De kliniek

Liposuctie Eindhoven

Vet definitief verwijderen met liposuctie

Liposuctie is een van de populairste vormen van plastische chirurgie. Liposuctie, ofwel liposculpture, staat al jaren in de top drie van populairste ingrepen. Jaarlijks laten duizenden mensen hun figuur corrigeren middels liposuctie. Dit is ook in Eindhoven het geval.

Liposuctie-behandeling Eindhoven

Voor liposuctie zijn er drie groepen mensen die in aanmerking komen:

 • Mannen en vrouwen die last hebben van plaatselijk vet wat niet wil verdwijnen met sporten of diëten. Vaak zijn dit bij mannen de lovehandles, buik en onderkin. Bij vrouwen zijn de buik en benen vaak het probleem.
 • Vrouwen die na hun bevalling last hebben van plaatselijke vet wat ze niet weg krijgen met trainen (ook niet met een dieet).
 • Mannen en vrouwen die iets te dik zijn en via een liposuctie-behandeling hun figuur willen verbeteren. Veelal gaat een liposuctie dan gepaard met een dieet.

Wij gebruiken de termen liposuctie, liposculptuur en liposculpture door elkaar. Eigenlijk is liposculpture onze favoriete benaming, omdat onze artsen uw lichaam daadwerkelijk opnieuw sculpturen. Liposuctie betekent letterlijk vet weg zuigen. Liposculpture is dus veel meer dan alleen vet wegzuigen!

Wat is liposuctie?

Bij een liposuctie of liposculpture verwijdert de arts of plastisch chirurg overtollige vetophopingen bij mannen en vrouwen die niet overmatig zwaar zijn. Het lichaam wordt opnieuw gestyled. Liposuctie is een cosmetische ingreep die uitgevoerd moet worden door een arts of plastisch chirurg met veel ervaring.

Liposuctie techniek

Onze artsen hebben gekozen voor liposuctie middels de vibro-liposculptuur. Deze moderne techniek is erop gericht om overtollig vet te verwijderen door middel van een vibrerende canule. Het vet wordt eerst vloeibaar gemaakt en wordt dan vervolgens weggezogen zonder de overige weefsels te beschadigen.

De vibro-liposculptuur heeft een aantal grote voordelen:

 • De vibrerende canules zorgen voor een veilige en selectieve behandeling, waardoor alleen het losgemaakte vet wordt verwijderd.
 • Met deze techniek kunnen we vetcellen wegnemen zonder de omliggende weefsels, bloedvaten en zenuwen te beschadigen. Het systeem heeft ook een intern veiligheidssysteem wat blokkeert zodra de canule met ander weefsel in contact komt.
 • De vibro-liposculptuur heeft een liftend effect. De behandeling stimuleert de collageenvezels aan de oppervlakte van de huid en zorgt er zo voor dat die weer opgespannen wordt.
 • Er zijn geen risico’s op ribbelvorming (golfplaten-effect). Het vet wordt zeer verfijnd verwijderd.
 • De techniek maakt het mogelijk om veel nauwkeuriger te werken, waardoor alle lichaamsdelen behandeld kunnen worden, zoals schaamstreekonderkinkaaklijnenkelskuiten en bovenarmen.
 • De hersteltijd is vaak korter ten opzichte van andere technieken, omdat er sprake is van minder oedeem en blauwe plekken.
 • Het verdoven bij de techniek gaat beter dan met andere technieken. Er ontstaat een emulsie-effect, waardoor het vet makkelijker wordt verwijderd en waarbij ander weefsel intact blijft.

Ben ik geschikt voor de behandeling?

Liposculpture of liposuctie middels de vibro-liposculptuur is een verfijnde vorm van liposuctie en is geschikt voor iedereen met vetophopingen op plaatsen als buikbenenrugkuiten en onderkin. Plaatselijke vetophopingen kunnen achterblijven wanneer iemand veel gewicht heeft verloren. Ook zwangerschappen of een erfelijke aanleg kan een oorzaak zijn. De liposculptuur behandeling zorgt bij zowel dames als heren voor een uitstekend en definitief resultaat.

Consult liposuctie?

Voordat u een liposuctie-behandeling ondergaat, vindt er een vrijblijvend consult plaats met de arts. De arts bespreekt uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de liposuctie of liposculpture in zijn werk gaat. Na het consult weet u precies wat u kunt verwachten van de behandeling. Het consult vindt plaats bij ABC Clinic, 50 minuten rijden vanuit Eindhoven.

Liposuctie Eindhoven

Waar vindt de liposuctie-behandeling plaats?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu (meer dan 25 jaar ervaring met liposuctie) en plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert (gespecialiseerd in liposuctie en lipofilling). Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Video liposuctie

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie onderging, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Resultaat van een liposuctie

Na een paar dagen is het eerste effect van de liposuctie reeds zichtbaar. Toch moet u drie maanden wachten voordat het definitieve resultaat bereikt is. Tussendoor kunt u altijd een afspraak maken met de arts of plastisch chirurg voor controles. De nacontroles vinden plaats in onze kliniek in Breda.

Bekijk resultaten

Wat zijn de kosten van een liposuctie-behandeling?

LiposuctieKosten
Consult€ 35,-
Behandeling van één zone€ 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 100,-

Een consultgesprek is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de liposculpture. Tijdens het consult heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de arts of plastisch chirurg.

Na het consultgesprek met de behandelend arts of chirurg weet u precies wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten tegen welke prijs. De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus echt gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik niet zonnen of zwemmen na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling mag je zes weken niet zwemmen of zonnen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Zwemmen raden we af omdat de wondjes hierdoor week kunnen worden.

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

 • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
 • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
 • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
 • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
 • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
 • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
 • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
 • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
 • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Waarom wordt endermologie afgeraden na een liposuctie-behandeling?

Na een liposuctie-behandeling is het belangrijk dat de huid de kans krijgt te herstellen en zich weer te hechten. Tijdens een endermologie-behandeling wordt de huid omhoog getrokken om een betere doorbloeding te stimuleren. Wanneer dit wordt gedaan na een liposuctie-behandeling kan de huid onvoldoende herstellen en hechten.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult