De kliniek

Botox tegen overmatig zweten

Nooit meer zweetoksels?

Een heel vervelend probleem: overmatig zweten of transpireren onder de oksels, ook wel hyperhidrosis genoemd. U schaamt zich rot als het zweet weer eens uitbreekt en u met grote zweetplekken in uw kleding rondloopt

Botox helpt tegen overmatig zweten onder de oksels

Transpireren of zweten is een belangrijke manier van ons lichaam om af te koelen. Mensen die last hebben van overmatig zweten (hyperhidrosis), zweten veel meer dan noodzakelijk is om de temperatuur van het lichaam te regelen. Dit levert vaak gevoelens van schaamte op. U doucht regelmatig, bent in de weer met anti-transpirant en wisselt vaak van shirt, maar niks helpt. Voornamelijk onder de oksels is dit een veelvoorkomend probleem. Wat veel mensen niet weten, is dat Botox een goede oplossing kan bieden tegen overmatige transpiratie.

Kosten Botox-behandeling

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Overmatig transpirerenvanaf€ 495,-

Gratis consult?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. In geval van een Botox-behandeling tegen overmatig zweten hechten we daar veel waarde aan. Onze arts luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld.

Behandeling tegen overmatig zweten

Een goede behandeling is dus een Botox-behandeling. Door de geïnjecteerde Botuline toxine (wij werken met het merk Azzalure) worden de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd en zal het zweten sterk verminderen. Met behulp van een heel fijn naaldje injecteert de arts de Botuline toxine voorzichtig onder de huid op verschillende plaatsen en gelijkmatig verdeeld over de te behandelen zone. Een verdoving is niet noodzakelijk, de injecties voelen slechts licht prikkelend aan.

Botox tegen zweten biedt dus een goede oplossing. Het effect van de behandeling wordt na twee tot zes dagen merkbaar, maar het optimale resultaat is na veertien dagen bereikt. Het resultaat van de behandeling zal zes tot negen maanden aanhouden.

Oorzaken van overmatig zweten

De oorzaken van overmatig zweten kunnen verschillen. Vaak ontstaat het in de puberjaren. In enkele gevallen kan een ziekte overmatig transpireren met zich meebrengen. Dit komt echter maar heel weinig voor. Vaak is erfelijke aanleg de oorzaak van overmatig zweten in de oksels, maar de oorzaak is niet altijd bekend. Ondanks dat zweetplekken erg onschuldig zijn, begrijpen we dat dit erg vervelend kan zijn.

Tips bij overmatig zweten

In ons blog hebben wij veel tips bij overmatig zweten in de oksels geschreven. Deze kunt u hier terugvinden.

Veelgestelde vragen

Mag ik na de behandeling tegen overmatig zweten direct weer sporten?

Wij raden het de eerste 24 uur na de behandeling af om te sporten of zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Dit raden wij af omdat de botox zich kan verspreiden wanneer er druk op het behandelde gebied komt te staan.

Waar word ik mee behandeld bij overmatig zweten?

Je wordt behandeld met een Botuline toxine als Azzalure en Botox. Bocouture is een derde Botuline toxine maar heeft niet onze voorkeur.

Werkt de behandeling alleen bij overmatig zweten in de oksels?

Nee, een Botox-behandeling tegen overmatig zweten werkt ook bij zweetvoeten of zwetende handpalmen. Wij behandelen echter alleen maar overmatig zweten in de oksels. Voor een behandeling tegen zweetvoeten of zwetende handpalmen, kan je terecht bij een dermatoloog.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen overmatig zweten?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan een Botox-behandeling zijn: zeer kleine (speldenprik) bloedinkjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties, allergische reacties of lokale infecties.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline Toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties is erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen zweten aan?

Het effect van een Botox-behandeling tegen overmatig zweten (hyperhidrosis) houdt tot ongeveer twaalf maanden aan. Na deze periode kan je de behandeling zo vaak als je wilt herhalen.

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren in de oksels?

Heb jij last van overmatig transpireren in de oksels en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten in de oksels (hyperhidrosis).

Hoe werkt Botox tegen overmatig transpireren op het voorhoofd?

Heb jij last van overmatig transpireren op het voorhoofd en ben jij benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen? In deze video vertelt drs. Ludlage meer over het gebruik van Botox bij overmatig zweten op het voorhoofd (hyperhidrosis).

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Gratis consult