e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Tepelcorrectie

Kan ik nog borstvoeding geven na een tepelhofverkleining?

Ja hoor. Bij een tepelhofverkleining worden geen melkkanalen verwijderd die zich in de tepel bevinden. Wanneer je een tepelhofverkleining of tepelcorrectie overweegt is het ook belangrijk om te onthouden dat er sowieso een bepaald percentage vrouwen is dat geen borstvoeding kan geven, ongeacht of ze een operatie aan de borst of tepel hebben ondergaan of niet.

Hoe ziet het herstelproces eruit na een tepelcorrectie of tepelverkleining?

Het herstel van een tepelcorrectie of tepelverkleining gaat snel. Na de ingreep kun je al snel aan het werk, afhankelijk van de werkzaamheden. De eerste maand houd je rekening met activiteiten voor een goede genezing. Dit wordt met je besproken tijdens het consult. Piercings kunnen 3 maanden na de ingreep (opnieuw) geplaatst worden.

Ben ik een geschikte kandidaat voor een tepelverkleining of tepelcorrectie?

Als je onlangs bent afgevallen of jouw tepelmaat is vergroot vanwege zwangerschap, borstvoeding of vanwege erfelijke factoren, dan is deze operatie sowieso iets voor jou. Een tepelverkleining of tepelcorrectie is ideaal voor mannen en vrouwen die vinden dat hun tepels te breed zijn of te ver uit de borst steken. Als je het moeilijk vindt om kleding te dragen vanwege jouw tepelmaat kan deze operatie dit probleem oplossen. Andere situaties waardoor je een goede kandidaat kunt zijn voor een tepelcorrectie zijn ongelijke tepels, een grote tepelhof of ingetrokken tepels. Als de grootte van je tepels de intimiteit of je zelfbeeld beïnvloedt, is het raadzaam om met een plastisch chirurg de mogelijkheden van een tepelcorrectie of ​​tepelverkleining te bespreken.

Wordt een behandeling aan ingetrokken tepels vergoed?

Helaas wordt de behandeling vrijwel nooit vergoed. Een chirurgische tepelcorrectie van ingetrokken tepels wordt door de meeste zorgverzekeraars als puur cosmetisch beschouwd. Wij raden u aan om dit direct bij uw verzekering na te vragen.

Wat zijn de risico's van een ingetrokken tepelbehandeling?

Elke chirurgische ingreep heeft risico's, dit geldt ook voor een behandeling aan ingetrokken tepels. De risico's zijn wel erg klein, helemaal als je behandeld wordt door een plastisch chirurg. Het is normaal dat u na de ingreep zwellingen en blauwe plekken krijgt. Het kan even duren voordat je de uiteindelijke vorm en het uiterlijk van je tepel(s) ziet.

Hoe lang duurt het herstel van een behandeling van de ingetrokken tepels?

Het herstel van een chirurgische ingreep aan je ingetrokken tepels verschilt van persoon tot persoon. De gemiddelde hersteltijd voor een volledig herstel van een ingetrokken tepeloperatie is ongeveer 2 weken. Je zou de volgende dag eventueel gewoon weer aan het werk kunnen, maar er zijn bepaalde beperkingen voor de eerste 2 weken (geen zware inspanningen). De plastisch chirurg kan je er alles over vertellen tijdens het consult.

Wordt een tepelhofverkleining of tepelverkleining vergoed?

Helaas wordt de ingreep vrijwel nooit vergoed. Een chirurgische tepelverkleining of tepelhofverkleining wordt door de meeste zorgverzekeraars als puur cosmetisch beschouwd. Wij raden u aan om dit direct bij uw verzekering na te vragen.

Hoe verloopt de behandeling aan een ingetrokken tepel?

Een ingetrokken tepeloperatie kan enigszins verschillen van persoon tot persoon. De meest gebruikelijke methode wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en bestaat uit een kleine incisie aan de onderkant van de tepel. De ligamenten of kliertjes  die aan je tepel trekken worden losgelaten, waardoor je tepel zijn oorspronkelijk bedoelde vorm kan aannemen. Deze operatie duurt ongeveer een uur.

Ben ik een goede kandidaat voor een behandeling aan mijn ingetrokken tepels?

Vrijwel iedereen met minstens één ingetrokken tepel komt in aanmerking voor een behandeling, zowel mannen als vrouwen. Maak een consultafspraak met een gecertificeerde plastisch chirurg om er zeker van te zijn dat het een geschikte oplossing voor je is,

Waarom heb ik last van ingetrokken tepels?

Het is mogelijk dat je als vrouw of man bent geboren met ingetrokken tepels, maar dat je dit pas na de puberteit bent gaan opmerken. Het lichaam van sommige mensen verandert echter en ingetrokken tepels kunnen bij diegenen verschijnen na het geven van borstvoeding, na een zwangerschap, borstkanker of enige vorm van letsel aan dat deel van het lichaam. Een tepelcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing.

Kan ik nog borstvoeding geven na een behandeling van ingetrokken tepels?

Dat ligt aan de correctie en technieken die gebruikt worden door de plastisch chirurg. Het succes van borstvoeding na een tepelcorrectie of behandeling van ingetrokken tepels hangt af van de procedure die wordt uitgevoerd en de mate waarin de melkklieren en -kanalen worden beïnvloed. Sommige tepelcorrecties, zoals een tepelverkleining of een tepelhofverkleining, hebben minder invloed op de melkklieren en -kanalen en hebben een hogere kans op succes bij het geven van borstvoeding. Andere procedures, zoals een behandeling van ingetrokken tepels, kunnen meer invloed hebben op de melkklieren en de melkklierkanalen en kunnen de borstvoeding moeilijker of onmogelijk maken. Dit wordt met je besproken tijdens het consult wat je met de plastisch chirurg hebt.  

Is een tepelhofverkleining pijnlijk?

Omdat een tepelhofverkleining onder lokale verdoving wordt uitgevoerd zal deze ingreep geen pijn doen. Wel kunt u wat last krijgen van lichte napijn en zwelling. Voor de napijn kunt u pijnstillers innemen.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelhofverkleining gebruikt?

Een tepelhofverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Hoe kan ik het beste slapen na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt het beste op uw rug slapen na deze ingreep om het behandelde gebied zo veel mogelijk te ontzien van belasting. U kunt ook een beetje omhoog gaan liggen om draaien te voorkomen. Dit doet u door een kussen in uw rug te leggen.

Is er een litteken zichtbaar na een correctie van ingetrokken tepels?

Er zal een litteken achterblijven na de behandeling van de ingetrokken tepel(s). Gelukkig zal deze minimaal zichtbaar zijn omdat deze aan de basis van uw tepel geplaatst zal worden.

Kan ik zelf naar huis rijden na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Dit in verband met de lokale verdoving die u heeft gehad. Zorg er altijd voor dat er iemand beschikbaar is om u naar huis te brengen na de ingreep.

Zijn de resultaten van een tepelcorrectie bij ingetrokken tepels blijvend?

In principe zijn de resultaten van een tepelcorrectie blijvend. Wel kunnen factoren als gewicht en borstvoeding het resultaat achteraf beïnvloeden.

Wordt een tepelverkleining vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, een tepelverkleining zal nooit vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Deze behandeling word gezien als een cosmetische ingreep.

Is een tepelverkleining of tepelhofverkleining ook mogelijk voor mannen?

Ja hoor, een tepelverkleining of tepelhofverkleining is ook mogelijk bij mannen. Ook mannen kunnen last hebben van grote of lang uitstekende tepels. U kunt altijd op een gratis en vrijblijvend consultgesprek komen om uw wensen en verwachtingen te bespreken met een van onze plastisch chirurgen.

Is een tepelverkleining pijnlijk?

Gelukkig kunnen wij u vertellen dat een tepelverkleining niet pijnlijk is. Door de verdoving merkt u niks van de ingreep. Na de ingreep kunt u wat last hebben van napijn. Hiervoor kunt u pijnstillers nemen.

Zijn er littekens zichtbaar na een tepelverkleining?

De littekens van een tepelverkleining zijn achteraf vrijwel niet zichtbaar. Wel raden we u aan om rustig aan te doen en de nazorg goed op te volgen voor een zo mooi mogelijk herstel van de ingreep.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelverkleining gebruikt?

Uw tepelverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult