt langzaam een resultaat op en is dus geleidelijk zichtbaar. Resultaten kunnen een tot drie jaar aanhouden. Het effect van Sculptra heeft dus tijd nodig. Het is dus niet dat je een direct resultaat ziet zoals bij een hyaluronzuur filler. Wees dus niet teleurgesteld als je niet onmiddellijk resultaat ziet. Dit wordt ook allemaal tijdens het consult met de arts besproken. Enkele dagen na de Sculptra behandeling zie je er weer uit zoals voor de behandeling. Dit is dus normaal en tijdelijk. Na 3 tot 6 maanden ga je het resultaat zien.

Welke gebieden kun je met Sculptra behandelen?

Sculptra wordt vooral gebruikt om ondiepe tot diepe rimpels en plooien in het gezicht te corrigeren. Sculptra wordt o.a. gebruikt voor:

Het is erg belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen voor een consult wanneer je een behandeling met Sculptra overwe

Waar moet ik op letten als ik fillers of Botox wil?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten als je fillers of Botox wilt is de kliniek en de arts waar je het laat doen. Natuurlijk is het product wat gebruikt wordt ook belangrijk, maar de arts en de kliniek zijn het allerbelangrijkste. Het is belangrijk om te weten dat het injecteren van Botox of fillers een medische procedure is. De setting of locatie is daarom belangrijk en moet voldoen aan bepaalde eisen. Het kan gevaarlijk zijn om ​Botox of fillers te laten injecteren in een niet-medische setting. Laat daarom nooit fillers of Botox injecteren bij een:

 • Bij iemand thuis
 • In een salon
 • in een niet-medische spa
 • tijdens een feest (Botox-party's zijn verboden)
Ga naar een kliniek met artsen of medisch specialisten die veel ervaring hebben met het injecteren van Botox en fillers en veel tevreden cliënten hebben. Doe dus ook onderzoek naar de kliniek er arts, zodat je een goed en weloverwogen besluit neemt voor de behandeling. De resultaten die je op internet ziet hangen grotendeels af van de ervaring van de arts, maar zijn afhankelijk van de persoon. Elke huid is anders. Daarom is het zo belangrijk dat je een afspraak maakt voor een consult met een arts die tijd voor je neemt. Het is van groot belang om de Botox of fillers veilig en effectief te injecteren. Check ook ons blog over de keuze voor een kliniek of arts.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht zoals veel filmsterren of sommige BN'ers?

Een behandeling met Botox leidt tot zeer natuurlijke resultaten, mits goed gebruikt en geïnjecteerd. Natuurlijk kun je doorslaan en teveel Botox inspuiten, waardoor je gezicht er uitdrukkingsloos uit gaat zien. Dat gebeurt in klinieken en door artsen, ook in Nederland, maar wij als kliniek streven dat niet na. Onze slogan is niet voor niets 'Mooi Jezelf Blijven'. Mooi oud worden zonder dat je er anders uit gaat zien.

Is een behandeling met Viscoderm Hydrobooster veilig?

Ja, een behandeling met Viscoderm is erg veilig. Viscoderm bestaat uit puur ultralicht gecrosslinkt hyaluronzuur. Dit staat bekend om zijn hydraterende anti-aging eigenschappen en kan tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en de huid in conditie houden. Als we ouder worden dan breekt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af. Dit gebeurt ook met geïnjecteerd hyaluronzuur zoals Viscoderm.

Wat is het verschil tussen Botox en Hydrobooster?

Met Botox worden de spieren rustig gemaakt, waardoor de bewegelijkheid ook rustiger wordt. Met de hydrobooster wordt de huid op het gebied van de beginnende rimpels verbeterd. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid verbetert wordt en dat de huid gehydrateerd wordt.

Wanneer is het resultaat van een draadlift zichtbaar?

Direct na de draadlift is er al resultaat zichtbaar. Toch duurt het wat langer voordat het eindresultaat van de behandeling zichtbaar is. De huid heeft nog tijd nodig om collageen aan te maken. Daarom duurt het ongeveer zes weken voordat het resultaat volledig zichtbaar is.

Kan ik een draadlift weer herhalen wanneer het effect minder wordt?

Ja, wanneer het effect minder wordt kunt u een draadlift weer herhalen. Het resultaat blijft gemiddeld 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. Ook kunt u ervoor kiezen om tussentijds wat nieuwe draden bij te laten plaatsen.

Zorgt een draadlift voor een natuurlijk resultaat?

Een draadlift zorgt voor een natuurlijk resultaat. De draadlift zorgt ervoor dat de huid zelf collageen aan gaat maken om de huid te verstevigen. Hierdoor ziet u er weer jonger uit.

Is een draadlift pijnlijk?

Bij een draadlift wordt altijd gebruik gemaakt van een verdovingscrème. Door deze verdoving zult u nauwelijks pijn ervaren tijdens uw behandeling.

Wat is een draadlift

Een draadlift biedt een mooie oplossing wanneer u last heeft van huidverslapping. Het zorgt voor versteviging van de huid in uw decolleté, de hals en in het gezicht en wordt uitgevoerd met oplosbare draden. Door middel van de draden wordt een liftend effect bereikt. De draden zorgen ervoor dat uw huid zelf begint met de aanmaak van collageen. Dit collageen blijft lange tijd in de huid, ook wanneer de draden zijn opgelost. Hierdoor wordt de huid van binnenuit verstevigt.

Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?

Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.

Ik lees op internet verhalen over collageen bultjes na Sculptra, kan dit kwaad?

Wanneer Sculptra op de juiste manier wordt aangemaakt en in de juiste huidlaag wordt geïnjecteerd is de kans op collageenbultjes verwaarloosbaar.

Is een Sculptra behandeling pijnlijk?

De pijnervaring verschilt per persoon, maar over het algemeen wordt een behandeling met Sculptra als niet pijnlijk ervaren. Het behandelde gebied kan na uw behandeling wat beurs aanvoelen. Dit trekt vanzelf weer weg.

Hoe lang blijft het resultaat van Sculptra zichtbaar?

Sculptra staat bekend om de langdurige resultaten van de behandelingen. Dit komt doordat de huid zelf aan het werk wordt gezet om collageen aan te maken. Het resultaat van de behandeling blijft 2,5 tot 3 jaar zichtbaar.

Hoeveel Sculptra-behandelingen zijn er noodzakelijk?

Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, is geheel afhankelijk van de huidveroudering die bij u is opgetreden. Vaak bestaat de kuur uit 2 à 3 behandelingen met een tussenpose van ongeveer vier weken. Tijdens uw gratis en vrijblijvende consultgesprek zal het aantal behandelingen voor u duidelijk worden.

Hoe snel zie ik resultaat na mijn Sculptra behandeling?

De resultaten van Sculptra ontstaan erg geleidelijk. U ziet dus niet direct resultaat van de behandeling. Na de behandeling zal de huid starten met de aanmaak van collageen. Wanneer dit proces is voltooid na uw tweede of derde behandeling begint het resultaat zich te tonen. Dit is ongeveer drie tot zes maanden na de behandeling. Gemiddeld houdt het resultaat van een behandeling met Sculptra 2.5 tot 3 jaar aan.

Hoe lang houdt het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers?

Omdat de oren niet bewogen kunnen worden, zal de filler minder snel verdwijnen in dit gebied. Hierom heeft u ongeveer een jaar plezier van uw behandeling. Daarna kunt u de behandeling weer veilig herhalen.

Wanneer ben ik geschikt voor een oorlelcorrectie met fillers?

Een oorlelcorrectie met fillers is geschikt om oorlellen met volumeverlies het volume terug te geven. Bij gaatjes kunt u dit zien door uw vinger achter u oorlel te plaatsen en uw oorlel naar voren te duwen. Is uw gaatje nog mooi rond? Dan biedt een filler-behandeling een mooie oplossing.

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.    

Wat zijn de bijwerkingen van Profhilo?

Omdat Hyaluronzuur een stof is die van nature in de huid voorkomt, kan de huid de behandeling goed verdragen. De mogelijke effecten na een behandeling zijn lichte zwelling, roodheid en soms wat blauwe plekjes. Dit wordt vaak veroorzaakt door de injecties en zal snel verdwijnen. Daarnaast kunnen er de eerste 24 - 48 uur wat bultjes op de plek van de injectie achterblijven. Ook dit verdwijnt vanzelf weer. Sinds 2015 is Profhilo op de markt en wordt wereldwijd gebruikt. Naast bovenstaande bijwerkingen, zijn er nog geen andere bijwerkingen gerapporteerd.

Hoe lang is het resultaat van Profhilo zichtbaar?

Hoe lang het resultaat van een Profhilo-behandeling zichtbaar is, is ook afhankelijk van de conditie van de huid. Wij adviseren om één á twee keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Huidveroudering stopt niet.

Wanneer is het resultaat van een Profhilo-behandeling zichtbaar?

Bij een Profhilo-behandeling ziet u niet direct resultaat omdat de huid door de behandeling zelf aan het werk wordt gezet. Vaak ziet u wel al dat de huid wat beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling wordt het effect steeds duidelijker. De reden hiervan is dat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft. Heb dus na een behandeling geduld om het mooie resultaat af te wachten.

Ben ik geschikt voor een Profhilo-behandeling?

Een Profhilo-behandeling is in principe geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Ook wanneer u een huidverjongend effect wilt hebben en u de stap naar fillers (nog) niet ziet zitten. De behandeling kan ook goed gecombineerd worden met een filler- of Botox-behandeling of als aanvulling op een andere behandeling.

Hoe verloopt een Profhilo-behandeling?

Een Profhilo-behandeling wordt uitgevoerd met de BAP-techniek. Hierbij worden 10 injecties in anatomisch uitgekiende gebieden geïnjecteerd, die zorgen voor een optimaal resultaat. Omdat de Profhilo zich goed verspreid, zijn er maar enkele injecties noodzakelijk om een heel gezicht optimaal te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal erg klein.

Kan ik met Skinboosters behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens het geven van borstvoeding. We zullen dan ook niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik met fillers behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een filler-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik met Botox behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Botox-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik met injectables behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een injectable-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Botox werkt door de spieren te ontspannen waarin het wordt geïnjecteerd. Voor migraine kan het helpen door de spanning in bepaalde spieren te verminderen die betrokken zijn bij het veroorzaken van hoofdpijn.

Hoe werkt Botox bij tandenknarsen?

Door Botox in bepaalde spieren rond de kaak te injecteren, kan het de kracht verminderen waarmee de kaken worden samengeknepen tijdens het tandenknarsen. Hierdoor kunnen de symptomen van tandenknarsen worden verminderd.

Kunnen wallen behandeld worden met fillers?

In sommige gevallen kunnen wallen met fillers behandeld worden. Tijdens een gratis consult wordt dit bekeken door de cosmetisch arts.

Wat kost een consult?

De kosten van een consult voor ooglidcorrectie, schaamlipcorrectie en oor(lel)correctie zijn gratis. Hetzelfde geldt voor de injectables en draadliften. Een consult voor liposuctie is €50,- De consultkosten voor overige vormen van plastische chirurgie  zijn ook €5o,-.

Hoe lang is de wachttijd voor de behandeling tegen tandenknarsen?

Er is geen wachttijd voor een behandeling tegen tandenknarsen. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor een consult, bestaat de mogelijkheid om direct behandeld te worden.

Is de behandeling tegen tandenknarsen pijnlijk?

Nee, een behandeling doet geen pijn. Je voelt een aantal korte prikjes als de Botox wordt geïnjecteerd. Een verdoving is niet nodig.

Hoe lang houdt het resultaat van een behandeling tegen tandenknarsen aan?

Het resultaat tegen tandenknarsen houdt, net zoals andere Botox-behandelingen, ongeveer drie tot zes maanden.

Wat zijn de bijwerkingen en risico's van de behandeling tegen tandenknarsen?

Net als bij iedere Botox-behandeling bestaat er een mogelijkheid op risico's en complicaties bij een behandeling tegen tandenknarsen. De risico's en complicaties zijn: zeer kleine rode puntjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties en lokale infecties. In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans dat een aangrenzende spier wordt aangetast is bij een behandeling tegen tandenknarsen erg klein omdat dit een sterke spier betreft.

Kan iedereen behandeld worden bij tandenknarsen?

Een Botox-behandeling tegen tandenknarsen zal bij iedereen die behandeld wordt werken. In sommige gevallen betekent dit een afname van de symptomen en anderen zijn er volledig vanaf. De duur van de werking van Botox tegen tandenknarsen is afhankelijk van de mate waarop je last hebt van tandenknarsen.

Hoe lang houdt het resultaat van de lip smoothie behandeling aan?

Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer zes tot acht maanden aan, daarna kun je de behandeling gerust herhalen.

Is een lip smoothie voor iedereen geschikt?

Een lip smoothie is geschikt voor iedereen die last heeft van droge lippen. Een behandeling voor een lip smoothie zorgt ervoor dat je lippen van binnenuit gehydrateerd worden.

Zijn er bijwerkingen bij de behandeling voor een lip smoothie?

De meest voorkomende bijwerkingen bij injectables zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen enkele uren of dagen na de behandeling.

Doet een lip smoothie pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Welk product wordt gebruikt voor de lip smoothie?

Voor een lip smoothie maken we gebruik van Restylane Refresh of Restylane Vital. Het gebruik van deze producten is 100% veilig. Het resultaat houdt ongeveer zes tot acht maanden aan, daarna kun je de behandeling gerust herhalen.

Is een Botox-behandeling voor migraine geschikt voor iedereen?

Een behandeling met Botox tegen migraine is in principe voor iedereen geschikt. Het verschilt per persoon of de behandeling daadwerkelijk werkt. Als gevolg van de behandeling kan de intensiteit van de migraine afnemen, de frequentie kan afnemen of de klachten kunnen algemeen afnemen.

Waar wordt de Botox geïnjecteerd bij een behandeling tegen migraine?

Bij een migraine-behandeling kan de Botox op verschillende plaatsen geïnjecteerd worden. Denk hierbij aan de fronsrimpel, het voorhoofd of de nek. Dit is per persoon afhankelijk van de klachten en kan bepaald worden naar aanleiding van een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen migraine?

De mogelijke risico's en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine speldenprikjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties en in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie of lokale infectie. In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico's en complicaties zijn erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Waar word ik mee behandeld bij migraine?

Migraine behandelen wij met Botuline toxines. Wij werken met de merken Botox, Azzalure en Alluzience.

Hoe lang houdt de werking van Botox tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Zijn Skinboosters schadelijk tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Skinboosters tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van jouw baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Kan ik een Skinbooster combineren met andere huidbehandelingen?

Skinboosters zijn op zich te combineren met andere huidbehandelingen. Wel adviseren wij om een periode van een à twee werken tussen de behandelingen aan te houden. Dit wordt tijdens het consult besproken.

Zijn Skinboosters voor iedereen geschikt?

Ja, een Skinbooster behandeling is geschikt voor iedereen. De Skinbooster herstelt de huid en hydrateert deze van binnenuit. Hij kan gebruikt worden om de huid weer een mooie gloed te geven, maar ook om de huid in mooie conditie te huiden. Daarnaast helpt de Skinbooster om acne-littekens en zonschade te herstellen.

Doet een behandeling met een Skinbooster pijn?

Nee, in principe hoef je bij Skinbooster-behandeling geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Wat is het verschil tussen een filler en een Skinbooster?

Een Skinbooster vermindert geen diepe rimpels zoals een filler wel doet. Wel helpt een Skinbooster om fijne lijntjes te verminderen of verwijderen. De Skinbooster is puur gemaakt om de huid te hydrateren en een mooie gloed te geven. De Skinbooster is vrij vloeibaar, waardoor er ook maar weinig van nodig is om goed resultaat te bereiken. Een filler is zo bewerkt dat deze geschikt is om ook diepere rimpels op te vullen.

Hoe ziet mijn huid er na de Skinbooster-behandeling uit?

Na een behandeling met Skinboosters kan je een aantal dagen last hebben van wat roodheid, lichte zwelling of blauwe plekjes. Dit verdwijnt na enkele dagen. Wel kan je je huid koelen om zwelling na de behandeling tegen te gaan. Daarnaast adviseren wij om 24 uur te wachten met het aanbrengen van make-up.

Mag ik na de Skinbooster-behandeling de zon in?

Over het algemeen wordt aanbevolen om directe blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende minimaal één week na de behandeling met skinboosters te vermijden. Dit komt omdat de huid na de skinbooster-behandeling gevoeliger kan zijn voor zonlicht, wat kan leiden tot hyperpigmentatie, ontstekingen of andere complicaties. Als je toch de zon ingaat, zorg er dan voor dat je een hoge SPF gebruikt.

Zijn er bijwerkingen bij een Skinbooster-behandeling?

De meest voorkomende bijwerkingen bij Skinboosters zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen na enkele uren of dagen na de behandeling.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van een Skinbooster-behandeling?

Het resultaat van een behandeling met Skinboosters houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan. Wij raden aan om een keer in het half jaar terug te komen om het resultaat van de behandeling te behouden. De behandeling kan zo vaak herhaald worden als je wilt.

Is Radiesse blijvend?

Nee, Radiesse is een tijdelijke filler die voor een langdurig resultaat kan zorgen, ongeveer 12 tot 18 maanden. De gel van de Radiesse lost op na twee tot drie maanden. De plek van de gel wordt na twee tot drie maanden vervangen door eigen collageen. Een alternatief voor Radiesse is Sculptra. Ook Sculptra zorgt voor collageenaanmaak, alleen is het resultaat van Sculptra vaker beter te voorspellen.

Waar moet ik rekening mee houden na fillers?

Wij raden de eerste dagen na de behandeling een bezoek aan de schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank af. Na een filler-behandeling kan men de eerste twee weken beter geen gezichtsmassage (laten) uitvoeren. Na de behandeling kun je enkele dagen last hebben van lichte roodheid of enigszins blauwe plekken in het behandelde gebied. We adviseren om overmatige blootstelling aan de zon of extreme kou te vermijden totdat de eerste zwelling/roodheid na de behandeling is weggetrokken.

Zijn eerdere behandelingen met andere fillers een probleem?

Het is soms niet verstandig om fillers te injecteren in gebieden waar andere fillers zijn ingespoten binnen 12 maanden. Echter, wanneer het veilige producten zijn geweest hoeft dat niets uit te maken. Als je eerder bent behandeld met permanente producten dan wordt er sowieso in hetzelfde gebied niet behandeld. Je kunt dit het best met de arts bepreken tijdens het consult.

Mag ik met fillers behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap met fillers.

Welke filler is voor mij geschikt?

Tijdens een consultgesprek met een cosmetisch arts, zal je te horen krijgen welke filler (Restylane, Radiesse of Sculptra), of wellicht welke Botuline toxine  (Botox of Azzalure) het meest geschikt voor jou zal zijn. De cosmetisch arts zal zijn advies baseren op je probleemgebied of probleemgebieden en wensen.

Welke verschillende soorten fillers zijn er?

Er zijn vier soorten fillers. Hieronder kan je meer lezen over de vier soorten fillers.

 • Permanente fillers Deze kunnen niet door het lichaam worden afgebroken. In Nederland zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden, omdat ze te veel risico’s met zich meebrengen.
 • Niet-permanente fillers met hyaluronzuur Dit zijn fillers met hyaluronzuur. Deze fillers worden door het lichaam afgebroken en zijn dus ook maar voor een bepaalde periode zichtbaar. Wanneer de filler is uitgewerkt, kan je de behandeling probleemloos herhalen. Wij gebruiken de hyaluronzuur fillers zoals Restylane en Aliaxin.
 • Collageen-aanmakende fillers Deze fillers zorgen voor volume in bijvoorbeeld je gezicht en stimuleren de aanmaak van eigen collageen. Door de verhoogde collageen-aanmaak blijft de filler langer zitten; gemiddeld blijft de filler twaalf tot 24 maanden zichtbaar. Voorbeelden zijn Radiesse en Sculptra.
 • Fillers van lichaamseigen materiaal. Deze fillers worden ook wel ‘Plaatjes Rijk Plasma (PRP)’ genoemd. De behandeling is een PRP Facelift, het wordt ook wel de ‘vampire facelift’ genoemd. Je kunt met deze filler meer eigen collageen aanmaken. Je huid krijgt hierdoor zijn stevigheid weer terug. En dit zorgt er weer voor dat je huid jonger lijkt. Wij maken geen gebruik van deze techniek, omdat onze artsen de voorkeur geven aan de tijdelijke of collageenstimulerende fillers.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn rimpelvullers. Je kunt met fillers rimpels opvullen, de contouren van het gezicht versterken en lippen voller maken. Hierdoor krijg je het verloren volume weer terug. Tevens kunnen we met fillers handen en het decolleté verjongen.

Wat als ik medicatie gebruik en fillers overweeg?

Medicijnen kunnen de behandeling met fillers eventueel beïnvloeden. Je wordt verzocht onze artsen te informeren over je medicijngebruik. Voorafgaand aan de behandeling neemt de arts je medische dossier door.

Krijg ik littekens na een filler-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een filler-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur na de behandeling.

Ik ben behandeld met permanente producten. Kan ik dan nog behandeld worden met een tijdelijke filler?

Dat ligt eraan waar de permanente filler is geïnjecteerd. Er zal nooit in hetzelfde gebied behandeld worden. Heb je bijvoorbeeld een permanente filler in je lippen? Dan zal deze eerst verwijderd moeten worden alvorens de artsen je lippen weer behandelen. Andere gebieden kunnen natuurlijk wel gewoon behandeld worden met een tijdelijke filler. De bekendste permanente injectables zijn Dermalive, Bio-Alcamid, PMS siliconenolie, Aquamid en Artecoll. Wanneer je een kliniek of een arts treft die nog steeds deze producten gebruiken kan je dat ons laten weten of kan je direct een melding doen bij de NVCG of bij IGJ (Inspectie gezondheidszorg en jeugd).

Werken jullie met permanente fillers?

Nee, wij werken enkel met de veilige tijdelijke fillers. Dit zijn o.a. Restylane, Aliaxin, Profhilo, Radiesse en Sculptra.

Hoe lang houdt de werking van fillers aan?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Lipfillers blijven vaak wat korter zitten omdat je de lippen veel gebruikt. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. Sculptra blijft ongeveer twee jaar zichtbaar. Daarna kunnen behandelingen gewoon herhaald worden.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de fillers?

Voor de fillers werken wij enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Dit zijn niet-permanente fillers, zoals Restylane. Deze hebben in Amerika een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met veilige vulmiddelen behandeld wordt.

Mag ik met Botox behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Wat moet ik me voorstellen bij een Botox-behandeling?

Botox wordt met een heel fijn naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. Het is een behandeling die slechts vijf à tien minuten in beslag neemt.

Kan ik weer alles doen na een Botox-behandeling?

Na de Botox-behandeling heb je geen pijn en kan je je normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen een minuut of tien na de behandeling.

Hoe lang blijft Botox zitten?

Botox en Azzalure blijven 3 tot 6 maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Voor de behandeling van overmatig zweten werkt Botox wat langer, 6 tot 12 maanden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Wat zijn de indicaties van Botox?

Azzalure kan voor verschillende indicaties worden gebruiken. De behandelbare probleemgebieden zijn fronsrimpel (glabella), voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes (lachrimpels), overmatig zweten (hyperhidrosis), bunny lines (neusrimpels), putjes in de kin (overactieve kinspier), migraine, tandvleeslach (gummy smile) en tandenknarsen (bruxisme).

Wat is Botox?

Botuline toxine, oftewel Botox is een spierverslapper. Botox zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Naast Botox gebruiken wij ook een andere spierverslappers, namelijk Azzalure.

Wanneer kom ik in aanmerking voor Botox?

Je komt in aanmerking voor de Botuline toxine-behandeling met Botox of Azzalure wanneer je ten minste 18 jaar of ouder bent. Er dient een medische vragenlijst ingevuld te worden, voorafgaand aan het consult. De arts zal bepalen of er aandoeningen bestaan die de werking van Botox kunnen beïnvloeden en je adviseren. Tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding behandelen wij niet met injectables.

Doet een behandeling met Botox pijn?

Botox-injecties worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, maar sommige mensen kunnen een lichte prikkeling of druk voelen op het moment van de injectie. Dit ongemak is van zeer korte duur.

Krijg ik littekens na de Botox-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een Botox-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur. Een blauwe plek is uitzonderlijk.

Zijn er risico's en complicaties bij een Botox-behandeling?

De mogelijke risico's en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties. In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botox op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico's en complicaties is erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de Botuline Toxines?

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste en veiligste producten die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Voor de Botuline toxine behandelingen werken we enkel met Botox, Azzalure en Alluzience.

Mag ik een injectables tijdens mijn zwangerschap?

Nee, wij behandelen niet als je zwanger bent. Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Hoe lang blijft het resultaat met injectables zichtbaar?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Sculptra blijft zelfs langer zitten (ongeveer 2 jaar). De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. De Botuline toxines die wij gebruiken houden ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Wat is calciumhydroxylapatiet?

Calciumhydroxylapatiet is het voornaamste bestanddeel van botten en tanden. Het is dus een lichaamseigen stof en daardoor erg veilig. Het is een biomateriaal dat ook al meer dan 30 jaar wordt gebruikt in de orthopedie, oogheelkunde, tandheelkunde en neurochirurgie. Echter, wordt het nu ook al ruime tijd gebruikt in de esthetische chirurgie als rimpelvuller en volumizer. Calciumhydroxylapatiet bestaan uit calcium en fosfaat en komen dus ook voor in het lichaamseigen weefsel zoals tanden en botten. Het is daardoor volledig biocompatibel of lichaamseigen. Er is daardoor, voorafgaand aan een rimpelbehandeling, geen allergietest nodig. Calciumhydroxylapatiet bestaat als rimpelvuller onder de naam Radiesse. Radiesse bestaat uit kleine calcium fosfaat bolletjes die opgelost zijn in een gel. Vergelijk het met mini-sneeuwballetjes in een waterige gel. De gel dient ervoor om de kleine bolletjes te kunnen injecteren. Radiesse bestaat voor 70% aan bolletjes en 30% uit gel. Wanneer Radiesse in de huid wordt geïnjecteerd duwt de gel van calcium fosfaat balletjes de rimpels omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. Voor een langdurig effect stimuleren de bolletjes de aanmaak van lichaamseigen collageen, wat de volumetoename nog verder versterkt.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Beter gezegd, het is een huideigen stof. Het komt van nature in het lichaam voor, onder andere in de huid en is verantwoordelijk voor het vasthouden van water. Het trekt vocht aan, hydrateert, geeft veerkracht, volume en soepelheid. Dit is de gouden standaard op het gebied van rimpelvullers wereldwijd. Het is een veilig middel om de tekenen van veroudering aan te pakken, mits goed getest.

Doet een behandeling met injectables pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Werken jullie met permanente producten?

Nee, wij werken enkel met de veiligste tijdelijke producten die er in de wereld zijn. Dit zijn Radiesse en Restylane voor de fillers en Botox en Azzalure voor de Botuline toxines.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling met injectables?

De meest voorkomende bijwerkingen bij injectables zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen na enkele uren of dagen na de behandeling.

Zijn de injectables die jullie gebruiken goedgekeurd?

Ja, onze producten zijn met een CE-certificering goedgekeurd in Europa. Daarnaast hebben veel van de producten een FDA goedkeuring in de Verenigde Staten. Dit strenger keurmerk hebben maar een aantal producten.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de injectables?

Bij ABC Clinic werken we met de beste en veiligste producten die er wereldwijd zijn. Voor de Botuline toxine werken we met Azzalure en Botox. Qua fillers, ofwel vulmiddelen, werken we met Restylane, Sculptra, Aliaxin en Profhilo. Daarnaast werken we met de skinboosters Restylane Skinboosters, Viscoderm en Phileye Deze producten zijn wereldwijd de best onderzochte vulmiddelen en hebben vrijwel allemaal in Amerika ook een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met de veiligste tijdelijke producten wordt behandeld.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult