Zes weken na de ingreep mogen alle activiteiten weer worden gedaan, dus ook de buikspieroefeningen mogen weer hervat worden. We raden wel altijd aan om rustig aan te beginnen en goed naar je lichaam te luisteren wanneer je hiermee start.
De operatie wordt onder algehele narcose in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd. U zult dus tijdens de ingreep geen pijn ervaren. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kan het zo zijn dat de wonden nog steeds zeer doen. Echter kunt u met de juiste pijnbestrijding minder last van de wonden krijgen.
Het resultaat van een buikwandcorrectie is blijvend. Wel raden we aan goed na te denken voordat je kiest voor een buikwandcorrectie. Wanneer je besluit om weer zwanger te worden of door een grote toename in gewicht kunnen de huid en de buikspieren opnieuw worden opgerekt.
Bij een buikwandcorrectie wordt er voornamelijk overtollig huid weggehaald en krijg je een litteken. Bij liposuctie wordt er overtollig vet verwijderd en zijn er minimale littekens.
Er zullen altijd littekens na een buikwandcorrectie achterblijven. Bij de buikwandcorrectie zal het litteken in de bikinilijn vallen. Het litteken zal dus niet zichtbaar zijn voor anderen. De plastische chirurg tracht altijd het litteken tijdens de operatie zo klein mogelijk te houden. Het litteken zal na de behandeling eerst goed zichtbaar zijn, maar na een jaar zal het litteken steeds minder opvallen.
Voor de ingreep wordt er eerst gekeken naar je gezondheid en de medicatie die je gebruikt. Tijdens het consultgesprek zal de plastische chirurg jouw gezondheid onderzoeken en advies geven over uw medicatie. Wanneer je rookt, zal de plastisch chirurg je adviseren om ten minste zes weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken kan namelijk de wondgenezing negatief beïnvloeden. Tevens is het aanbevolen om bij overgewicht eerst af te vallen en dan voor een buikwandcorrectie te gaan. Hierdoor zal je het beste resultaat verkrijgen. Heb je in de nabije toekomst zwangerschapsplannen? Dan is het ook verstandig om na de zwangerschap voor een buikwandcorrectie te gaan. Tijdens de zwangerschap kan de buikhuid weer worden uitgerekt, waardoor de buikwandcorrectie voor de zwangerschap niet het gewenste resultaat zou kunnen opleveren.
Je komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie wanneer je minimaal achttien jaar oud bent, je graag van de overtollige huid bij je buik af wilt én je een BMI van 30 of minder hebt. Verder behoort een stabiel gewicht ook tot de voorwaarden, omdat het resultaat dan na de ingreep niet verdwijnt.