e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Veelgestelde vragen: Ooglidcorrectie

Waarom wordt een onderooglidcorrectie niet vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt niet vergoed omdat er teveel mensen zijn die last hebben van wallen onder de ogen. De zorgverzekeraars zouden failliet gaan als ze alle mannen en vrouwen die hun wallen willen laten verwijderen zouden moeten compenseren.

Waarom wordt een bovenooglidcorrectie vrijwel niet vergoed?

Een bovenooglidcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed, omdat er teveel mensen zijn die een bovenooglidcorrectie nodig hebben. Dat zou niet te betalen zijn door de zorgverzekeraars.

Waarom wordt een ooglidcorrectie niet vergoed?

Het antwoord is heel eenvoudig. Een ooglidcorrectie wordt niet vergoed omdat er teveel mensen zijn die last hebben van hangende oogleden. Dat is dus niet te betalen door de zorgverzekeraars, omdat vrijwel iedereen voor een correctie in aanmerking komt gedurende zijn of haar leven.

Wat zijn de ervaringen van de verdoving bij een ooglidcorrectie?

De meeste mensen ervaren nauwelijks pijn bij de verdoving, maar ze kunnen wel wat druk voelen terwijl de plastisch chirurg de correctie uitvoert. Omdat de huis boven of onder de ogen los zit voel je nauwelijks iets van de prikjes.

Welke verzekering vergoed een bovenooglidcorrectie?

Vrijwel geen enkele zorgverzekeraar vergoedt een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering. Alleen als er sprake is van een medische indicatie wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Controleer daarom uw polis om te zien of uw verzekering een bovenooglidcorrectie vergoedt.

Welke oogdruppels bij vermoeide ogen?

Er zijn verschillende oogdruppels die verlichting bieden bij vermoeide of droge ogen. Clinitas Soothe is bijvoorbeeld een goede keuze vanwege het gebruik van natriumhyaluronaat, een vloeistof die traanvocht nabootst. Dit product is conserveermiddelvrij en biedt snelle en effectieve verlichting.

Welke leeftijd bovenooglidcorrectie?

Er is geen specifieke leeftijd voor een bovenooglidcorrectie. Over het algemeen zijn de meeste kandidaten boven de 30 jaar oud, maar jongere mensen met erfelijke wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden kunnen ook geschikte kandidaten zijn. De geschiktheid voor een bovenooglidcorrectie wordt individueel bepaald door een gekwalificeerde plastisch chirurg.

Welke crème na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie raden mag u géén crème of zalf gebruiken. Vooraf kunnen Arnica-druppels gebruikt worden om eventueel de genezing te bevorderen en de zwelling te verminderen. Na een dag of 10, als de hechtingen verwijderd zijn, mag u eventueel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn en na overleg met de plastisch chirurg.

Wat zijn de oogleden?

De oogleden beschermen en hydrateren de ogen en helpen knipperen om vuil uit de ogen te verwijderen. Ze bevatten ook de talgklieren die een olieachtige vloeistof afgeven om uitdroging te voorkomen. De oogleden zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt.

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

De kosten voor een ooglidcorrectie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kliniek, de ervaring van de arts en de omvang van de ingreep. Over het algemeen kost een bovenooglidcorrectie tussen de € 600 en € 1.750, terwijl een onderooglidcorrectie tussen € 1.200 en € 3.750 kost. Het is belangrijk om bij verschillende klinieken offertes op te vragen om de beste prijs te vinden die past bij jouw wensen en budget.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Hangende oogleden kunnen leiden tot klachten zoals een zwaar gevoel van de oogleden, vermoeide uitstraling, vermoeide ogen, dikke oogleden, slecht zicht door een zakkend ooglid en hoofdpijn. Het is belangrijk om te overwegen een behandeling te ondergaan om deze klachten te verlichten en een frissere uitstraling te krijgen. Raadpleeg een gekwalificeerde specialist om de juiste opties te bespreken.

Wat zeggen wallen over je gezondheid?

Wallen onder de ogen zeggen niet altijd iets over je gezondheid. Ze zijn meestal het resultaat van een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms kunnen rimpels ook leiden tot wallen. Als dit cosmetisch storend is, zijn er behandelingen beschikbaar om wallen onder de ogen te verminderen.

Wat te doen tegen hangende wenkbrauwen?

Een wenkbrauwlift is een oplossing voor hangende wenkbrauwen. Door gebruik van Botox kan men de werking van spiertjes beïnvloeden voor een klein liftend effect boven de wenkbrauwen. Een ervaren cosmetisch arts kan dit doen. Overleg wel eerst met de arts of dit geschikt voor je is. Wellicht is een wenkbrauwlift door een plastisch chirurg een beter alternatief.

Wat te doen bij zwelling na ooglidcorrectie?

Om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen, is het belangrijk om uw ogen regelmatig te koelen met een koelbril gedurende de eerste 2 dagen van uw herstel. Dit kan ongemak verminderen en de zwelling helpen verminderen. Na uw operatie ontvangt u een koelbril van ons.

Wat te doen aan slappe huid onder ogen?

Een slappe huid onder de ogen kan op verschillende manieren worden behandeld. U kunt kiezen voor een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt weggesneden voor een meer jeugdige en frisse uitstraling, of u kunt gebruik maken van injectables zoals fillers of Skinboosters die helpen volume te krijgen onder de ogen of de huid wat te verstrakken.

Wat mag je niet doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie moet je vermijden om te tillen, te persen of te bukken totdat de hechtingen zijn verwijderd. Fysieke inspanning en sporten kunnen na ongeveer 2 tot 3 weken weer worden hervat, afhankelijk van de sport en inspanning. Het is normaal dat de littekens in de eerste 3 maanden nog rood kunnen zijn, maar geleidelijk aan zullen ze dezelfde kleur als je huid aannemen. Het is belangrijk om het advies van je arts op te volgen om te zorgen voor een goed herstel. Dit geldt vooral voor de eerste paar weken na de operatie.

Wat mag je niet doen na een bovenooglidcorrectie?

Til niet, pers niet en buk niet na de bovenooglidcorrectie totdat de hechtingen zijn verwijderd. Gedurende de eerste 2 á 3 weken na de operatie, moet je fysieke inspanningen vermijden. Het is normaal dat de littekens de eerste 3 maanden nog wat rood zijn, maar ze zullen geleidelijk de kleur van je huid aannemen. Volg deze leefregels op om een snel herstel te bevorderen.

Wat kun je het beste doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het essentieel om voldoende rust te nemen en druk op uw oogleden te voorkomen. Roken en (overmatig) alcoholgebruik kunnen de genezing vertragen en het risico op complicaties vergroten. Vermijd verder make-up en contactlenzen (tenzij anders besproken) om irritatie te voorkomen. Bescherm uw ogen tegen zonlicht en zonnebanken door een bril te dragen. Deze tips minimaliseren de bijwerkingen en bevorderen het genezingsproces.

Wat is een littekenreactie?

Een littekenreactie na een ooglidcorrectie resulteert vaak in een trekkerig gevoel in de oogleden en zwellingen rond de ogen. Dit kan een aantal weken tot maanden aanhouden, maar zal uiteindelijk vanzelf verdwijnen. Ook kan er sprake zijn van gevoelloosheid in de oogleden, wat na verloop van tijd weer overgaat.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huidweefsel, spier en vet van de oogleden worden verwijderd. Meestal wordt de procedure aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te garanderen. Verslapte huid van het voorhoofd kan ook leiden tot wenkbrauwdaling. Het doel van de procedure is om een jonger, frisser uiterlijk te geven.

Wat is de beste remedie tegen hangende oogleden?

De beste remedie tegen hangende oogleden is een ooglidcorrectie. Tijdens deze chirurgische ingreep verwijdert een arts overtollige huid en vetweefsel uit het bovenooglid. Na de herstelperiode zal het resultaat een meer open en wakkere uitstraling geven. Overweeg een consult bij een ervaren plastisch chirurg om te zien of deze behandeling geschikt is voor jou.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrectie?

Gespecialiseerde kliniek ABC Clinic wordt al jaren als een van de beste klinieken voor ooglidcorrecties van Nederland beoordeeld.

Wat doen ze bij een onderooglidcorrectie?

Bij een onderooglidcorrectie wordt door middel van huidresectie overtollige huid onder de wimperrand verwijderd door een plastisch chirurg. Dit is de meest voorkomende methode voor een onderooglidcorrectie. De incisie wordt net onder de wimperrand gemaakt en een strookje huid wordt verwijderd. 

Wat betekent het als je wallen onder de ogen hebt?

Wallen onder de ogen zijn een onschuldig verschijnsel en veroorzaken meestal geen problemen. Soms ontstaan ze door een ophoping van vet of vocht onder de huid en soms door een teveel aan huidweefsel, zoals bij veroudering. Kortom, wallen onder de ogen zijn meestal onschuldig en vooral cosmetisch storend.

Waarom onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is een esthetische operatie waarbij de arts overtollig huid en vet onder uw ogen verwijdert om wallen, rimpels of donkere kringen te verminderen. 

Waarom een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kan helpen bij het verbeteren van hangende huid rond de oogleden en wenkbrauwen waardoor de wenkbrauwen omhoog gaan en vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen worden verminderd. Het is een effectieve manier om de jeugdige uitstraling van de ogen te herstellen en te verbeteren.

Waarom droge ogen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kan de traanproductie tijdelijk worden verstoord, waardoor de ogen droog kunnen aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt meestal na enkele weken tot maanden.

Waar op letten na ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om 24 uur lang volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie en geen bezoek te ontvangen. Zorg dat u zich ontspant door op bed te liggen of in een luie stoel te zitten. Vermijd praten en zet uw telefoon uit. Geef uw ogen de tijd om te herstellen en volg de instructies van uw plastisch chirurg op voor een snel herstel van uw gezondheid.

Kunnen wallen weg gaan?

Wallen kunnen gedeeltelijk verdwijnen door een gezonde levensstijl, maar als ze zijn veroorzaakt door genetische aanleg of huidveroudering, zijn ze moeilijker te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals fillers of oogliftchirurgie, die effectief zijn in het verminderen van wallen.

Kun je een ooglidcorrectie vergoed krijgen?

De ingreep komt nauwelijks nog in aanmerking voor een vergoeding. In slechts incidentele gevallen kan een bovenooglidcorrectie (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Een bovenooglidcorrectie wordt dus vrijwel nooit meer vergoed door de zorgverzekeraar. De voorwaarden voor een vergoeding zijn dusdanig streng dat slechts enkelen in aanmerking komen voor een vergoeding. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed, omdat deze ingreep altijd als een esthetische behandeling wordt gezien.

Kan je tv kijken na ooglidcorrectie?

Het wordt niet aanbevolen om tv te kijken in de eerste dagen na een ooglidcorrectie omdat dit kan leiden tot droge ogen, meer zwelling of een vermoeid gevoel. Het is beter om te rusten en je ogen zoveel mogelijk te ontlasten om een ​​positief herstel te stimuleren. Raadpleeg de plastisch chirurg voor specifieke richtlijnen. 

Kan je je wallen weg laten halen?

Ja, je kunt je wallen weg laten halen met behulp van een onderooglidcorrectie. Hierbij wordt overtollig uitpuilend vet onder de ogen verwijderd via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid, zonder zichtbare littekens achter te laten. Dit is een effectieve manier om van vetwallen af te komen.

Kan een ooglidcorrectie mislukken?

Ondanks de mogelijke risico's is een ooglidcorrectie een veilige ingreep wanneer uitgevoerd door een bekwame plastisch chirurg. De kans op mislukking is klein en kan eventueel worden verholpen door een correctiebehandeling. Bespreek eventuele zorgen met uw plastisch chirurg tijdens het consult.

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?

Een bovenooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waardoor de behandeling zelf niet pijnlijk is. Hoewel sommige cliënten de verdovende injecties onprettig kunnen vinden, zijn ze over het algemeen niet pijnlijk. 

Wat kost het om wallen weg te laten halen?

Dit is afhankelijk van wat voor soort behandeling er uitgevoerd wordt. Een onderooglidcorrectie bedraagt €1.695 en wallen verwijderen met fillers tussen de €325,- en €450,-

Hoeveel kost een onderooglidcorrectie?

Voor een onderooglidcorrectie betaalt u € 1.695. De weergegeven prijs is voor twee ogen, inclusief consult, behandeling door een ervaren plastisch chirurg en de nacontroles.

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten voor een ooglidcorrectie lopen sterk uiteen. Een bovenooglidcorrectie aan beide ogen kost gemiddeld tussen €995 en € 1850, afhankelijk van wat voor soort ingreep.

Hoeveel dagen rust na een ooglidcorrectie?

Het is aanbevolen om ten minste 3 tot 5 dagen volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie om te herstellen. Vermijd zware inspanningen en til geen zware voorwerpen tijdens deze periode. Bespreek indien nodig uw herstelperiode met uw plastisch chirurg. Houd er rekening mee dat de hersteltijd per persoon kan variëren.

Hoelang moet je herstellen van een ooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een ooglidcorrectie varieert per persoon. Over het algemeen verdwijnen zwelling en verkleuringen na 1 à 3 weken. Na 6 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt. Het is raadzaam om de eerste paar dagen na de operatie rust te nemen en het hoofd hoger te houden dan het hart om zwelling te verminderen. Verder is het belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen voor een snel en veilig herstel.

Hoe zien je ogen eruit na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het normaal dat de oogleden blauw kleuren en het litteken zichtbaar blijft gedurende de eerste 7-10 dagen. In de eerste 3-4 maanden na de ingreep zal het litteken dunner en minder zichtbaar worden. Camoufleren is mogelijk nadat het is genezen.

Hoe werkt een ooglift?

Bij een ooglift wordt overtollige huid en vet verwijderd, waardoor druk op de ogen vermindert en een frisse uitstraling ontstaat. Dit liftende effect zorgt voor een jongere blik die langdurig aanhoudt. Daarnaast wordt het vet definitief verwijderd en kan het dus niet terugkomen.

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollig huidweefsel, spier en/of vet verwijderd om het ooglid weer strakker te maken. Hierdoor wordt het zicht verbeterd en kan vermoeidheid en hoofdpijn worden verlicht. De ingreep wordt vaak aan beide ogen uitgevoerd om symmetrie te bevorderen en soms wordt ook de wenkbrauw vastgezet.

Hoe weet ik of ik ptosis heb?

Ptosis kan worden herkend aan symptomen zoals slecht zicht door een zakkend ooglid, vermoeide ogen, een vermoeide uitstraling en hoofdpijn. Als je denkt dat je ptosis hebt, raadpleeg dan een oogarts. Ptosis kan worden behandeld met chirurgische ingrepen of andere medische behandelingen.

Hoe voorkom je vocht onder je ogen?

