Totaal
8.9
1053 reviews

Bruxisme

Bruxisme, ofwel tandenknarsen, komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen, vooral ’s nachts. Botox is de oplossing!

Botox helpt u van bruxisme af

Bruxisme kan verholpen worden met Botox (of een andere Botuline toxine als Azzalure). Bruxisme is een vervelend probleem dat grote gevolgen kan hebben. Zo kunnen uw tanden en kiezen gaan slijten, kan tandglazuur worden aangetast, kunnen vullingen breken en kunnen kiezen gaan barsten wat zeer pijnlijk kan zijn. Er kunnen ook kaakgewrichtsproblemen ontstaan en de beethoogte van tanden en kiezen kan erdoor verminderen. Ook kunnen de kauwspieren dikker worden door herhaaldelijke aanspanning. Dit ziet er niet mooi uit.

Tandenknarsen - bruxisme voor en na

Hoe gaat een Botox-behandeling tegen bruxisme?

Een Botox-behandeling tegen bruxisme is eenvoudig en heeft een snel en langdurig resultaat. De arts injecteert met een zeer dun naaldje Botox of Azzalure in de kaakspier. De injecties met botox voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten. Na afloop van de Botox-behandeling kan de huid wel wat rood en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan hierbij helpen. Na een paar uur is het ongemak al verdwenen.

Wat is het resultaat van een Botox-behandeling tegen bruxisme?

Het effect van Botox tegen bruxisme is na twee tot zes dagen merkbaar. Het tandenknarsen is voorbij. Uw kaak komt tot rust. Botox blijft drie tot zes maanden zitten. Na deze periode is de behandeling veilig te herhalen.

Wat kost een behandeling tegen bruxisme?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Behandeling bruxisme (tandenknarsen)vanaf€300,-

Hoe verloopt de nazorg na een behandeling?

Na een behandeling met Botuline toxine (Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s bij een Botox-behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Gratis consult met de cosmetisch arts?

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de cosmetisch arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Afspraak maken
Gratis consult