Totaal
8.9
1053 reviews

Veelgestelde vragen: Tepelcorrectie

Is een tepelhofverkleining pijnlijk?

Omdat een tepelhofverkleining onder lokale verdoving wordt uitgevoerd zal deze ingreep geen pijn doen. Wel kunt u wat last krijgen van lichte napijn en zwelling. Voor de napijn kunt u pijnstillers innemen.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelhofverkleining gebruikt?

Een tepelhofverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Hoe kan ik het beste slapen na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt het beste op uw rug slapen na deze ingreep om het behandelde gebied zo veel mogelijk te ontzien van belasting. U kunt ook een beetje omhoog gaan liggen om draaien te voorkomen. Dit doet u door een kussen in uw rug te leggen.

Is er een litteken zichtbaar na een correctie van ingetrokken tepels?

Er zal een litteken achterblijven na de behandeling van de ingetrokken tepel(s). Gelukkig zal deze minimaal zichtbaar zijn omdat deze aan de basis van uw tepel geplaatst zal worden.

Kan ik zelf naar huis rijden na een correctie van ingetrokken tepels?

U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Dit in verband met de lokale verdoving die u heeft gehad. Zorg er altijd voor dat er iemand beschikbaar is om u naar huis te brengen na de ingreep.

Zijn de resultaten van een tepelcorrectie bij ingetrokken tepels blijvend?

In principe zijn de resultaten van een tepelcorrectie blijvend. Wel kunnen factoren als gewicht en borstvoeding het resultaat achteraf beïnvloeden.

Wordt een tepelverkleining vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, een tepelverkleining zal nooit vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Deze behandeling word gezien als een cosmetische ingreep.

Is een tepelverkleining ook mogelijk voor mannen?

Ja, een tepelverkleining is ook mogelijk bij mannen. Ook mannen kunnen last hebben van grote tepels. U kunt altijd op een gratis en vrijblijvend consultgesprek komen om uw wensen en verwachtingen te bespreken met een van onze plastisch chirurgen.

Is een tepelverkleining pijnlijk?

Gelukkig kunnen wij u vertellen dat een tepelverkleining niet pijnlijk is. Door de verdoving merkt u niks van de ingreep. Na de ingreep kunt u wat last hebben van napijn. Hiervoor kunt u pijnstillers nemen.

Zijn er littekens zichtbaar na een tepelverkleining?

De littekens van een tepelverkleining zijn achteraf vrijwel niet zichtbaar. Wel raden we u aan om rustig aan te doen en de nazorg goed op te volgen voor een zo mooi mogelijk herstel van de ingreep.

Welke verdoving wordt er tijdens mijn tepelverkleining gebruikt?

Uw tepelverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor kunt u tijdens de ingreep gewoon met de plastisch chirurg en OK assistente praten. Ook mag u daardoor na de ingreep weer naar huis om rustig te herstellen van de ingreep.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Gratis consult