Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.
Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.
De hoeveelheid aanwezig borstweefsel bepaalt hoeveel eigen vet achtergelaten kan worden per operatie. Hoe groter het volume van de bestaande borst, hoe meer vet getransplanteerd kan worden (lipofilling). Ongeveer 70% van het getransplanteerde volume vet blijft op langer termijn over. Om deze reden is het soms nodig om 2 of 3 behandelingen uit te voeren om de gewenste vergroting te behalen.
Of het resultaat van de borstverkleining blijvend is is afhankelijk van verschillende factoren. Het resultaat kan worden beïnvloed door veranderingen in gewicht. Wanneer het gewicht toeneemt bestaat de kans dat de borsten ook weer mee zullen groeien met de rest van het vetpercentage. Daarnaast is het lichaam onderhevig aan veroudering. Met de leeftijd wordt de huid wat slapper. Dit kan tot gevolg hebben dat de borst op termijn wat minder stevig wordt.
Het is geheel afhankelijk van je eigen wensen of je een borstvergroting met implantaten of eigen vet wil. Een borstvergroting met een implantaat wordt in één operatie uitgevoerd. Bij een borstvergroting met lipofilling (eigen vetweefsel) zijn soms 2 of zelfs 3 behandelingen nodig om voldoende volume te creëren. Het voordeel van lipofilling is dat je eigen weefsel gebruikt wordt als vulling. Bij een borstvergroting met een implantaat is het nadeel dat het implantaat mogelijk op termijn vervangen moet worden.
Het drukpak draagt je gedurende de eerste week dag en nacht. Daarna nog vijf weken alleen overdag dragen en je kan deze pas uittrekken wanneer je gaat slapen/naar bed gaat.
Een borstcorrectie kan bestaan uit een verkleining, een vergroting met implantaten of eigen vet of een versteviging (lift) van de borst. Bij een borstvergroting wordt gewerkt met een implantaat of eigen vetweefsel (lipofilling). Bij een verkleining of een versteviging wordt de grootte, vorm en stevigheid aangepast door inwendige verplaatsing van vet en borstklierweefsel.
Risico’s komen bij een lipofilling van de borsten bijna niet voor wanneer deze door een ervaren arts wordt uitgevoerd. In enkele gevallen kan er een infectie of een nabloeding optreden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat je wat last krijgt van duizeligheid door een vochttekort. Om een goed herstel te bevorderen raden wij altijd aan voor en na de ingreep te stoppen met roken en de adviezen met betrekking tot de nazorg goed op te volgen.
Nee, enkel diegenen die voldoende vet hebben om te verplaatsen. Het vet moet ergens vandaan komen. Heb je weinig tot geen vet, dan zijn borstimplantaten het beste alternatief.
Al na een aantal dagen is het weer mogelijk om aan het werk te gaan. De eerste weken dient er dag en nacht een stevige sportbeha gedragen te worden. Bukken, tillen en het optillen van de armen zal je de eerste zes weken moeten vermijden. Het duurt ongeveer zes weken voordat je weer kunt sporten of zware lichamelijke arbeid mag verrichten.
Omdat tijdens de operatie een algehele narcose wordt gehanteerd zal je tijdens de operatie geen pijn ervaren. Na de operatie kunnen de borsten gezwollen en wat pijnlijk zijn en kan gevoeligheid van de borsten nog enkele maanden een rol spelen.
Nabloeden is bij een borstverkleining de meest voorkomende complicatie. Dit komt in zo’n een à twee procent van de gevallen voor. In het geval van een nabloeding moet er opnieuw worden geopereerd om de bloeding te stoppen. De risico's en complicaties bij een ingreep zijn minimaal. Deze worden uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen.
In sommige gevallen zal een borstverkleining vergoed worden door de zorgverzekeraar. Wij raden altijd aan om eerst langs de huisarts te gaan om te kijken of de borstverkleining vergoed wordt. Mocht deze niet vergoed worden, dan ben je van harte welkom om bij ons op consult te komen voor je borstverkleining. De plastisch chirurg zal je informeren naar de mogelijkheden tijdens een consult. LET OP: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Wij zullen daarom ook geen verzekerde zorg leveren.
Door gewichtstoename, pilgebruik of een zwangerschap kan de omvang van de borsten toenemen, ook na een borstverkleining. Deze toename is minder dan voor de borstverkleining, aangezien de toename geproportioneerd is.
Als er liposuctie wordt uitgevoerd zal het meestal mogelijk zijn om borstvoeding te geven. Bij een tepel herpositionering kan het klierweefsel onder de tepel worden verwijderd, waardoor geen borstvoeding meer gegeven kan worden. Tijdens een consult kan de plastisch chirurg je informeren over de impact van de behandeling.
Dat hangt af van de behandelmethode. Bij de meest voorkomende ingreep wordt de tepel geherpositioneerd, waardoor er een litteken rondom de tepel zal achterblijven. Dit litteken loopt door tot de borstplooi en hier zou ook een horizontale incisie worden gemaakt. Met de tijd zullen deze littekens minder opvallend worden. Bij een behandeling door middel van liposuctie blijven nauwelijks of geen littekens achter.
Er zijn twee soorten ingrepen bij een borstverkleining. Allereerst is er een cosmetische ingreep. Hierbij wordt het teveel aan vet in de borst(en)verwijderd. Je kan hiervoor in aanmerking komen als je alleen het vet in je borst(en) wil laten verwijderen. Deze ingreep wordt onder plaatselijke verdoving bij ABC Clinic uitgevoerd. Nadien is er eventueel een plastische ingreep. Hierbij wordt niet alleen het teveel vet uit de borst(en) weggehaald, maar ook het klierweefsel wordt hier weggehaald. Deze operatie wordt in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd en de operatie zal onder algehele verdoving zijn.
Of je een chirurgische borstverkleining ondergaat of een liposuctie van de borsten is geheel afhankelijk van het weefsel waar je borsten uit bestaan. Wanneer de borsten voornamelijk bestaan uit klierweefsel, dan zal een chirurgische borstverkleining noodzakelijk zijn, maar bestaan je borsten uit vetweefsel? Dan voldoet een liposuctie-behandeling om de borsten te verkleinen.
Wanneer je enkel het vetweefsel hebt laten verwijderen, zal je het eerste resultaat pas na een paar dagen zien. Dit in verband met het optreden van blauwe plekken en zwellingen na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal pas na twee tot drie maanden zichtbaar zijn. Het resultaat na een operatie van het weghalen van het vet- en klierweefsel in de borst(en) zal net als bij het weghalen van het vetweefsel na een paar dagen al te zien zijn. Het definitieve resultaat zal na ongeveer zes maanden zichtbaar zijn.
In sommige gevallen zal een borstverkleining vergoed worden door de zorgverzekeraar. De plastisch chirurg zal je informeren naar de mogelijkheden tijdens een consult. LET OP: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars. Wij leveren dus geen verzekerde zorg.
Bij een borstverkleining d.m.v. liposuctie zal er geen litteken achterblijven. Echter bij een borstverkleining d.m.v. een operatie, krijgt men wel littekens. Bij de operatie zal de plastisch chirurg een kleine snee aan de onderzijde van de tepelhof maken, het litteken zal dus aan de onderzijde van de tepelhof bevinden. Dus het litteken zal niet zichtbaar zijn.
Er zijn twee soorten ingrepen bij een borstverkleining voor mannen. Allereerst is er een cosmetische ingreep. Hierbij wordt het teveel aan vet in de borst(en)verwijderd. Je kan hiervoor in aanmerking komen als je alleen het vet in je borst(en) wilt laten verwijderen. Deze ingreep wordt onder plaatselijke verdoving bij ABC Clinic uitgevoerd. Nadien is er eventueel een plastische ingreep. Hierbij wordt niet alleen het teveel vet uit de borst(en) weggehaald, maar ook het klierweefsel wordt hier weggehaald. Deze operatie wordt in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd en de operatie zal onder algehele verdoving zijn.
Je komt in aanmerking voor de borstverkleining voor mannen wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en je last hebt van te veel vet (en klierweefsels) in je borst(en). Onze plastisch chirurgen bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend consultgesprek.
De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.
Bij een borstvergroting wordt door een chirurg een implantaat aangebracht in de borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via een sneetje in de oksel, een sneetje in de plooi onder de borst en langs de onderste helft van de tepel wordt het implantaat geplaatst. Indien nodig kunnen drains geplaatst worden om het wondvocht af te voeren.
Nee, de plastisch chirurgen van ABC Clinic hebben nooit PIP-implantaten gebruikt. We werken enkel met de veiligste borstprotheses zoals Mentor, Natrelle, Polytech en Sebin.
Bij ABC Clinic wordt zowel een borstvergroting met implantaten als lipofilling uitgevoerd. Bij lipofilling wordt ongewenst vet afgenomen en gebruikt voor het opvullen van de borsten. Het nadeel van lipofilling is dat het resultaat beperkt is. Implantaten kunnen meer volume creëren.
De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven. Bij ABC Clinic werken wij uitsluitend met de kwalitatief beste protheses zoals Natrelle.
Aangezien de plastisch chirurg zijn uiterste best doet om de melkklieren niet aan te tasten bij een borstvergroting, is dit zeker mogelijk. Er moet wel rekening worden gehouden met het risico op een eventuele aantasting van de melkklieren. De risico’s van een borstvergroting zullen tijdens een consult behandeld worden.
Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.
De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.
Nee, de plastisch chirurgen van ABC Clinic hebben nooit PIP-implantaten gebruikt. We werken enkel met de veiligste borstprotheses zoals Mentor, Natrelle, Polytech en Sebin.
Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.
Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.
Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.
Als je last hebt van hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.
Wij raden altijd aan om een kliniek te kiezen met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een borstvergroting of borstlift overweegt. Daarnaast is het belangrijk dat het consultgesprek plaatsvindt met de behandelend plastisch chirurg. Controleer altijd of er reviews zijn van de plastisch chirurg en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie. Checklist ABC Clinic
Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie.
De borstcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.
Dit verschilt per persoon. De plastisch chirurg bepaalt tijdens het consult of het noodzakelijk is om een implantaat te gebruiken tijdens de borstcorrectie. Hier is vooraf niks over te zeggen.
Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstcorrectie. Het is aan te raden om een borstcorrectie te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstcorrectie.
In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.
Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.
Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.
Het resultaat van een lipofilling is niet voor 100% te garanderen. Het lichaam breekt een deel van het ingespoten vet na de behandeling af. Vooraf is hierdoor is niet te zeggen hoeveel van het ingespoten vet weer zal verdwijnen. Wanneer het lichaam, onverwachts, veel vet afbreekt kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn om dit weer aan te vullen.