e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Kim de Weijer - Cosmetisch Arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Kim de Weijer

Botox oksels

Het klinkt misschien gek: Botox in de oksels… Maar Botox in de oksels helpt goed tegen overmatig zweten of transpireren onder de oksels.

Zweet oksels behandeling met Botox

Zweten is een belangrijke manier van ons lichaam om af te koelen. Het is dus ook vrij normaal. Wanneer we last hebben van overmatig zweten (hyperhidrosis), zweten we veel meer dan noodzakelijk om de temperatuur van het lichaam te reguleren. Dit kan een gevoel van schaamte opwekken. Wat veel mensen niet weten is dat Botox een goede manier is om overmatig zweten in de oksels tegen te gaan.

Botox in oksel – de behandeling

Botuline toxines, vaker bekend onder de merknaam Botox, blokkeren de zenuwuiteinden van de zweetklieren, waardoor overmatig zweten sterk zal verminderen. Onze cosmetisch arts injecteert met een fijn naaldje de Botox voorzichtig op verschillende plaatsen onder de huid in de oksels. Een verdoving is bij de behandeling niet noodzakelijk, omdat de injecties slechts licht prikkelend aanvoelen. Dit geldt overigens niet voor de behandeling van overmatig zwetende handen of voeten. Hiervoor is wel een verdoving nodig.

Het effect van een Botox-behandeling wordt na twee tot zes dagen merkbaar. Het optimale resultaat laat veertien dagen op zich wachten. Het resultaat houdt zes tot twaalf maanden aan. Daarna kunt u terugkomen voor een herhaalbehandeling.

Botox in oksel prijs

De kosten van een Botox-behandeling in de oksels zijn geheel afhankelijk van uw klachten. De cosmetisch arts beoordeelt hoeveel injecties er noodzakelijk zijn naar aanleiding van een consultgesprek. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de prijzen.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Overmatig zweten (oksels)250 eenheden Azzalure€495,-

Ervaringen met de behandeling

ABC Clinic snapt dat u het belangrijk vindt om ervaringen van anderen te lezen voordat u op consult komt. Veel cliënten die u voor zijn gegaan hebben een ervaring met de behandeling op onze website geplaatst. Mocht u nog aanvullende ervaringen willen lezen, dan kunt u kijken op kliniekervaringen.nl.

Kliniekervaringen ABC Clinic, Botox oksels

Een gratis consult bij ABC Clinic?

Een consultgesprek bij ABC Clinic is geheel vrijblijvend en kosteloos. Tijdens het gesprek kunt u al uw vragen stellen en zal de cosmetisch arts uitleggen wat de behandeling precies inhoudt. Een consultgesprek kunt u plannen via ons contactformulier, online of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden met Botox tegen overmatig zweten?

Wij behandelen alleen de oksels en het voorhoofd met Botox tegen zweten. Handpalmen en voeten zijn andere mogelijk behandelgebieden, maar die zijn te pijnlijk om te behandelen zonder verdoving.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox bij de behandeling van overmatig zweten?

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, wat zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Een allergische reactie is een zeer zeldzame bijwerking.

Wat is Botox en hoe werkt het bij de behandeling van overmatig zweten?

Botox is een eiwit dat de zenuwsignalen tijdelijk blokkeert. Bij een Botox-behandeling van overmatig zweten of transpireren wordt Botox geïnjecteerd in de oksels, handpalmen of voetzolen. Botox blokkeert tijdelijk de zenuwimpulsen naar de zweetklieren, waardoor de productie van zweet tijdelijk wordt verminderd.

Kan Botox tegen overmatig zweten in het gezicht worden gebruikt?

Jazeker, Botox kan ook worden gebruikt voor de behandeling van overmatig zweten op het voorhoofd of bij de haarlijn.

Is Botox tegen overmatig zweten een permanente oplossing?

Nee, een Botox-behandeling tegen overmatig zweten is een tijdelijke oplossing.

Hoeveel kost een behandeling met Botox tegen overmatig zweten?

Een standaard behandeling van Botox tegen zweten kost 495 euro. Het kan zijn dat er meer Botox nodig is, dan betaal je wat meer.

Hoe lang duurt het voordat Botox tegen overmatig zweten werkt?

Het effect begint na enkele dagen, de volledige werking is na 2 weken merkbaar.

Hoe lang blijft het effect van Botox tegen overmatig zweten zichtbaar?

Je hebt 5 tot maximaal 12 maanden plezier van Botox onder de oksels. Na verloop van tijd zal de zweetproductie geleidelijk terugkeren en is er weer een herhaalbehandeling nodig.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online