Vocht onder de ogen kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl te hanteren. Drink voldoende water, eet gezond en beweeg regelmatig. Vermijd zout voedsel, roken en alcohol, aangezien deze de ophoping van vocht onder de ogen kunnen bevorderen. Houd ook je slaappositie in de gaten, en leg je hoofd iets hoger om te voorkomen dat vocht zich gaat ophopen. 

Hoe vaak kan je een ooglidcorrectie doen?

Het aantal keren dat je een ooglidcorrectie kan doen, hangt af van diverse factoren. Over het algemeen kan een ooglidcorrectie een blijvend resultaat bieden. Echter, ouderdomsverschijnselen en gewichtsschommelingen kunnen soms een reden zijn om opnieuw een ooglidcorrectie uit te voeren. Raadpleeg een ervaren plastisch chirurg voor meer informatie over herhaalde correcties.

Hoe snel geneest een ooglid?

Bij een bovenooglidcorrectie duurt het gemiddeld 1-2 weken voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje bijna volledig genezen is. Het kan tot 4-6 maanden duren voordat het volledige genezingsproces is afgerond.

Hoe ogen schoonmaken na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar vermijd het nat maken van de pleistertjes. Gebruik in plaats daarvan een wattenstaafje dat u voorzichtig kunt gebruiken om de wimper rand schoon te maken. Houd eerst het staafje even onder de kraan om het vochtig te maken.

Hoe ogen koelen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om je ogen te koelen. Je kunt dit doen met een cool pack, ijsklontjes, of een bevroren zak doperwten. Zorg ervoor dat de huid niet te koud wordt door er een gaasje of zachte handdoek tussen te leggen. Het koelen van de ogen helpt om zwelling te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Hoe lang zwelling na bovenooglidcorrectie?

De zwelling na een bovenooglidcorrectie duurt meestal 1 á 2 weken voordat deze volledig verdwijnt. Dit varieert per persoon. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is zichtbaar na ongeveer 6 maanden. Houd hier rekening mee bij het plannen van sociale activiteiten na de ingreep.

Hoe lang vocht vasthouden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is vocht vasthouden normaal en duurt dit meestal een aantal weken tot maanden. Deze klachten verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Houd er rekening mee dat een goede nazorg belangrijk is om het herstelproces te bevorderen.

Hoe lang trekkerig gevoel na ooglidcorrectie?

Het trekkerige gevoel na een ooglidcorrectie varieert per persoon, maar duurt meestal enkele weken tot maanden. Het kan voelen alsof de ogen niet volledig kunnen worden geopend of gesloten, maar dit zou vanzelf moeten verdwijnen. De traanproductie kan aanvankelijk verstoord zijn, waardoor de ogen droog aan kunnen voelen, maar ook dit gaat na verloop van tijd over.

Hoe lang rust houden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om voldoende rust te nemen gedurende 24 uur. Vermijd bezoekjes en telefoontjes en blijf in een comfortabele positie, zoals een luie stoel of bed. Sta alleen op om naar het toilet te gaan. Het is ook raadzaam om enkele dagen na de behandeling kalm aan te doen om het herstel te bevorderen.

Hoe lang niet douchen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het aan te raden om minimaal 24 uur niet te douchen. Na deze periode kunt u weer voorzichtig douchen, maar zorg ervoor dat de wond droog blijft totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het is raadzaam om iemand in de buurt te hebben tijdens het douchen in de eerste dagen na de operatie. Douche vooral ook niet te lang.

Hoe lang mag je niet werken na een ooglidcorrectie?

De hersteltijd na een ooglidcorrectie varieert, maar meestal kunt u na vijf dagen weer aan het werk. Dit verschilt natuurlijk per beroep. Vermijd lichamelijke inspanning gedurende de eerste weken om het herstelproces niet te belemmeren. Plan uw werkzaamheden dan ook dienovereenkomstig. 

Hoe lang op je rug slapen na een ooglidcorrectie?

We raden aan om na een ooglidcorrectie zoveel mogelijk op je rug te slapen. Dit vermindert zwelling en voorkomt dat je onbewust op je gezicht slaapt. Houd er rekening mee dat dit ten minste een week moet worden volgehouden totdat de hechtingen zijn verwijderd. 

Hoe lang last van ooglidcorrectie?

De duur van de last na een ooglidcorrectie varieert per persoon en hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen verdwijnen de zwelling en pijn na ongeveer drie dagen, maar het herstel kan tot twee weken duren. Gebruik van pijnstillers kan de pijn aanzienlijk verminderen, maar ook dat verschilt heel erg per persoon.

Hoe lang korstjes na een ooglidcorrectie?

Korstjes verdwijnen meestal na 1 tot 2 weken na een ooglidcorrectie. U kunt daarna eventueel de littekentjes verzorgen met een speciaal ontwikkelde littekencrème. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en de nazorg.

Hoeveel dagen koelen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie wordt geadviseerd om uw ogen de eerste twee dagen te koelen met een koud kompres. Dit kan helpen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Na deze koelperiode kunt u uw ogen nog steeds af en toe koelen als dit prettig voelt, maar dit is niet langer noodzakelijk. Houd altijd iets tussen koelelement en oog, nooit direct contact tussen oog en koelelement.

Hoe lang geen mascara na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag u ongeveer een week lang geen mascara gebruiken. Dit is omdat de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling van uw oogleden is verdwenen en u weer goed make-up kunt aanbrengen. Het is belangrijk om te wachten totdat het gebied volledig is genezen, vooral omdat infecties kunnen optreden. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en als de hechtingen worden verwijderd.

Hoe lang duurt het herstel van een onderooglidcorrectie?

Het herstel van een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 3 weken voordat de zwelling en verkleuringen zijn afgenomen en het eerste resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 3 maanden. Het is belangrijk om de herstelrichtlijnen op te volgen voor een succesvolle genezing.

Hoe lang duurt herstel van een bovenooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert per persoon en kan 1 tot 2 weken duren. Na een onderooglidcorrectie duurt het herstel gemiddeld 2 tot 3 weken. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Belangrijk is om goed te luisteren naar de adviezen van de chirurg om het herstel te optimaliseren.

Hoe lang duurt een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de procedure maakt de Plastisch chirurg een sneetje en wordt overtollige huid- en/of vetweefsel, en soms ook spierweefsel, verwijderd. De operatie herstelt de vorm van het ooglid en verwijdert wallen en hangende oogleden.

Hoe lang duurt het voordat het litteken vervaagd na een ooglidcorrectie?

Gemiddeld duurt het 3 maanden tot 1 jaar voordat het littekentje volledig is vervaagd na een ooglidcorrectie. De incisies worden zo precies mogelijk geplaatst waardoor het litteken minimaal zichtbaar zal zijn. Na enkele weken zal het roodheid afnemen en na enkele maanden zal het litteken steeds minder zichtbaar worden. 

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Het resultaat van een ooglidcorrectie houdt gemiddeld 10-20 jaar aan, afhankelijk van factoren zoals veroudering en levensstijl. Door een gezonde levensstijl te behouden en uw huid goed te verzorgen, kunt u het langst genieten van de resultaten van uw ooglidcorrectie.

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift?

Het resultaat van een wenkbrauwlift blijft meestal tussen de 10 en 15 jaar zichtbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals ouderdom, genetica en levensstijl. Het verouderingsproces gaat natuurlijk gewoon verder en na die 10 tot 15 jaar begint het verouderingsproces weer langzaam zijn tol te eisen.

Wat zijn zware oogleden?

Zware oogleden ontstaan wanneer de huid van de bovenste oogleden veroudert en zijn elasticiteit verliest, waardoor deze gaat hangen. Hangende oogleden kunnen klachten veroorzaken, zoals vermoeide of droge ogen, en worden vaak als storend ervaren. Een ooglidcorrectie kan een oplossing bieden voor deze klachten.

Hoe krijg je een hangend ooglid?

Een van de meest voorkomende oorzaken van een hangend ooglid is het verslappen van het weefsel door veroudering. Andere mogelijke oorzaken zijn het dragen van harde contactlenzen, eerdere oogoperaties en/of ernstige oogontstekingen/onverwachte ongevallen. De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak en kan variëren van oogdruppels tot plastische chirurgie.

Hoe krijg ik een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie kan vergoed worden uit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Dit geldt alleen als u naar een zorgverlener gaat met een contract voor uw behandeling. Zorg ervoor dat u voorafgaand aan de ingreep altijd contact opneemt met uw zorgverzekeraar om te controleren of de kosten vergoed worden. De kans op een vergoeding is tegenwoordig minimaal. 

Hoe komt het dat je wallen krijgt?

Een gebrek aan slaap kan leiden tot vochtophopingen en afvalstoffen onder de ogen, waardoor wallen ontstaan. Andere oorzaken zijn erfelijkheid en veroudering, die de elasticiteit van de huid verminderen. Het kan ook worden veroorzaakt door allergieën, hormonale veranderingen en bepaalde levensstijlfactoren, zoals roken en alcoholgebruik. Het behandelen van de oorzaak kan helpen om wallen te verminderen. Een onderooglidcorrectie biedt een mooie oplossing als de wallen niet verminderen of verdwijnen.

Waardoor ontstaan vochtwallen?

Vochtophopingen onder de ogen, ook wel vochtwallen genoemd, ontstaan door het vasthouden van vocht in het weefsel onder de ogen. Dit kan veroorzaakt worden door factoren zoals slechte slaapgewoonten, allergieën, uitdroging en zoutinname. Het verminderen van zout, het drinken van voldoende water en het toepassen van koude kompressen kunnen helpen om vochtwallen te verminderen. 

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift met Botox?

De effecten van een botox wenkbrauwlift zijn tijdelijk en duren ongeveer 2 tot 6 maanden. Gedurende deze periode herstelt de spier zichzelf weer en is het nodig om de behandeling te herhalen om het resultaat te behouden. Meestal begint de Botox binnen drie tot zeven dagen te werken.

Hoe krijg je een bovenooglidcorrectie vergoed?

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering, moet er sprake zijn van een medische indicatie. Na het consult zal de medisch specialist een verzoek tot vergoeding indienen. Een medisch adviseur beoordeelt vervolgens of de behandeling vergoed wordt. Let op: aanvullende verzekeringen bieden soms extra dekkingen. We willen u er wel op attenderen dat de kans op een vergoeding minimaal is. 

Hoe krijg ik strakke oogleden?

Het is lastig om met oefeningen strakke oogleden te krijgen. Het doen van gezichtsoefeningen kan een beetje helpen bij het verstevigen van de spieren rondom je oogleden. Probeer bijvoorbeeld het sluiten en openen van je ogen terwijl je je oogleden aanspant. Dit, in combinatie met een gezonde levensstijl, kan ervoor zorgen dat je strakkere en jonger ogende oogleden krijgt. Zorg er wel voor dat je de oefeningen regelmatig doet voor het beste resultaat.  De beste oplossing voor het krijgen van strakke oogleden is het ondergaan van een ooglidcorrectie. Dat geeft gegarandeerd een mooie oplossing.

Hoe kom je van hangende oogleden af?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om hangende oogleden te verminderen, maar de beste behandeling is een ooglidcorrectie. Raadpleeg een Plastisch chirurg voor de beste opties voor uw specifieke situatie. Blijf uit de zon en breng hydraterende crèmes aan om uw huid gezond te houden en verdere verslapping te voorkomen.

Wat te doen tegen wallen man?

Wallen bij mannen kunnen worden behandeld met cosmetische procedures zoals fillers of plastische chirurgie, maar ook met eenvoudige tips zoals het aanbrengen van koude kompressen, het vermijden van zout en alcohol en het voldoende hydrateren van de huid. Omdat mannen vaak dikke huid hebben, kan het gebruik van speciale oogcrèmes speciaal voor mannen ook effectief zijn. Het is belangrijk om genoeg slaap te krijgen, voldoende te drinken en te werken aan het verminderen van stress.

Wat te doen tegen vermoeid uitziende ogen?

Een aantal eenvoudige tips kunnen helpen om vermoeid uitziende ogen te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld voldoende water drinken, je gezicht masseren, de juiste oogcrème gebruiken, voldoende slaap krijgen en koude kompressen gebruiken. Het kan ook helpen om je dieet aan te passen en voedingsmiddelen te vermijden die bijdragen aan vochtophoping. Blijven je wallen toch zichtbaar? Dan kun je overwegen om een behandeling te ondergaan bij een plastisch chirurg in een goede privékliniek.

Hoe krijg ik mijn vochtwallen weg?

Om vochtwallen te verminderen zijn er verschillende behandelopties beschikbaar, zoals oogcrèmes met cafeïne of vitamine K, koude kompressen en gezichtsmassages. Een gezonde levensstijl, met veel water drinken en voldoende slaap kan ook helpen. Daarnaast is de beste oplossing een onderooglidcorrectie. Behandelingen met fillers werken niet bij vochtwallen, omdat fillers juist meer vocht aantrekken, iets wat je niet wilt natuurlijk.

Hoe kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering moet er sprake zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Daarnaast moet u behandeld worden door een zorgverlener met een contract. De kans op een vergoeding is heel klein, daar er sprake moet zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking.

Hoe kan ik mijn oogleden liften?

Bij een ooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg een reepje huid boven het oog en haalt tevens overtollig vet en spierweefsel weg. Vervolgens hecht de chirurg de resterende huid samen. De huid wordt strakgetrokken en kleine pleisters bedekken de hechtingen gedurende een aantal dagen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de ogen er frisser en jonger uitzien.

Wat zijn overhangende oogleden?

Overhangende oogleden ontstaan door een verslapte huid, waardoor er huidoverschot boven het oog ontstaat. Hierdoor hangt de huid over het oog en kunnen er klachten ontstaan. Bezoek onze kliniek voor behandelingen om uw oogleden te verstevigen en de klachten te verminderen.

Hoe haal je zo snel mogelijk wallen weg?

Het wegwerken van wallen kan het best worden gedaan door voldoende te slapen, te hydrateren of het aanbrengen van komkommerschijfjes of theezakjes op de ogen. Vermijd zout voedsel en alcohol en probeer gezond te eten. Verdwijnen de wallen niet dan is een cosmetische behandeling zoals een ooglidcorrectie de uitkomst.

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift hangen af van verschillende factoren, zoals de gekozen techniek, de ervaring van de plastisch chirurg en de kwaliteit en locatie van een kliniek. Een ervaren plastisch chirurg is duurder dan een onervaren plastisch chirurg of cosmetisch arts en een kliniek in Amsterdam centrum zal duurder zijn dan menig kliniek in de rest van Nederland omdat ze veel meer kosten hebben voor de huur of hypotheek van het pand. Een uitgebreide wenkbrauwlift kan variëren van €1500 tot €5000 terwijl een directe wenkbrauwlift minder duur is, variërend van €995 tot €3500. Het is raadzaam om een consult te hebben voor een nauwkeurige offerte en aanbevelingen. 

Hoe duur is een ooglift?

Voor een ooglift of ooglidcorrectie verschillen de kosten sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen kliniek en de ervaring van de plastisch chirurg. In het algemeen varieert de prijs voor een bovenooglidcorrectie tussen €600 en €1750 (€995 bij ABC Clinic) en voor een onderooglidcorrectie tussen €1200 en €3750 (€1695 bij ABC Clinic). Plan nu een gratis consult om de exacte prijs voor uw specifieke situatie te bespreken! 

Hoe doen ze een wenkbrauwlift?

Bij een wenkbrauwlift kan de huid boven de wenkbrauwen of halverwege het voorhoofd worden weggehaald. Ook kan er huid worden weggehaald ter plekke van de haarlijn of verder naar achteren. Daarnaast kan er met behulp van een kijkoperatie een verhoging van de wenkbrauwen worden bereikt. De meest uitgevoerde techniek is echter de interne wenkbrauwlift. Welke techniek voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult besproken.

Wat voel je na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunt u de eerste dagen last hebben van blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Dit kan ongemakkelijk voelen op het werk. Het is daarom aan te raden om de eerste week na de behandeling rust te nemen. Na zeven dagen worden de hechtingen verwijderd.

Heb ik vocht of vetwallen?

Vochtwallen en vetwallen kunnen verward worden, maar er is een eenvoudige test die u zelf thuis kunt doen. Als de wallen verdwijnen wanneer u plat op uw rug ligt, zijn het vochtwallen. Blijven de wallen zichtbaar, dan zijn het vetwallen. In het geval van vetwallen is een operatie door een plastisch chirurg de enige oplossing.

Heb ik wallen of donkere kringen?

Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen die een zakachtig uiterlijk hebben, of kringen onder de ogen die een dal vormen onder het oog. Donkere kringen daarentegen zijn een verkleuring van de huid. Er zijn twee soorten donkere kringen: hematologische (vanwege bloedvaten) en hyperpigmentatie (vanwege overmatige melanineproductie). Dus als je wallen hebt, zul je een zwelling onder de ogen waarnemen of een dal of diepe rimpel, terwijl donkere kringen echt een verkleuring zijn. Raadpleeg de plastisch chirurg voor de behandeling.

Heb ik een verwijzing nodig voor een ooglidcorrectie?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist voor een ooglidcorrectie. Wanneer u in aanmerking zou komen voor een vergoeding (wat eigenlijk nooit meer aan de orde is), dan is een verwijzing wel nodig. Dit is gebruikelijk bij veel medische ingrepen die voor een vergoeding in aanmerking komen.  Echter, dit is bij een ooglidcorrectie bijna nooit meer het geval. Twijfelt u, neem dan contact op met uw huisarts om te bespreken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie en hoe u de verwijzing kunt regelen.

Doet een wenkbrauwlift pijn?

Meestal ervaart men niet veel pijn na een wenkbrauwlift, al verschilt dit per techniek die uitgevoerd wordt. Na de ingreep heeft u ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. U kunt wat spanning rond de wenkbrauwen en slapen voelen en kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Deze symptomen zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen. 

Doet een ooglidcorrectie veel pijn?

Nee, een ooglidcorrectie is niet pijnlijk. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, waardoor je geen pijn zult voelen tijdens de ingreep. Je kunt wel enige ongemak ervaren bij de verdovingsinjectie, maar deze zijn niet pijnlijk. Een korte hersteltijd en minimale pijn maken een ooglidcorrectie steeds populairder.

Hoe lang blijven de ogen dik na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunnen de ogen tot 2 à 3 weken na de ingreep nog dik zijn. De meeste zwelling en verkleuringen zullen na 1 à 2 weken afnemen. Het eindresultaat van de correctie is zichtbaar na 3 maanden. Zorg voor voldoende rust en volg de aanwijzingen van jouw plastisch chirurg op voor een snel herstel.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: hangende oogleden. Maar hoe en waarom ontstaan ze? Eigenlijk is het heel simpel: naarmate we ouder worden, gaat de huid boven het ooglid uitrekken. Daarnaast verzwakken de spieren die het ooglid omhoog tillen naarmate we ouder worden. Een bovenooglidcorrectie is dan de oplossing. Hangende bovenoogleden komen meestal voor bij beide oogleden, maar sommigen hebben ook last van één hangend ooglid. Kies altijd voor een plastisch chirurg die zowel de huid, het vet en de spier kan behandelen. Enkel huid wegnemen is veelal niet voldoende voor een goed resultaat.

Kan een ooglift of oogcorrectie mislukken?

Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep en elke ingreep kent risico's en mogelijke complicaties. Kies altijd voor een plastisch chirurg als je een ooglidcorrectie of andere plastisch chirurgische ingreep wilt ondergaan. De plastisch chirurg is de juiste medisch specialist die anatomisch precies weet hoe hij of zij de juiste diagnose kan stellen, de behandeling juist kan uitvoeren én ook zelfstandig eventuele complicaties kan oplossen. Wij zien in de kliniek regelmatig ontevreden cliënten die helaas behandeld zijn door een niet-plastisch chirurg. Dan is er niet voldoende huid weggenomen of is er niets met de spier gedaan. Ook zien we regelmatig mensen die eigenlijk een wenkbrauwlift in combinatie met een ooglidcorrectie hadden moeten ondergaan voor een optimaal en duurzaam resultaat. Kies daarom altijd voor een goede kliniek met de juiste medisch specialist, in dit geval een plastisch chirurg. Bekijk onze checklist!

Hoe lang mag je niet bukken na een ooglidcorrectie?

Je mag niet bukken tot de hechtingen na 7 dagen worden verwijderd na een ooglidcorrectie. Dit zorgt voor een sneller herstel en voorkomt dat de wond opent. Na de verwijdering van de hechtingen kan je je dagelijkse activiteiten voortzetten zonder enige beperkingen. Zorg ervoor dat je de instructies van je plastisch chirurg volgt om een snel herstel te garanderen.

Hoeveel dagen moet ik rust houden na een ooglift of correctie van mijn oogleden?

De eerste week na de ooglidcorrectie moet je rustig aan doen. Niet bukken, zwaar tillen of sporten, wandelen mag wel. Afhankelijk van het soort werk kun je dit al vrij snel oppakken als dit licht administratief werk is. Zwaar fysiek werk of werk in een stofrijke omgeving wordt natuurlijk afgeraden.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Wat is de ideale leeftijd voor een bovenooglidcorrectie?

De meeste mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Er is een hele grote groep die rond de 40 is en er is een hele grote groep die 50+ of 60+ is. De laatstgenoemde groepen geven vrijwel altijd aan dat ze de ingreep veel eerder hadden moeten laten uitvoeren en zo ontzettend blij zijn met het resultaat. Cosmetische operaties zoals een bovenooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. Echter, deze groep heeft op die leeftijd nog geen last van hangende oogleden of een vermoeid uiterlijk

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing. De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Waarom moet ik oppassen met bukken of persen na een behandeling aan de ogen?

Na een ooglidcorrectie, zowel bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie, is het belangrijk om niet te veel druk te zetten rondom het behandelde gebied. Dit geldt ook voor bukken of persen. Dokter Dennis Goossens legt u dit uit in een uitgebreide video.

Hoe vaak moet een oogcorrectie worden uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie is een éénmalige ingreep. Na een behandeling heeft u weer een frisse en open blik. De hangende oogleden, zware oogleden of wallen onder de ogen zullen verdwenen zijn. Het verouderingsproces gaat na de ingreep natuurlijk wel gewoon door. Afhankelijk van uw gezondheid, leefstijl en erfelijke belastbaarheid heeft u ongeveer 10 jaar plezier van de ingreep.

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Hoe lang niet werken na bovenooglidcorrectie?

U kunt na 1-2 weken na een bovenooglidcorrectie weer terugkeren naar uw werk, afhankelijk van hoe u zich voelt. Voor fysiek zwaar werk kan dit 3-4 weken zijn. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en om strenge inspanningen te vermijden gedurende minstens 2 weken. Plan uw planning in overleg met uw behandelend arts. Als u licht administratief werk doet kunt u natuurlijk al veel sneller aan het werk. Belangrijk is wel om de ogen rust te gunnen voor het herstel. 

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

De kosten van een bovenooglidcorrectie komen neer op: € 995,-. De kosten zijn voor het consultgesprek, de behandeling en de nazorg.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Is het gebruik van bloedverdunners een probleem voor mijn bovenooglidcorrectie?

Het is belangrijk om tijdig te stoppen met bloedverdunners voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat. U kunt bij de voorschrijver navragen of het eventueel mogelijk is om (tijdelijk) te stoppen met uw bloedverdunners.

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Zijn er littekens zichtbaar na een onderooglidcorrectie?

Nee, het litteken bij een onderooglidcorrectie is nauwelijks zichtbaar. De plastisch chirurg maakt tijdens de ingreep een kleine incisie vlak onder de wimperrand. Het littekentje vervaagt en omdat deze zo dicht op de wimperrand valt, zal deze niet opvallen.  

Waarom verschillen de prijzen zo van een onderooglidcorrectie?

De prijzen van een bovenooglid- of onderooglidcorrectie kunnen verschillen tussen klinieken. De prijs van een behandeling is zeker belangrijk, maar moet niet leidend zijn voor de keuze. Kijk bij het kiezen van een kliniek verder dan alleen de kosten die voor de ooglidcorrectie in rekening worden gebracht. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijs. Belangrijke zaken voor de keuze voor een kliniek zijn onder andere: Wie voert de ingreep uit? Is dat een cosmetisch arts, huisarts of bedrijfsarts of een ervaren plastisch chirurg? Bij ABC Clinic wordt de behandeling altijd uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wie doet het consult voorafgaand aan de ingreep? Is dat een consulente of doet de plastisch chirurg dit zelf. Bij ABC Clinic heeft u het consult met de behandelend plastisch chirurg, altijd! Het specialisme van de chirurgen en zijn team, de persoonlijke aandacht en goede nazorg die u krijgt zijn voor u een garantie dat de ooglidcorrecties op het hoogst mogelijke niveau worden uitgevoerd. Waar u allemaal op moet letten bij de keuze voor een privékliniek kunt u lezen in een blog wat we hierover hebben geschreven.

Kan ik tijdens de onderooglidcorrectie praten?

Ja hoor, mocht u willen dan kunt u tijdens de onderooglidcorrectie praten met de plastisch chirurg en OK-assistente. Zij houden u ook voortdurend op de hoogte tijdens de ingreep. Veel cliënten ervaren dit als prettig.

Ga ik onder narcose bij een onderooglidcorrectie?

Ja, maar niet binnen ABC Clinic. Onze plastisch chirurgen voeren de onderooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving uit. De behandeling kan eventueel onder algehele narcose worden uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis, maar de opname en narcose maakt het onnodig duurder. Voor de eventuele angst voor pijn tijdens de ooglidcorrectie hoeft u de behandeling niet onder narcose te laten uitvoeren. Vrijwel al onze cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikjes amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen.

Wat zit er allemaal inbegrepen bij de kosten van een onderooglidcorrectie?

De kosten van de onderooglidcorrectie bestaan uit het consult met de plastisch chirurg, de behandeling door de zeer ervaren plastisch chirurg en zijn team (van beide ogen). Ook de nazorg en (evt.) verschillende controlemomenten vallen binnen de kosten van de onderooglidcorrectie. Wij raden iedereen aan om bij het kiezen van een kliniek verder te kijken dan alleen de kosten die voor de ooglidcorrectie in rekening wordt gebracht.

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Kan ik mijn onderooglidcorrectie in termijnen betalen?

Ja, u kunt uw onderooglidcorrectie eventueel via Cosmetic Finance in termijnen betalen. U sluit bij Cosmetic Finance een lening af en betaalt de kosten van de behandeling in termijnen terug tegen een bepaald rentepercentage. Meer informatie vindt u op de website van Cosmetic Finance.

Wanneer wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed. De kosten zult u dus altijd zelf moeten betalen. Bij een onderooglidcorrectie is er geen sprake van een medische indicatie. De ingreep wordt altijd als een cosmetische ingreep beschouwd en dus komt u niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer mag ik sporten na een onderooglidcorrectie?

Dit ligt aan de sport die u wilt gaan doen. Rustig wandelen of rustig fietsen mag in principe al de dag na de onderooglidcorrectie (draag een goede zonnebril als de zon schijnt). Voor het uitoefenen van andere sporten moet u sowieso wachten tot de hechtingen verwijderd zijn. Bij het verwijderen van de hechtingen wordt de wondgenezing ook gecontroleerd. Vraag dan voor de zekerheid na wanneer u weer mag gaan sporten. Wij adviseren dit ook al na te vragen tijdens het consult met de plastisch chirurg. Om intensief te mogen gaan sporten (tennissen bijvoorbeeld) moet u iets langer herstellen. Wacht hier 2 weken mee. Joggen kan al iets eerder (10 dagen). Met contactsporten kunt u beter een maand wachten alvorens u hier weer mee gaat starten. Maar nogmaals, vraag het voor de zekerheid na tijdens het consult en bij het verwijderen van de hechtingen. Voor elke sport kan een ander advies gelden.

Mag ik direct naar huis na een onderooglidcorrectie?

Na de onderooglidcorrectie krijgt u nog een tijdje (15 minuten) een koelbril op in de uitslaapkamer. Daarna krijgt u nog wat uitleg over het herstel en vervolgens mag u gewoon naar huis. Let wel: u mag zelf géén auto rijden. Zorg dus voor een chauffeur.

Welke crème kan ik gebruiken na een onderooglidcorrectie?

U mag tijdens de herstelperiode een littekencrème gebruiken zodra het wondje van de onderooglidcorrectie volledig gesloten is. Dit is veelal het geval na 2 weken.

Hoe lang duurt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De een heeft langer last van zwellingen of blauwe plekken dan een ander. Over het algemeen zal de zwelling de eerste 3 dagen na de onderooglidcorrectie het ergst zijn en in deze periode kan de zwelling ook nog wat toenemen (veel koelen!). Na 3 dagen zal de zwelling gaan afnemen en na 7 dagen is de zwelling veelal grotendeels verdwenen. Dit herstel kan echter bij sommigen langer duren. Na 4 tot 6 weken heeft u al een redelijke indruk van het resultaat.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een onderooglidcorrectie?

De hechtingen worden 6 tot 8 dagen na de onderooglidcorrectie verwijderd door de OK-assistente.

Wanneer kan ik weer werken na een onderooglidcorrectie?

Dit is afhankelijk van uw beroep. Wanneer u een zwaar lichamelijk beroep heeft of in vuile omstandigheden werkt moet u natuurlijk langer rust nemen dan wanneer u een administratieve baan heeft op een kantoor. Bespreek dit herstel met de plastisch chirurg tijdens uw consult. Algemeen geldt: neem de dag van de onderooglidcorrectie in ieder geval vrij. Het is ook verstandig om de dag erop vrij te nemen, zodat u deze dag nog voldoende kunt ijzen. Daarna kunt u, in principe, gewoon lichte administratieve of huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren. Zwaar tillen, bukken en persen moet u de eerste week vermijden. Dit kan de druk op de onderoogleden verhogen en kan de wondgenezing vertragen of er kunnen complicaties ontstaan.

Kan een onderooglidcorrectie mislukken?

In feite kan elke ingreep natuurlijk mislukken, al is de kans hierop erg klein. Een onderooglidcorrectie kan eigenlijk niet mislukken, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wij adviseren iedereen te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer je een boven- of onderooglidcorrectie overweegt. De kans op mislukking of complicaties is natuurlijk groter naarmate u kiest voor een kliniek die inboet op kwaliteit vanwege de prijs of met een onervaren of niet bekwame arts werkt.

Is een onderooglidcorrectie veilig?

Ja, een onderooglidcorrectie is een veilige ingreep, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. De kans op complicaties bij een behandeling is erg klein. Toch zitten er aan elke ingreep risico's, ook bij een onderooglidcorrectie. Wij adviseren iedereen in elk geval te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer u een boven- of onderooglidcorrectie overweegt.

Waarom zou ik voor ABC Clinic kiezen voor een onderooglidcorrectie?

Wij vinden dat wij tot de beste klinieken behoren voor het uitvoeren van onderooglidcorrecties. Wij werken met gespecialiseerde & ervaren plastisch chirurgen, wij werken met ervaren OK-assistenten, persoonlijke aandacht en een goede nazorg vinden wij belangrijk en cliënten waarderen ons enorm op de verschillende review sites. Tenslotte bestaan wij al sinds 2010 en voeren we dagelijks ooglidcorrecties uit.

Is een correctie van de onderoogleden pijnlijk?

Een onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De verdovingsprikjes die u krijgt kunnen wat gevoelig zijn, maar dat valt in de praktijk erg mee. Bijna alle cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikken amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen. Tijdens de ingreep kunt u wel een drukkend gevoel ervaren. U ervaart dan geen pijn, maar u voelt wel dat de plastisch chirurg bezig is. Na de behandeling kunt u pijnstillers gebruiken wanneer u wat pijn ervaart. In de praktijk blijkt dit echter weinig voor te komen en is koelen al veelal voldoende voor een eerste herstel na een onderooglidcorrectie.

Wie voert de onderooglidcorrectie uit?

Onderooglidcorrecties worden bij ABC Clinic alléén uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Zij worden tijdens de behandeling bijgestaan door ervaren OK-assistenten.

Wat is de beste kliniek voor een onderooglidcorrectie?

ABC Clinic behoort tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland en Belgie. Wij raden iedereen aan om voor een kliniek te kiezen die met plastisch chirurgen werken voor de ooglidcorrecties. Daarnaast moeten deze plastisch chirurgen veel ervaring hebben met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Het moeten echte specialisten zijn. Ze moeten dagelijks bezig zijn met deze discipline. Wees eerlijk: door wie laat u zich het liefst behandelen? Een huisarts of cosmetisch die af en toe een ooglidcorrectie uitvoert of een plastisch chirurg die dagelijks bezig is met dit soort ingrepen? Wij hebben een blog geschreven over de keuze voor een kliniek, wellicht goed om eens door te nemen.

Hoe lang resultaat van een onderooglidcorrectie?

Het resultaat van een onderooglidcorrectie kan per persoon verschillen, maar gemiddeld kunt u zo'n 15 jaar van de behandeling genieten. Na de ingreep ziet u er uitgeruster en frisser uit, maar het verouderingsproces gaat gewoon door. Om het maximale uit de behandeling te halen, is een gezonde levensstijl en goede huidverzorging van belang.  

Zijn de kosten voor een ooglidcorrectie voor één oog of beide ogen?

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn voor beide ogen.

Waarom zou ik kiezen voor ABC Clinic voor mijn ooglidcorrectie?

ABC Clinic werkt enkel met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen voor uw ooglidcorrectie. Daarnaast vindt het consultgesprek altijd plaats met de behandelend plastisch chirurg en kunt u tijdens dit consult vragen naar zijn ervaring. ABC Clinic hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid, dit is de rode draad is onze bedrijfsvoering. Alleen zo kunnen we de beste en veiligste zorg bieden. Wij werken enkel met de beste gespecialiseerde plastisch chirurgen, die zich aangesloten hebben bij beroepsverenigingen.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ooglidcorrectie behandeling sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep: - De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan. - Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling. - Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep. - Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep. - Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg. - U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen. - Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist. - Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte! - Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte. - Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten. - Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Kan ik praten tijdens een ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie kunt u gewoon praten. U krijgt een plaatselijke verdoving, enkel het gebied waar behandeld wordt is verdoofd.

Wanneer kan ik een littekencrème gebruiken na mijn ooglidcorrectie?

Wanneer het wondje van de ooglidcorrectie volledig gesloten is (vaak na twee weken), kunt u starten met het smeren van littekencrème. Let erop dat u de crème niet te dik op de ogen smeert om te voorkomen dat deze in de ogen komt. Smeer de crème voorzichtig op de oogleden.

Hoe lang duurt genezing na ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert dus per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is de zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen en bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Wanneer mag ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Omdat make-up in de wondjes kan komen en dit het geneesproces vertraagd, raadt ABC Clinic u af om de eerste twee weken na uw ooglidcorrectie make-up te dragen op of om uw ogen. Hierbij kunt u denken aan oog make-up, maar ook foundation en dag- en nachtcrème.

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik in de zon na een onderooglidcorrectie?

Nee, de eerste 4 weken na de onderooglidcorrectie raden wij  af om de zon in te gaan (ook geen zonnebank). Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème, factor 50. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt na de behandeling zal deze goed zichtbaar blijven.

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief het voortraject (ontvangst, aftekenen van uw ogen, het maken van de foto's, time-out procedure et cetera) en de nazorg (koelen in uitrustkamer en uitleg door OK-assistente).

Wanneer mag ik weer sporten na een ooglidcorrectie?

Wij raden aan de eerste periode na de ooglidcorrectie rustig aan te doen. Probeer in ieder geval tot een week na de ingreep niet te zwaar te tillen. Na drie weken kunt u weer rustig opbouwen met sporten. Heeft u in de avond last van druk op de ogen? Neem dan even rust en probeer het na een aantal dagen weer.

Mag ik direct na een ooglidcorrectie naar huis?

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de behandeling dient u de oogleden nog te koelen met een koelbril die u in de kliniek ontvangt. Enige tijd na de behandeling mag u weer naar huis. Houdt er wel rekening mee dat u niet zelf kunt rijden. Zorg er altijd voor dat u wordt opgehaald na de behandeling.

Hoe lang zwelling na een ooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie is zwelling en verkleuring meestal na 1 tot 2 weken weg, terwijl het na een onderooglidcorrectie soms 2 tot 3 weken duurt. Je ziet het uiteindelijke resultaat na ongeveer 3 maanden. Vermijd alcohol en zout voedsel om het herstel te versnellen.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van:

  • wallen onder hun ogen;
  • overtollige huid onder de ogen;
  • Donkere kringen onder de ogen (alleen indien de kringen worden veroorzaakt door een donkere huid);
  • Vochtzakjes onder de ogen.
Veelal hebben vrouwen ook moeite met het aanbrengen van make-up vanwege het huidoverschot of de aanwezige wallen of vochtzakjes onder de ogen. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. Donkere kringen kunnen alleen verwijderd worden als de donkere kring veroorzaakt wordt door huidoverschot met een donker pigment. Wanneer donkere kringen ontstaan door een dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel (de onderliggende spier geeft de donkere kleur) is een behandeling niet mogelijk.  

Moet ik stoppen met roken voor mijn onderooglidcorrectie?

Ja, het beste is om 2 weken vóór de onderooglidcorrectie te stoppen met roken. Nóg beter is het natuurlijk om helemaal te stoppen met roken. Het is algemeen bekend dat roken een zeer slechte invloed heeft op uw huid en gezondheid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de onderooglidcorrectie. De kans op een infectie is groter en er is een kans dat de littekens minder mooi genezen.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Nee, bij een onderooglidcorrectie niet. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult. Tijdens een bovenooglidcorrectie zijn lenzen in principe geen probleem.

Mag ik alcohol drinken voor of na een onderooglidcorrectie?

Nee, wij adviseren u enkele dagen vóór tot enkele dagen ná de onderooglidcorrectie geen alcohol te drinken. Alcohol verdunt namelijk uw bloed en dit kan tijdens de behandeling zorgen voor complicaties, zoals een bloedinkje die niet te stelpen is. Ook na de ingreep mag u enkele dagen geen alcohol drinken, omdat de wondjes nog te vers zijn en nabloedingen kunnen ontstaan.

Mag ik bloedverdunners gebruiken als ik een onderooglidcorrectie onderga?

Nee dat mag niet. U dient bij voorkeur te stoppen met bloedverdunners bij het ondergaan van een onderooglidcorrectie. Dit om bloedingen en nabloedingen te voorkomen. U kunt bij uw huisarts of specialist navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Jazeker, het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wie voert de ooglidcorrectie uit?

Wij begrijpen dat u benieuwd bent naar de behandelaar voor uw ooglidcorrectie. Wij werken enkel met ervaren plastisch chirurgen voor de ooglidcorrecties. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Wij behoren tot de beste en meest ervaren klinieken voor ooglidcorrecties in Nederland en België. Kies altijd voor een kliniek met ervaren plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Een bovenooglidcorrectie is medisch noodzakelijk wanneer je verlamde of verslapte bovenoogleden hebt: Door een afwijking waarmee je bent geboren, door een chronische ziekte waarmee je bent geboren waardoor je last hebt van een ernstige gezichtsveldbeperking. Hierbij hangt de onderrand van het bovenooglid, bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil. Wanneer hier sprake van is dan kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven- of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er wat pijn optreden.

Kan ik mijn ooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij werken zelf niet met behandelingen of ingrepen betalen in termijnen. Wel kunt u uw ooglidcorrectie financieren via Cosmetic Finance. U sluit hier een lening af en betaalt deze in termijnen terug. Meer informatie vindt u op: http://cosmeticfinance.nl

Mag ik autorijden na een ooglidcorrectie?

Nee, helaas is het niet mogelijk om zelf naar huis te rijden na een ooglidcorrectie. De reden hiervoor is dat uw zicht verminderd is door de behandeling en de zwelling. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wordt een ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Wat kost een consult?

De kosten van een consult voor ooglidcorrectie, schaamlipcorrectie en oor(lel)correctie zijn gratis. Hetzelfde geldt voor de injectables en draadliften. Een consult voor liposuctie is €50,- De consultkosten voor overige vormen van plastische chirurgie  zijn ook €5o,-.

Is een wenkbrauwlift zonder operatie mogelijk?

Een wenkbrauwlift zonder operatie is soms mogelijk. Je kan dan voor een injectable-behandeling kiezen met fillers of Botox. Een injectable-behandeling geeft een tijdelijk resultaat en dient te worden herhaald om het resultaat te behouden. Als je opzoek bent naar een langdurig resultaat, dan kan je het beste kiezen voor een operationele wenkbrauwlift.

Wanneer is het resultaat van de wenkbrauwlift zichtbaar?

Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Als deze in de loop van de week verdwijnen, zal het eerste resultaat zichtbaar worden. Na ongeveer twee maanden is het definitieve effect bereikt en heb je weer een frisse blik.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een wenkbrauwlift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. Het is belangrijk dat je de eerste twee weken voldoende rust neemt en geen lichamelijke inspanningen verricht.

Waar komen de littekens bij een wenkbrauwlift?

Bij een interne wenkbrauwlift valt het littekentje samen met de natuurlijke plooi boven de oogleden. De interne wenkbrauwlift wordt namelijk tegelijk uitgevoerd met de bovenooglidcorrectie. Bij een directe wenkbrauwlift valt het littekentje samen met een horizontale voorhoofdsrimpel en bij de Fogli-techniek valt het litteken iets boven de haarlijn. De plastisch chirurg kan u tijdens het consult precies vertellen waar het littekentje komt, wat te allen tijde niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Allereerst zal de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig aftekenen op je gezicht. Daarna word je plaatselijk verdoofd door middel van enkele prikjes. Vervolgens wordt het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel verwijderd. De incisies zullen in de plooi van de oogleden worden gemaakt. Als de sneetjes zijn gehecht kan je naar huis. Drie maanden na de bovenooglidcorrectie kom je terug naar ABC Clinic voor een eindcontrole.

Voor wie is een bovenooglidcorrectie geschikt?

Een bovenooglidcorrectie is geschikt voor mensen die overtollig vel over het ooglid of de pupil hebben hangen. Deze mensen hebben last van een vermoeide blik, moeten fronsen om hun ooglid op te kunnen trekken en zijn vaak genoodzaakt om onder het ooglid door te kijken.

Moet ik stoppen met roken of vapen voor een ooglidcorrectie?

Roken of vapen heeft een negatieve invloed op de herstelduur van de behandeling. Het beste is om twee weken voor de ingreep te stoppen. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken of vapen.

Mag ik alcohol drinken voor of na de ooglidcorrectie?

Omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving raden wij aan om twee dagen voor én na de ooglidcorrectie te stoppen met het nuttigen van alcohol. Alcohol is bloedverdunnend en kan voor complicaties zorgen tijdens de ingreep, zoals een bloedinkje die niet te stelpen is.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie valt het litteken aan de binnenzijde van de ogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de littekens zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na de ooglidcorrectie?

De meeste mensen hervatten vijf dagen na de ooglidcorrectie hun werkzaamheden. Dit komt omdat je de eerste dagen na de behandeling last zult hebben van blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Licht huishoudelijk werk de eerste dagen is geen probleem. Zware lichamelijke inspanning is de eerste twee weken niet toegestaan.

Mag ik lenzen dragen tijdens en na de ooglidcorrectie?

Ja en nee. Bij een onderooglidcorrectie mag het niet en bij een bovenooglidcorrectie mag het evt. wel. Wij adviseren iedereen om tot een week na de ooglidcorrectie geen lenzen te dragen, tenzij dit anders met u is besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Wanneer worden de hechtingen na mijn ooglidcorrectie verwijderd?

Hechtingen worden zes tot acht dagen na de ooglidcorrectie verwijderd.

Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Hoe lang mag ik niet zonnen na een ooglidcorrectie?

Wij raden de eerste 4 weken na de ooglidcorrectie af om de zon in te gaan of onder de zonnebank te gaan. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème. Door de warmte kan een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Dit willen we natuurlijk voorkomen.  

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult