De kliniek

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage tegen vochtophopingen

Wanneer u last heeft van vochtophopingen na een liposuctie-behandeling of als gevolg van een trauma, een operatie, medicijngebruik of te weinig beweging, kan manuele lymfedrainage u helpen.

Heeft u last van vochtophopingen?

Manuele lymfedrainage is een zachte massage van de huid om het lymfesysteem te ondersteunen en te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat uw lymfesysteem opnieuw activeert en het overtollige vocht gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Wat is het resultaat van manuele lymfedrainage?

Het effect van manuele lymfedrainage is per persoon verschillend. De beste resultaten worden verkregen na een intensieve start van de behandeling. Dit betekent dat de huidtherapeut u in het begin drie tot vijf keer per week behandelt.

Wat kost manuele lymfedrainage?

Een consult is echt noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs. Daarvoor moet de huidtherapeut u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of klik hier voor een afspraak.

Hoe gaat manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage is een zachte massage van de huid. Door de masserende bewegingen ontstaat een versnelde afvoer van het lymfevocht, waardoor de uitwisseling van afval- en voedingsstoffen weer kan plaatsvinden. Na de manuele lymfedrainage volgt meestal compressietherapie. Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Hoe gaat de nazorg van manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage wil zeggen dat de behandeling met de hand wordt uitgevoerd met een speciale zachte massagetechniek.  Er is geen nazorg nodig.

Het herstel van de behandeling waarvoor manuele lymfedrainage wordt toegepast  is verschillend. Dit is afhankelijk van de uitgevoerde behandeling en is per persoon anders.

Zitten er risico’s aan manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage geeft verlichting en werkt pijn dempend. Vooral na ingrepen die invasief (door de huid) zijn geweest kan er lymfoedeem ontstaan. Aan de manuele lymfedrainage zitten geen risico’s mits de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde huidtherapeut.

Gratis consult voor manuele lymfedrainage?

Elke behandeling start met een gratis en vrijblijvend consult. Onze huidtherapeuten luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor manuele lymfedrainage? Bel 076-542 31 54 of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Online inplannen
Hoe lang moet ik na een ingreep wachten tot mijn eerste behandeling met manuele lymfedrainage?

Het aantal dagen dat je moet wachten is afhankelijk van de hechtingen die geplaatst zijn na de ingreep. Wanneer je gewone hechtingen hebt, kan je langskomen zodra deze verwijderd zijn. Heb je oplosbare hechtingen gekregen na de ingreep? Dan raden wij aan na veertien dagen te starten met de behandelingen.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van manuele lymfedrainage?

Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid lymfevocht dat aanwezig is. Onze huidtherapeuten zien je graag bij een gratis en vrijblijvend consult om je te adviseren over het aantal behandelingen dat voor jou noodzakelijk is.

Wanneer wordt manuele lymfedrainage aangeraden?

Dit wordt aangeraden wanneer er vochtophopingen aanwezig zijn, vaak is dit na een ingreep, maar het kan ook al aanwezig zijn. Wanneer je een ingreep gepland hebt, is het verstandig om vooraf te starten met manuele lymfedrainage om te voorkomen dat na de ingreep het vocht zich extra ophoopt.

Welke klachten kunnen worden verlicht met manuele lymfedrainage?

Er zijn verschillende klachten die verlicht kunnen worden met manuele lymfedrainage. Hieronder vallen pijn, blauwe plekken en verhardingen onder de huid. Daarnaast zorgt manuele lymfedrainage voor een sneller en mooier herstel na een ingreep.

Wordt manuele lymfedrainage vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In sommige gevallen wordt manuele lymfedrainage vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Of de behandeling voor jou vergoed wordt kan je het beste navragen bij je zorgverzekeraar.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Uit de wondjes kan je nog 24 uur na de behandeling roze/roodkleurig vocht verliezen, afhankelijk of er hechtingen zijn geplaatst. Het behandelde gebied zal stijf en hard aanvoelen dit kan wel tot drie maanden aanhouden. Dit is normaal. Om dit te verbeteren kan er manuele lymfedrainage worden uitgevoerd.

Maak een afspraak