De kliniek

Hyperhidrosis oksels

Nooit meer zweetplekken?

Draagt u vaak overhemden en wilt u af van die zweetplekken onder uw oksels? Kleedt u zichzelf regelmatig om omdat uw oksels natte plekken veroorzaken? Botox biedt een goede oplossing!

Hyperhidrosis verdwijnt met Botox!

Heeft u last van hyperhidrosis en bent u het beu om iedere keer op uw kledingkeuze te letten door natte oksels? Bij ABC Clinic kunnen we uw probleem verhelpen, simpelweg met een Botuline toxine behandeling met Azzalure. Dit biedt een uitstekende oplossing voor iedereen die last heeft van hyperhidrosis of overmatig zweten.

Gratis consult voor een behandeling van hyperhidrosis?

Een behandeling van hyperhidrosis begint altijd met een gratis consult. Tijdens dit gesprek bespreekt de arts uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de behandeling  eruitziet. Daarnaast heeft u natuurlijk alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts is het mogelijk om hyperhidrosis direct aan te pakken.

Wat kost een behandeling van hyperhidrosis?

Voor aanvang van de behandeling van hyperhidrosis zullen we u altijd een consult aanbevelen bij de arts of voor een behandelplan. De specialist moet u namelijk gezien hebben voor een goed advies. Tijdens een consult worden uw wensen en verwachtingen besproken en adviseren wij u graag. Ook heeft u tijdens dit consultgesprek alle tijd om vragen te stellen over de behandeling van hyperhidrosis.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Hyperhidrosisvanaf€ 495,-

Hoe verloopt een behandeling van hyperhidrosis?

Met behulp van een heel fijn naaldje injecteert de arts de Botuline toxine voorzichtig onder de huid van de oksels. Dit op circa twintig verschillende plaatsen, gelijkmatig verdeeld over de te behandelen zone. Een verdoving is niet nodig. De injecties voelen slechts licht prikkelend aan.

Hoe verloopt de nazorg bij een behandeling tegen hyperhidrosis?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Botox) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet te veel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s en complicaties na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Wat is het resultaat van een behandeling van hyperhidrosis?

Het resultaat van de behandeling tegen hyperhidrosis wordt na twee tot zes dagen merkbaar. De geïnjecteerde Azzalure blokkeert de zenuwuiteinden, waardoor het transpireren of zweten sterk zal verminderen. Dit effect houdt tot twaalf maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Mag ik na de behandeling tegen overmatig zweten direct weer sporten?

Wij raden het de eerste 24 uur na de behandeling af om te sporten of zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Dit raden wij af omdat de botox zich kan verspreiden wanneer er druk op het behandelde gebied komt te staan.

Waar word ik mee behandeld bij overmatig zweten?

Je wordt behandeld met een Botuline toxine als Azzalure en Botox. Bocouture is een derde Botuline toxine maar heeft niet onze voorkeur.

Werkt de behandeling alleen bij overmatig zweten in de oksels?

Nee, een Botox-behandeling tegen overmatig zweten werkt ook bij zweetvoeten of zwetende handpalmen. Wij behandelen echter alleen maar overmatig zweten in de oksels. Voor een behandeling tegen zweetvoeten of zwetende handpalmen, kan je terecht bij een dermatoloog.

Wordt een Botox-behandeling tegen overmatig zweten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, bij ons wordt een Botox-behandeling tegen overmatig zweten niet vergoed. Wel bestaat de mogelijkheid om de Botox-behandeling bij een aangesloten behandelaar van je zorgverzekering vergoed te krijgen met een doorverwijzing van de huisarts. Twijfel je of de behandeling vergoed wordt? Dan kan je dit altijd navragen bij je zorgverzekeraar.

LET OP: bij ABC Clinic leveren we geen verzekerde zorg.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen overmatig zweten?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan een Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline Toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties is erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren in de oksels?

Heb jij last van overmatig transpireren in de oksels en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten in de oksels (hyperhidrosis).

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren op het voorhoofd?

Heb jij last van overmatig transpireren op het voorhoofd en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten op het voorhoofd (hyperhidrosis).

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Gratis consult